Nechtějí mi vzít do školky dítě, kterému budou 3 až v září

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3433
26.2.26 18:00

@TaLucie Mně mladšího syna taky ve třech letech nevzali. Plná školka, silný ročník. Vozila jsem ho do lesní skolky.
Nejmladší dítě mi pak jiná školka nevzali ve 3 letech taky - on by ji tedy ani nedal. Taky byl v soukromé.
Bohužel někdy se to tak sejde. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31197
26.2.26 18:08

U nas brali od 3.narozenin, pokud byla kapacita (za starsich deti vubec, to nebrali ani davno triletaky, az u nejmladsi opadl nejvetsi baby-boom). Syn kvetnovy a tehdy jeste mel 1 bod za starsiho sourozence ve skolce, coz bylo stesti, protoze kvetnove bez sourozence uz nebrali. Byl hrozny pretlak, snad 70 deti na 30 mist. Ale aby vzali dite po 3.narozeninach, muselo prijit k zapisu. Takze k zapisu bych fakt normalne sla. :think: Zvlast pokud vis, ze kapacita naplnena nebude. Jinak neco soukromeho. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5745
26.2.26 18:41

Tak u nás brali podle věku a kvůli kapacitě se dostaly nejpozději květnové děti, takže zářijové úplná smůla. Maminky to řešily soukromými školkami nebo skupinami a klasická školka na přesrok. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.26 19:05

Tak mu bude na začátku školního roku tři. Vždyť půjde v září jako většina dětí ne? Těch jedenáct dní snad dáte doma ne? Nějak to nechápu. Dcera šla do školky v prosinci v den jejich třetích narozenin. Během roku jim nastoupilo několik dalších dětí.

• Citovat
  • Upravit
3429
26.2.26 19:47

V našem okolí neberou děti, kterým jsou tři roky v květnu. Developeři staví nové a nové domy a matky snažte se :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16456
26.2.26 20:15

My byli u zapisu ve 2 školkách. Syn měl 3 roky v průběhu září. V jedné neříkali nic, ve druhé říkali rovnou, že by musel nastoupit až v den 3. narozenin. Takze má každé zařízení zřejmě svoje pravidla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.26 20:23

@Serpentini u nás berou i dvouleté, ale asi jsou na to uzpůsobení, menší kolektiv ve třídách, v každé třídě asistentka

• Citovat
  • Upravit
33632
26.2.26 20:24
@Anonymní píše: Více

Možná už to někdo napsal, nečetla jsem diskuzi - MS mají nějakou kapacitu a dítě mladší 3 let se počítá za 2 děti kvůli větší péči (že je tvůj syn šikovný nezpochybňuju, ale to se nezjistuje
bere se to podle věku,). Takže důvod může být klidně jen ten, že mají naplněnou kapacitu, i když jsou tzv. podstav.
Zkus se poptat později, někdy se věci změní, někdo se odstehuje a uvolní se místo.
Kolik má školka kapacitu a zda vůbec bere děti mladší 3 let se dá zjistit na webu české školní inspekce a pokud tam trvale uvidíš podstav a je tam info, že děti mladší 3 let berou, tak bych znovu zkusila se domluvit. V nejhorším, pokud ti jde o práci, tak to potom řešit se zřizovatelem.

Tady
https://portal.csicr.cz/

Doplňuji, nevím, zda se tam dají vyhledat všechny mš, nebo jen ty, které patří k ZŠ

Příspěvek upraven 26.02.26 v 20:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11895
26.2.26 20:27
@Anonymní píše: Více

Právě že by nešel v den 3. narozenin, ale až v září dalšího roku.
Však zakladatelka píše, že má nastoupit do práce od 1.10., takže pár dní v září by neměla důvod řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
26.2.26 20:30

Moc nechápu, proč na těch stránkách inspekce nejsou všechny zprávy z kontrol. Ty na udání se nepíšou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
26.2.26 20:47

Nově od 1.1.2026 mají obce povinnost zajistí péči o dítě od dne třetích narozenin. Doporučuji prostudovat

https://mpsv.gov.cz/…-peci-o-dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.26 21:23

Bezte na radny zapis, ktery predpokladam teprve bude. Problem u netriletych deti je ten, ze se pocita za dve. Vykazy se posilaji az na konci zari a na zaklade tech se pro MS uvolnuji finance. Do 11.9. bude o 1 misto mene, od 12.9. uz ne. Doufam, ze me chapete.

• Citovat
  • Upravit
554
26.2.26 21:43

Syna mi takto také nevzali, protože při začátku školního roku neměl tři roky a nevzali ho ani později, nikoho nezajímalo, že se potřebuji vrátit do práce, musela jsem dát syna do soukromé školky a pak jsem celý školní rok neúspěšně pořád dokola obvolávala všechny školky v okolí, zda se neuvolnilo místo, neuvolnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3070
26.2.26 23:24
@klkakla píše: Více
:palec: Tak vidis, tady ma zakladatelka presny navod. Zrizovatel by si mel asi v ramci teto nove povinnosti s pani reditelkou srdecne promluvit o zmene kriterii.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3924
27.2.26 13:17

Určitě jdi k zápisu, kdyby měli kecy, že to nemá smysl, tvářila bych se naivně a říkala bych „já vím, ale potřebuju pro zaměstnavatele rozhodnutí o nepřijetí… No to já nevím proč…“

Třeba tě vezmou, aspoň od těch třetích narozenin. A když ne, zeptej se zřizovatele, proč zůstala volná místa a ty nemáš kam svoje tříleté dítě dát.

Ale porozhlédla bych se i po soukromé školce, ať jsi připravená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin