Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
je v Olomouci ci okoli skolka, kde vari bio vegetariankou stravu a pristupuji k detem s respektem a dle individualnich potreb?
Okolnosti nas donutily na tento zpusob stravy. Mohu davat stravu vlastni, ale je prijemnejsi rano nic nechystat.
Dekuji
Spíš ne. Vím akorát o zdravé Montessori školce - ta ale není vegetariánská. Jedině někde domluvit vlastní stravu. Ale co vím, tak to není mnohdy lehké.
@ArankaA takovou nenajdeš, možná v práglu. Ale z hlediska výživy to pro děti není doporučované. Vlastní stravu dávat můžeš v případě alergií a potvrzení dr a hygieny. Jestli Ti dají výjimku kvůli fanatismu? nejspíš ne, ta je určená pro děcka se zdrav. problémy.
Já jednou viděla dvě děti přísných vegetariánů. Byl to děs. Děti byly popelavě bílé, takové průsvitné.
@Enmamma píše:
Já jednou viděla dvě děti přísných vegetariánů. Byl to děs. Děti byly popelavě bílé, takové průsvitné.
To jako myslíš vážně?
Máme doma 2 vegetariánské děti a takhle divnou barvu rozhodně nemají.
Ale masožravci bývají furt nemocní a tlustí. ![]()
@ArankaA píše:
Ahoj,
je v Olomouci ci okoli skolka, kde vari bio vegetariankou stravu a pristupuji k detem s respektem a dle individualnich potreb?
Okolnosti nas donutily na tento zpusob stravy. Mohu davat stravu vlastni, ale je prijemnejsi rano nic nechystat.
Dekuji
Zkus si to obvolat. My máme malou vesnickou školku a nosit si obědy jde. Svačinky máme domluvené, že mu ta paní, co je chystá mázne chlebík vždycky něčím bez masa. ![]()
@Enmamma bílá a hubená jsem taky… maso jím, tak nějak normálně… né každý den. Jsem chudokrevná… ![]()
@Tinuvien znám vyžranýho vegetariána… nemocnýho…
Závěr zní
žvásty o tom jestli jíst maso nebo ne
si může každý nechat pro sebe.
@ArankaA za zeptání člověk nikdy nic nedá ![]()
Biologicky je člověk všežravec, nikoliv vegetarián, přírodu nepředěláte.
Dekuji za odpovedi vsech, kteri reagovali pouze na polozeny dotaz. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.