Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer maminky,
mám trápení se školkou, syn je dost živý spolupracujeme s ppp i centrem rané péče. Ve zprávě od psychiatra máme mírnou psychomotorickou retardaci… Teď o co mi jde, od října jsem nastoupila do práce a syn do soukromé školky, občas sice řekli, že zlobil, ale nic strašného (no platili jsme dost peněz takto asi radši neřešili). Jenže pak partnerovi změnili směny a tím by se i změnila docházka malého do školky a z 5 000 měsíčně by bylo 8 000 měsíčně… Takže jsem zavolala do školky kousek od Kolína a tam mi řekli, že malého vezmou, upozorňovala jsem je, že malý je trošku problémový, že mlátí hlavou o zem ve vzteku atd… paní ředitelka mi všechno odkývala jak to nevadí, že si s nim poradí a ať 1. prosince nastoupíme… Radost byla veliká malý se těšil a já taky že měsíčně ušetřím takové peníze, nechala jsem si v práci upravit směny abych ho mohla vyzvedávat a celá natěšená jsem ho tam odvezla… no ve dvanáct mi volala ředitelka at si pro něj přijedu, že zlobí, že by to tak nešlo a že není na školku zralý… Vyzvedla jsem ho a učitelka mi oznámila, že si ho tam nechají max do konce tohoto týdne a to jen na dopoledne, leda že bych si sehnala doporučení na asistenta, to jsem sehnala a hned druhý den ho vezla do školky no a co myslíte
Ředitelka řekla, že o asistenta oni žádat nebudou a že prostě do pátku a šmitec.. Takže jsem v situaci kdy nevím co mám dělat obvolala jsem okolní školky a když už měli místo tak jakmile jsem se zmínila o asistentoj hned už ho neměli, speciální školka je beznadějně plná… Zřejmě mi nezbude nic jiného než dát výpověď a jít se pást… Je tu nějaká maminka, která řešila něco podobného? V jedné školce mi řekli, že mi ho vezmou pokud mu budu platit asistenta já sama, ale nevím kolik to stojí
. Nevíte někdo jak tuto situaci vyřešit??
No a vrátit ho do té první? Ani nevím, jestli ti ho můžou vyloučit, máš papíry o přijetí?
@Zástavanda A vrátit se do té soukromé je pro Vás finančně neúnosné?
@terinka4444 Rozhodnutí mi ani nedali… nastoupili jsme prvního to jsem i přinesla žádost o přijetí a potvrzení od lékařky a oni mi nedali nic… Požádala jsem je ted aby mi dali písemně důvod vyloučení/nepřijetí malého do školky.
@Zástavanda píše:
Dobrý večer maminky,
mám trápení se školkou, syn je dost živý spolupracujeme s ppp i centrem rané péče. Ve zprávě od psychiatra máme mírnou psychomotorickou retardaci… Teď o co mi jde, od října jsem nastoupila do práce a syn do soukromé školky, občas sice řekli, že zlobil, ale nic strašného (no platili jsme dost peněz takto asi radši neřešili). Jenže pak partnerovi změnili směny a tím by se i změnila docházka malého do školky a z 5 000 měsíčně by bylo 8 000 měsíčně… Takže jsem zavolala do školky kousek od Kolína a tam mi řekli, že malého vezmou, upozorňovala jsem je, že malý je trošku problémový, že mlátí hlavou o zem ve vzteku atd… paní ředitelka mi všechno odkývala jak to nevadí, že si s nim poradí a ať 1. prosince nastoupíme… Radost byla veliká malý se těšil a já taky že měsíčně ušetřím takové peníze, nechala jsem si v práci upravit směny abych ho mohla vyzvedávat a celá natěšená jsem ho tam odvezla… no ve dvanáct mi volala ředitelka at si pro něj přijedu, že zlobí, že by to tak nešlo a že není na školku zralý… Vyzvedla jsem ho a učitelka mi oznámila, že si ho tam nechají max do konce tohoto týdne a to jen na dopoledne, leda že bych si sehnala doporučení na asistenta, to jsem sehnala a hned druhý den ho vezla do školky no a co myslíteŘeditelka řekla, že o asistenta oni žádat nebudou a že prostě do pátku a šmitec.. Takže jsem v situaci kdy nevím co mám dělat obvolala jsem okolní školky a když už měli místo tak jakmile jsem se zmínila o asistentoj hned už ho neměli, speciální školka je beznadějně plná… Zřejmě mi nezbude nic jiného než dát výpověď a jít se pást… Je tu nějaká maminka, která řešila něco podobného? V jedné školce mi řekli, že mi ho vezmou pokud mu budu platit asistenta já sama, ale nevím kolik to stojí
V jiné diskuzi popisuješ, že tvoje dítě agresivně napadá děti. Takže se vůbec nedivím, že tam takové dítě mít nechtějí, když jich mají dalších 26.
![]()
Holt nezbyde než se vrátit do soukromé školky, sice i tam jsi popisovala, že s ním mají problémy, ale při malém počtu to asi zvládnou lépe.
@jenny.fields Agresivně už se právě vůbec nechová na to si nestěžovali ani tady, podařilo se nám i úplně odbourat plenky… v soukromé je již místo po malém obsazené… V této školce berou děti již od 2 let- letos jich mají prý dvanáct, v jedné třídě jsou 3 učitelky (to mi aspoň tvrdila ředitelka)
@Zástavanda píše:
@jenny.fields Agresivně už se právě vůbec nechová na to si nestěžovali ani tady, podařilo se nám i úplně odbourat plenky… v soukromé je již místo po malém obsazené… V této školce berou děti již od 2 let- letos jich mají prý dvanáct, v jedné třídě jsou 3 učitelky (to mi aspoň tvrdila ředitelka)
No hele, něco asi dělat musí, když ve školce, kde jich je 12 a 3 učitelky chtějí asistenta ![]()
@Zástavanda píše:
Dobrý večer maminky,
mám trápení se školkou, syn je dost živý spolupracujeme s ppp i centrem rané péče. Ve zprávě od psychiatra máme mírnou psychomotorickou retardaci… Teď o co mi jde, od října jsem nastoupila do práce a syn do soukromé školky, občas sice řekli, že zlobil, ale nic strašného (no platili jsme dost peněz takto asi radši neřešili). Jenže pak partnerovi změnili směny a tím by se i změnila docházka malého do školky a z 5 000 měsíčně by bylo 8 000 měsíčně… Takže jsem zavolala do školky kousek od Kolína a tam mi řekli, že malého vezmou, upozorňovala jsem je, že malý je trošku problémový, že mlátí hlavou o zem ve vzteku atd… paní ředitelka mi všechno odkývala jak to nevadí, že si s nim poradí a ať 1. prosince nastoupíme… Radost byla veliká malý se těšil a já taky že měsíčně ušetřím takové peníze, nechala jsem si v práci upravit směny abych ho mohla vyzvedávat a celá natěšená jsem ho tam odvezla… no ve dvanáct mi volala ředitelka at si pro něj přijedu, že zlobí, že by to tak nešlo a že není na školku zralý… Vyzvedla jsem ho a učitelka mi oznámila, že si ho tam nechají max do konce tohoto týdne a to jen na dopoledne, leda že bych si sehnala doporučení na asistenta, to jsem sehnala a hned druhý den ho vezla do školky no a co myslíteŘeditelka řekla, že o asistenta oni žádat nebudou a že prostě do pátku a šmitec.. Takže jsem v situaci kdy nevím co mám dělat obvolala jsem okolní školky a když už měli místo tak jakmile jsem se zmínila o asistentoj hned už ho neměli, speciální školka je beznadějně plná… Zřejmě mi nezbude nic jiného než dát výpověď a jít se pást… Je tu nějaká maminka, která řešila něco podobného? V jedné školce mi řekli, že mi ho vezmou pokud mu budu platit asistenta já sama, ale nevím kolik to stojí
chápu a rozumí, že jsi zklamaná, nicméně si myslím, že reakce ve školce není správná, že dítěti musí dát nějaký čas na adaptaci než udělají rozhodnutí - zkus se na to poptat zřizovatele..
@jenny.fields dětí je 25 z toho 12 dvouletých… Jasně, že dělá, ale na to jsem upozorňovala, jako příklady jeho zlobení mi dnes ředitelka líčila, že na něj musí volat třeba 3× ne jenom jednou, žejim vběhl na chodbu a museli za ním utíkat a že se v jídelně převrátil z židličky (ještě že prý mají bytelné stoly) a že když dostali balíček od mikuláše tak s ním třískal o zem a kousal do pytlíku ve ktrém to bylo… nepřijde mi to tak strašné… vím, že malý zlobí, ale ve školce mezi dětmi se to dost srovnalo
@jdukolem Já jim dokonce nabídla, že si vezmu dovolenou a budu tam s malým chodit na to dopoledne aby se lépe adaptoval, ale řekli mi, že by to ničemu nepomohlo…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.