Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejvíc mě štve že jí volala i malého doktorka a jí řekla že je to v pohodě že ho vezme, volala jí paní z ppp té řekla že jakmile přinesu od ní ty papíry na asitenta malý může nastoupit, mě řekla že se s malým krásně domluvila ale že k němu potřebuje prostě pomoc, že byl hodný nic neprováděl, vyráběl s dětma přání… a když jsem ji dávala číslo na asistentku tak mi řekla no ale já ani nevím jako jaká je to víte jsme tady malej kolektiv tak aby mezi nás zapadla… tvl ona asi nepochopila že jí nehledám novou kamarádku nebo já nevím… píšu páté přes deváté ale mám fakt vztek, doufala jsem že mi pomůžou aspon na tom úřadě, ale taky nic ![]()
@Zástavanda
Paní ředitelka prostě nechce. Lidsky ji i chápat můžeme, ale profesně si opravdu nesmí dovolit lhát. Sepsala bych věcně a konkrétně (datum a událost, co se stala), kdy jste tam byli, co bylo přislíbeno, kdy proběhla všechna jednání v PPP, u doktora (včetně těch jejich hovorů s ředitelkou), jednání s potenciální asistentkou, telefonát na kraj kvůli dotacím atd., prostě výčet a časovou posloupnost. Nechala bych tam bez datumu položky „Jednání zástupce školky s uchazečkou o pozici asistentky“ a „Zaslání žádosti o dotace na kraj“. Se dvěma kopiemi bych se vydala za ředitelkou, požádala ji o dopsání datumů k těm položkám (což pravděpodobně odmítne) a o podpis, případně doplnění (pokud s některou položkou souhlasit nebude). Pokud se chytne za nos a ukáže ti, že v dané věci skutečně něco podniká, dala bych jí šanci, pokud výsledkem zase nebude nic konkrétního, jednu kopii bych předala s žádostí o vysvětlení inspekci (neformulovala bych to jako stížnost, ale jako ověření správnosti postupu a žádost o radu, zda ty jako rodič a školka z druhé strany děláte maximum pro vyřešení situace, nebo zda tedy školní inspekce doporučí lepší kroky).
Ta školka bude synovi zapovězená a opravdu bych hledala jiné řešení, ale prostě nikdo si nemůže dovolit lékaři a poradně něco nakecávat a pak s rodičem vyběhnout, resp. z něj dělat vola.
@monrom školky jsou nacpané jediné co mi slíbila na úřadě paní tak že mi obvolá školky kde mají s integrací zkušenosti, ale sama říkala at si moc nedělám naděje… ke všemu to doporučení na asistenta je přímo psané na školku Nová Ves
@Zástavanda já bych se ozvala u zřizovatele, že ti syna „přijala“, byl ve školce a najednou ti dala potvrzení o nepřijetí. To podle mého nemůže, vzít dítě jen tak a potom vydat rozhodnutí o nepřijetí. U nás je vyloženě uvedeno, že vyloučit mohou dítě jen za určitých podmínek - př. neplacení školkovného, dlouhodobá neomluvená absence atd.
Ale tak jako tak bych do takové školky své dítě už nedala. Ale stěžovat bych si stěžovala, ne kvůli sobě, ale kvůli ostatním. Bez toho se nic nezmění.
Držím palce, ať najdete jinou školku.
Paní ředitelka se evidentně bojí, že by jí nová asistentka narušila pohodové kávičky s učitelkami, když jsou tak malý kolektiv
Přeju hodně síly a nevzdávejte to ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.