Dotaz pro učitelku z MŠ

1908
8.12.16 11:29

Dotaz pro učitelku z MŠ

Dobrý den, je tu prosím učitelka z MŠ, která by mi poradila, jak to běžně chodí? Syn byl se školkou na výletě v muzeu. Bundy si prý měly odložit do šatny a čepice do svého batohu a ten nechat také v šatně. Odpoledne když jsem pro syna došla, tak mi řekl, že tam někde ztratil čepici. K autobusu už šel prý bez čepice, takže ji musel nechat někde v tom muzeu asi. Prohledala jsem mu batoh, tam ji neměl. Když jsem se byla ptát učitelky, tak mi na to jen řekla „měl si ji dát do batohu“ a to bylo vše, co mi k tomu řekla. Tak jsem ji poprosila, že kdyby ji někdo našel ve svém batohu, tak aby věděla, že čepici postrádáme.
A mně to pořád vrtá hlavou, jestli se učitelka zachovala správně…přeci si musela všimnout, že syn odchází z muzea bez čepice, tak proč se tam nevrátila a nepodívala se? (prý to neudělala a čepici nehledala, vím od syna). Za druhé syn šel prý celou dobu k autobusu bez čepice a až v autobusu mu řekla, že si příště má dát aspoň kapuci (synovi jsou 4 roky a tohle ho samotného ještě nenapadne). Večer syn lehl s teplotou (může a nemusí to být tím).
Prostě mě zaráží, že učitelka neprojevila ani snahu čepici najít…
PS.: do muzea jsem volala a čepici tam žádnou nenašli, tak usuzuji, že ji má jiné dítko v batohu…nejde mi teď už ani o tu čepici, ale o chování učitelky. Proto prosím učitelky, jaké je běžná praxe? Ještě podotýkám, že tam bylo 40 dětí na 4 učitelky.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13073
8.12.16 11:36

Běžná praxe je ta, že dítko občas něco ve školce prostě ztratí. Proto nám vždy říkají, ať dětem nedáváme to nej oblečení, co doma máme. Ale ať děti oblékáme do věcí u kterých nám bude nejméně líto zničení nebo případná ztráta.
Já dětem kontroluji pořád všechno a stejně už jsme přišli o čepici a několik rukavic. A to mám na starosti míň dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.12.16 11:37

@Zuzlounek Sorry, ale co by jako učitelky ještě meli dělat? Dítě neuposlechlo instrukcí dat si čepici do batohu (ze ji asi strcil do baglu nekoho jineho je jeho problem), tak byl bez čepice. Brala bych to jako poučení pro nej pro priste, ne jako selhání učitelek ( i kdyz kauci mu mohli doporučit driv). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
8.12.16 11:39

Nechapu jak.si muzou. nevšimnout, ze. v mraze.nema.jedno.dite.cepici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12907
8.12.16 11:42

Ono dětem je dnes hodně tolerováno ohledně toho, co v určitém věku neumí, takže učitelky mají více lítání a snáze si určitých věcí nevšimnou.
Předpokládám, že si prostě nevšimla. Což si asi všimnout měla, ale pokud už byly u autobusu, nedivím se, že se nevracely.
Na druhou stranu, děti dostaly instrukce, co mají s oblečením dělat, instrukce byly jednoduché a dítě by je mělo zvládnout.
Syn něco udělal blbě, ale stane se, nakonec i učitelka udělala chybu, že si hned nevšimla, že má venku dítě s holou hlavou.
Zaráží mě ale, že se syn neozval, že nemůže najít čepici. On je stydlivý?
Já bych to brala tak, že se stane, že ji ztratí, nakonec rukavice jsme jako malí mívaly na gumě.
V tom muzeu ji někdo mohl vzít(ukrást) poté, co děti odešly.
Myslím si, že si učitelka měla hned venku všimnout, že ji nemá, i když nevíme, jaká tam byla situace.
Ale 4 učitelky mi přijdou dost.

Příspěvek upraven 08.12.16 v 11:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991

@kterk - třeba si dal na hlavu kapuci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064

Tak mě se to nelíbí. Kdyby mi v mrazu nechaly jít dítě bez čepice, které by následně onemocnělo, tak bych to řešila. Jsou tam od toho, aby si tohle pohídaly. Troufám si říct, že učitelky v synově školce by ho bez čepice jít nenechaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
8.12.16 11:45

Neměl by kluk ve 4,5 letech vědět, že si má dát čepici do SVÉHO baťohu? :think:

Kolik tam měla učitelka na starost dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.16 11:46

@Zuzlounek Mám tchyni ve školce a tohle řeší pořád a stále opakují to samé dokola. Neoblékejte děti do školky do toho nej nej nej. že se občas něco ztratí je v takovém počtu dětí normální. To měla učitelka procházet každému dítěti batoh? Dítku bylo řečeno, co má udělat, když se tak nestane, tak je to jeho chyba, protože paní učitelka nemá čas jen na to Vaše dítě. Hlídá kupu kuřátek a na výletě je to dost pro učitelky stresující. Dokážete si představit, že sama hlídáte deset dětí najednou? V cizím prostředí, děti jsou různé, rozjívené. Chování učitelek beru jako standartní. S tím materiálem, co dneska chodí do školky je obdivuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
8.12.16 11:49
Právěže nedal, cestu do autobusu šel bez čepice a až v autobusu mu učitelka, že si má dát příště aspoň kapuci
@Králičice píše:
@kterk - třeba si dal na hlavu kapuci..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.12.16 11:51

Dve deti a celkem i s prestehovanim mimo Phu navstevovaly ctyri predskolni zarizeni a troufam si rict, ze v kazde skolce by ucitelka poznala a resila, ze ji jde dite bez cepice.

Neco jineho je, ze ctyrletak by nemel mit Problem uposlechnout a dbat pokynu ucitelky a dat si cepici do batohu, i kdyby to byl sebevetsi mimon.

• Citovat
  • Upravit
81479
8.12.16 11:54

Já todle fakt nechápu. trochu učit dítě zodpovědnosti za svoje jednání. Pojeb, když už, by mělo dostat především dítě- jak za to, že venku nemělo čepici ( pokud to teda nebylo jen přeběhnutí 200m od muzea k busu), tak za ztrátu - má si hlídat své věci a vědět, že ven má mít čepici. Pokud jí nemá na řepě, tak to nahlásit úče, že mu chybí. mám dítě už pětileté a todle už zvládne minimálně rok dva. Jestli ne, tak je někde chba, v dítěti, výchově. Taky věci ztrácíme, o d čepic, o rukacice a kdeco. Ale házet to na učitelku…

Zrovna před týdnem holka nechala na Ještědu batoh. Dotala telefon do ruky a poprosila babu na recepci, jestli tam je. Po potvrzení mi babu předala, já s ní domluvila, zda ho hodí do lanovky. k lanovkáři šla pro batoh taky sama, já jen jistila z povzdálí.

Příspěvek upraven 08.12.16 v 12:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
8.12.16 11:54

Malemu bych vysvetlila, ze priste musi pani ucitelku poslouchat a ze cepice neni nejlevnejsi. Zkusenostma se deti uci. Takze priste si da urcite pozor.
Ucitelku bych neresila. Neni mozne stat porad detem za zadkem, to pak nebudou zodpovedni nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
8.12.16 11:59

@Lama Lama Naprostý souhlas a mimochodem krásně napsané :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
8.12.16 11:59

U nas ve školce to je tak, že ti starší ( předškoláci ) mají na starosti ty menší děti ( máme smíšené třídy ). Třeba když mají děti žízen - mají ve školce takové ty tlusté skleněné hrničky, takže přijdou za svým starším přiřazeným kamarádem a ten mu pomuže nalít pití, když jdou ven, straší kamarád mu pomuže nasadit rukavice a třeba zapnout bundu když to ještě neumí atd..takže starší kamarád by asi upozornil i učitelku na tohle, To teda nic nemění na tom, že u nas by si to učitelka všimla, asi by v té rychlosti neprohlížela všechny batohy ale určitě by mu řekla o tu kapuci hned v muzeu…navíc 4 učitelky na 40 dětí? to snad není taková hruza, pohlídat si 10 dětí..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin