Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
kdybys hlídala moje dítě, a bylo ti šumák, že jde v mrazu bez čepice, tak bys to schytala. Slovně, podotýkám, fakt bych kvůli tomu na tebe nepodávala trestní oznámení.
Zakladatelka se ptala, jestli je chování učitelky v pořádku, jestli se takhle chovají i ostatní. Odpověď je, že nechovají, protože jsou učitelky, které jsou pečlivé a na dětech jim záleží (opravdu vidím rozdíl mezi ztracenou sponkou do vlasů a chozením s holou hlavou v mrazu). Má smůlu, že zrovna narazila na tuhle. Tak bude muset jednotlivé situace holt řešit s dítětem sama, a naučit ho řešit i problémy, které si myslím, že by mělo dítě zvládat v pozdějším věku.
@tamata píše:
A ještě by mě zajímalo, kdybych tu já jako matka napsala, že jsem byla s děckem venku a domů jsme došli bez čepice. Jestli bych tu taky byla ukamenována, že jsem totálně selhala a že toto se opravdu nikdy nesmí stát a není to možné
@Modesta on nechodil s holou hlavou v mrazu, ale přeběhli na autobus, psala zakladatelka. Ale takhle to zní dramatičtěji a učitelka z toho vychází ještě hůř a o to jde. Chápu ![]()
A to že bude muset začít učit dítě ve 4,5 letech samostatnosti, tak to je opravdu smutné ![]()
Příspěvek upraven 08.12.16 v 13:23
@Billi píše:
@tamata ano, může se to stát, ale je prostě divný, že při počtu 10 dětí na učitelku, si toho nevšimne. Kamarádce šlo taky dítě na vycházku v bačkorech. Měla jich 30 a na nohy koukala tak všelijak. Tam to chápu, že přehlédne. CO je na nohách, není vidět na první pohled.
Ale čepice je vidět na první pohled. Byli v cizím prostředí, tak musela děti několikrát počítat. Když to vezmu podle naší školy, tak v podobné situaci počítáme děti tak 3×-4× než se odjíždí autobusem. Pokud počítám děti, koukám jim na hlavy a vidím, že někdo nemá čepici, pokud jsem s dětmi, ta mám mód „děti“ a prostě myslím na to, co musím ohlídat.
Já mám na tarosti dvě děti a do školky jsme dorazili bez čepice kolikrát. Kdyby jsme šli pěšky jakou dobu, tak si toho všimnu. ale jak přebíháme pár desítek metrů na bus nebo z auta, tak fakt to vypustim. Musí ven jen s kapucou, no… ![]()
@tamata píše:
@Modesta on nechodil s holou hlavou v mrazu, ale přeběhli na autobus, psala zakladatelka. Ale takhle to zní dramatičtěji a učitelka z toho vychází ještě hůř a o to jde. Chápu
A to že bude muset začít učit dítě ve 4,5 letech samostatnosti, tak to je opravdu smutnéPříspěvek upraven 08.12.16 v 13:23
a jak víš jak daleko byl autobus, a jak daleko je to pak od autobusu do školky..i kdyby to mělo být dohromady 30 minut, tak je to dost, když je mínus, navíc kluk nemá třeba dlouhé vlasy ( jako některé holčičky, které si vlasama zakryjí aspon uši )
@smurfka píše:
a jak víš jak daleko byl autobus, a jak daleko je to pak od autobusu do školky..i kdyby to mělo být dohromady 30 minut, tak je to dost, když je mínus, navíc kluk nemá třeba dlouhé vlasy ( jako některé holčičky, které si vlasama zakryjí aspon uši )
nevím, ale ty to určitě budeš vědět. Uhádla jsem? ![]()
Předpokládám, že autobus schválně zastavil 30 minut pěšky od muzea a založila bych diskuzi na to, jestli se to řidiči autobusu může stát a jestli je to možné ![]()
Příspěvek upraven 08.12.16 v 13:26
@Lucinka1986 píše:
@Lama Lama Naprostý souhlas a mimochodem krásně napsané
No to je teda fakt krasne napsany ![]()
@tamata píše:
nevím, ale ty to určitě budeš vědět. Uhádla jsem?
určitě by to neprobírala kdyby to bylo blbých pět minut na bus a pět minut do školky. ![]()
aha, tak tady je zakopaný pes - ale zakladatelka nikde nepsala, že jenom přeběhli na autobus, ne? Nebo jsem to přehlédla? Já z toho popisu měla pocit, že to k tomu autobusu chvilku trvalo, než tam došli. Jako přeběhnutí 100 metrů bych taky neřešila, ale např. 15 minutovou cestu už ano.
@smurfka píše:
nevim, většinou ty busy staví přímo před budouvou nebo za rohem. Náš rozhodně nstojí dál, než 23 minuty od školky.
@smurfka píše:
určitě by to neprobírala kdyby to bylo blbých pět minut na bus a pět minut do školky.
tak probírala a zakládala diskuzi i na to, že zaplatili 30 korun u doktora i když nic platit neměli
To já jen, když už tu na jednu vytáhla milenku jejího manžela nebo co ![]()
@smurfka píše:
tak asi měla zrovna tato na starost skupinu kde byl syn..proč by měli ostatní učitelky které měli na starosti své skupiny, kontrolovat ještě ty cizí..
protože evidentně to byly dvě třídy. Takže dvě učitelky na jednu třídu. Pokud se syn bojí jedné učitlky, tak tam měl pořád druhou. Té to měl říct nebo si měla všimnout i ta. Ale zakladatelka evidentně chce vše hodit jen na jednu učitelku, která jí nesedí. Místo toho, aby chybu hledala u svého už dost velkého syna na to, aby poslechl jednoduchý a jasný pokyn. A pokud přeslechl tento pokyn, tak mohl přeslechnout i pokyn učitelky, když mu řekla, ať si na cestu k autobusu nasadí čepici.
@Modesta píše:
@tamataaha, tak tady je zakopaný pes - ale zakladatelka nikde nepsala, že jenom přeběhli na autobus, ne? Nebo jsem to přehlédla? Já z toho popisu měla pocit, že to k tomu autobusu chvilku trvalo, než tam došli. Jako přeběhnutí 100 metrů bych taky neřešila, ale např. 15 minutovou cestu už ano.
asi tak.
@Modesta píše:školka a školkový autobus. Proč by jeli v zimě někam autobusem, aby pak museli jít dalších 30 minut pěšky? To by muselo být muzeum uprostřed lesa kam se autobus nedostane
@tamataaha, tak tady je zakopaný pes - ale zakladatelka nikde nepsala, že jenom přeběhli na autobus, ne? Nebo jsem to přehlédla? Já z toho popisu měla pocit, že to k tomu autobusu chvilku trvalo, než tam došli. Jako přeběhnutí 100 metrů bych taky neřešila, ale např. 15 minutovou cestu už ano.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@tamata ano, může se to stát, ale je prostě divný, že při počtu 10 dětí na učitelku, si toho nevšimne. Kamarádce šlo taky dítě na vycházku v bačkorech. Měla jich 30 a na nohy koukala tak všelijak. Tam to chápu, že přehlédne. CO je na nohách, není vidět na první pohled.
Ale čepice je vidět na první pohled. Byli v cizím prostředí, tak musela děti několikrát počítat. Když to vezmu podle naší školy, tak v podobné situaci počítáme děti tak 3×-4× než se odjíždí autobusem. Pokud počítám děti, koukám jim na hlavy a vidím, že někdo nemá čepici, pokud jsem s dětmi, ta mám mód „děti“ a prostě myslím na to, co musím ohlídat.