Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Mari.G píše:
A jak to tak pročítám celé ještě jednou, tak to skončí opravdu tak, že se přestane kamkoliv jezdit, protože ten stres už spoustě lidí za to nestojí. A na spoustě ZŠ si za absolvovaný výlet učitelky „provýletované“ hodiny ještě zadarmo nahradí, protože celý den nic nedělaly.
Už se přestává jezdit i na školy v přírodě, vždy mě to bavilo, ale chápu, že ženské, co mají doma 3 malé děti a odmítnou jet na 8 dní, ale jen na 5…a pak si vyslechnou od rodičů, že je jim zatěžko strávit s dětmi celý týden. A nebo když jsme se loni týden po návratu obhajovaly, jaká byla na místě strava (jídelníček předem schválen vedením školy). Závěr byl, že strava byla moc zdravá…Jen tak dál a děti budou ve školce i ve škole celodenně vevnitř (protože co jsem zaznamenala, tak i procházky už jsou problém, jak je méně jak 30 stupňů ve stínu)…
souhlas. ucitelky se ne vylezovani vybbodnou kvuli sikane rodicu.
@Zuzlounek Diskuzi jsem nečetla…ale dočtu.
Vyjádřím se tak, jak jsem přesvědčená, že by se LOGICKY měla NORMÁLNÍ učitelka, rozuměj ženská a máma od dětí, zachovat. Jdeli o 4 leté dítě, které mělo čepici a při odchodu jí nemá, tak to prostě řeším a tečka! Samozřejmě nevím, jestli se vrátila do šatny, syn tvrdí, že ne, ale nemusel si toho všimnout, vrátit se mohla. A když v šatně NIC nebylo, usoudila, že jí má někdo jiný v batohu. Ok…než na ulici prohledávat peloton dětí, narazím mu kapucu a dojdem k autobusu. Tam v klidu prohledám batohy…na 40 dětí 4 učitelky, tzn 10 batohů na jednu, to je na 5 minut práce. Pokud by nebyla ani v žádném batohu, tak bych holt usoudila, že jí má v batohu úplně cizí dítě-určitě byly v divadle i jiné školky, tedy najednou třeba 200 dětí v hale před šatnami. Tam už čepice zmizí.
Mamince bych se omluvila, že jsme čepici hledali, nenašli-ani v šatně, ani u nikoho z dětí. Ale že měl kapucu (aspoň to). Čtyřletému bych to „sežrat“ nedávala. Tam fakt mohlo dojít k vložení do cizího batohu. ![]()
Učila jsem ve školce 23 let, v současné době jsem v ZŠ u prvňáčků. Po přečtení diskuze by se maminky neměly divit, proč učitelky nechtějí nikam mimo školu (školku) s dětmi chodit. U nás je teď situace taková, že z celého 1. stupně pouze 1 třída jede na jaře na školu v přírodě. Prostě ostatní učitelky odmítáme tu odpovědnost (a to jsem jezdila velmi ráda).
Ve školce i dnes prvňáky jsem velmi pečlivě kontrolovala a kontroluji jak jsou oblečení. V současném počasí by mi dítě bez čepice neuniklo. Ale: Pokud bych při odchodu z muzea zjistila, že Pepíček nemá čepici, ostatní děti stojí u dveří v teple oblečené, tak bych skutečně nešla zmíněnou čepici hledat. Prostě bych dítku narazila kapuci.
Hele, ve 4 letech jsou to ještě fakt „telínka“ (omlouvám se úzkostlivým matkám za výrazivo
). Já dětěm v šatně několikrát zopakuju, ať nezapomenou na rukavice. Dítě na mě kouká, kývá hlavou, že jooo…A když je pouštím na zahradu a odpočítávám, tak hádejte kdo nemá rukavice?
Tak se vrací do šatny…no.
Prostě mimoni. A co teprve v divadle, kolem dalších 200 dětí, výzdoba, děti koukají kolem sebe, šum, hluk, hemžení…
To je zázrak něco nezapomenout, neztratit. Zodpovědnost u 4 leťáka za své věci v takové chvíli?
No…
@tamata píše:
nech jí. Ta teď přepočítává čepice, rukavice a všechny šály. A ať nezapomene na sponečky, gumičky a skřipečky. Naše učitelka dostává pravidelně seřváno za to, že se jedné holčičce ztrácí sponečky
@SIMONA1234 Já s tebou musím jedině souhlasit - vše moc pěkně napsané ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.