Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ráda bych si ji nechala doma, ale bohužel to finančně nejde a 4.rok rodičovské už není.
@smutnéočko píše: Více
U nás se to otočilo. Ve školce se rozjela -doma ji málo, pár věcí.
Z čárky na kalhotkách usuzují, že funguje bez problémů -doma, chodí jen čůrat s občasnou nehodou.
Spaní po O, žádný problém -doma ani ťuk, ani náznak únavy.
Svliknou se umí s oblíkáním. Potřebuje pomoct.
Možná je velké plus její soutěživost když oni tak já taky. Takže ta skupina ji prostě táhne. Je tam druhý týden a děti ji zdraví na dálku.
A to je čerstvě 3. V tuhle chvíli jsem moc ráda že se vymyká.
Vždycky záleží na konkrétní skupině a lidech v ní. Buď si ta skupina sedne nebo ne. Buď se s tím. Člověk naučí pracovat nebo bude hledat někde lepší skupinu, co mu sedne líp.
@truelly píše: Více
U nás je státní vesnická školka a je perfektní. Já bych takto nepaušalizovala.
Zájem bohužel převyšuje volná místa.
Mě už se doma rok a půl nepokakala a i kamarádek si řekne a jde na WC. adaptace? Minimálně 3 měsíce jsme chodili do školky. Chodí tam a domu se jí nechce. Nemyslím si, že se jí tam nelíbí. Jen se to podle mě horší než lepší a to, že tedy skoro nic nejí. Hladové dítě asi moc spokojené být nemůže, když doma jí 5× denně. Že jí dám v 6 já snídani, těžko to vystačí do odpoledne.
Já ve školce taky nejedlá. Bytostně jsem nesnášela pomazánky. Z polévek jsem zvracela. Tak mě brali domu před obědem. Jíst jsem tam začala až jako předškoláky. Ale úderem 3 třídy, když jsem nastoupila do školy téměř vedle domu, jsem přestala chodit na obědy. Drželo mě to až do střední školy.
Přitom obě moje babičky léta vařili ve školních jídelnách, takže jsem rád jídla znala.
Jestli máš pocit, že se tam dítěti něco děje tak požádej i přesun do jiné třídy, popřípadě najdi jinou školku. Možná i skupinku, tam bude děti min. Třeba ji vadí velký kolektiv. Nemusí ji sedět míšenelé třídy, učitelka, tlak, režim…
Nechápu, proč tam vůbec dítě dáváš, když víš ty reakce. Tak ho dej jinam.
Otázka je, jak mate místo. U nás syn byl 30. pod čarou, protože neměl TB v místě dobré školky ( jinak věkově by ho vzali ). Takže nejdřív bych se na ta místa optala …
Protože musím do práce, kdyby to šlo jinak, už by byla jinde ![]()
Jiná instituce není jo? Žádný město, žádná vesnice. V místě pracoviště taky nic?
Můj bratr v poslední době, když má jít do školky a ví, že tam je jistá učitelka, tak chytne horečky. Neustále si na něj stěžuje, pořád nějaký problém, přitom bratr není nijak problémový.
Můj syn je živější a ta samá učitelka má neustále problémy. Musela jsem s ním k Dr. pro potvrzení, že není infekční a s občasným kašlem a smrknutím může do školky a byla jsem u dviu Dr… taky dávám svému sirup na kašel, kapky do nosu a prostě to v tomto období to bude.
Nejde syna přeložit do jiné třídy? Nebo nemůžeš ho nechat pár dní doma?
Některé učitelky, by neměly být ve školce a stýkat se s dětmi. Jak píšeš, můj syn kromě ponožek a bot oblékne vše sám, nají se sám, dojde na wc, uklízí si vše a stejnak ta jedna bude pořád pin.dat..
Spíše jestli za to opravdu nemůže chování učitelek. Ředitelce jsem pohrozila zrovna včera, upozornila danou učitelku, tak jsem zvědavá. Některé na to nemají a pokud jsou děti živější, tak se právě těhle chtějí zbavit.
Nejsem ve školce, abych viděla co se tam děje a když už to tam trochu zná a i děti. Nerada bych udělala unáhlené rozhodnutí. Proto jsem se to snažila řešit s p. ředitelkou a napsala i sem o radu. Přesun do jiné školky a nové prostředí a děti. Mě to doma prostě nedělá a ve školce tvrdí opak.
To je ale naprosto normální, že doma některé věci nedělá a ve školce ano (nebo naopak). Třeba že doma se oblékne v pohodě, ale ve školce stojí, kouká a odmítá spolupracovat. Na tom není nic divného - naprostá většina dětí (a zvlášť takhle malinkých dětí) se chová ve školce úplně jinak než doma, s tím prostě musíš počítat - ne se dohadovat s učitelkami a trvat si na svém, že „to by moje dítě určitě nikdy…“ ![]()
Že tam dítě nechce jíst - a co si představuješ, že s tím učitelka na místě udělá? Má ti ji u stolečku třikrát denně krmit, aby tam tvoje holčička za den něco spapala? Holt když se nenají, nají se až doma… nebo si ji budeš muset brát domů po obědě, když je to pro tebe neakceptovatelné.
Takhle malé děti prostě ještě často na školku nejsou zralé - pokud si ji nemůžeš nechat doma, holt se budete muset obě přizpůsobit. Nebo třetí možnost, budeš si muset najít takové soukromé zařízení, které tvoje požadavky bude schopno splnit.
Já se ale nedohaduji. Jen mi tvrdí to a já vím že to doma dělá normálně. A to od 6 do 15 hodin skoro nic nebude jíst? To mi tedy vadí, když mi pak jde k autu a brečí že má veliký hlad a vidím jak je hotová. Kolik toho doma sní. Je zvyklá jíst často a jí mi doma dobře. Pak vypadám jako z vesmíru, když to učitelkam říkám. Nehadam se, hledám řešení a chci se domluvit!
Když učitelky nutí dětem jídlo, jsou špatné. Když jídlo nutit nechtějí, taky je to špatně. Myslím, že dost dětí nechce jist ve školce, nebo ve škole. Prostě se tam necítí, raději si dají jídlo v klidu doma třeba
Z toho bych fakt nedělala kovbojku
Takze chces, aby to jidlo strkali diteti do ust, nutili ho jist? Nebo jak si predstavujes reseni? Jidlo dostane. Max mu muzou rici jez, je to dobre apod. a kdyz neji, tak co si predstavujes, ze udelaji?
Ano - když nebude sama chtít, nebude od šesti do tří hodin nic jíst. Za tu dobu hlady neumře, prostě se holt bohužel nají v autě a pak doma.
Pokud to tak nechceš, napsala jsem ti, jaká řešení to má.
Ber si dítě po obědě.
Nech si ho ještě rok doma.
Najdi si soukromé zařízení, kde ti ho budou podle tvých požadavků krmit.
Ve státní školce to jinak nevyřešíš - není příliš, o čem se „domlouvat“. Učitelky ji do jídla nutit nesmějí a krmit ti ji tam fakt nebudou.