Školka - první "problém"

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.9.16 11:47
@Anonymní píše:
Ja vim, nechtela jsem z toho delat drama. Proste mam poprve dite ve skolce a tak me to zarazilo.Uz to moc neresim. Holka vypada v pohode, kdyz jde do skolky, tak asi fakt resim blbost.
:hug: je to těžké nechat ty prďolky někde bez maminky, ale dobře jsme je vychovaly a měly bychom jim dát důvěru, že to zvládnou i bez nás. Ať se ve školce líbí a drž se maminko :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
17.9.16 06:46
@Pipilota Citrónie píše:
@blumen psala jsem důrazně se ohradit a pokud to nepomůže poprosit o pomoc, lepší než učit ať se děti řežou navzájem.

Byť bych raději také viděl dialog, smiření, podání ručiček, tak rozumný je jedině postup: Nenapadej nikdy, bran se vždy a tvrdě po předchozí slušné snaze konflikt zažehnat. Ona v zivotě pak není paní po ruce učitelka (rodič) která „to vyřeší“ a pokud ti někdo něco dělá a ty to nechceš, a nepřestane, tak co už…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
17.9.16 07:23
@Anonymní píše:
Ahoj. Dcera nastoupila do skolky.Vse vypadalo super. Vcera mi sama od sebe rekla, ze ji jedna holcicka mackala ruce, ze ji to bolelo a ze ji ta holka rekla, ze ji ve skolce nechce, protoze zlobi. Uplne me to zarazilo.Vim,ze asi o nic nejde, deti umi byt nekdy zle, ale proste musim na to porad myslet. Ucitelka dceru chvalila, ze je vse ok. Nevim, proc ji ta holcicka rika, ze zlobi. Proste me to mrzi, vzdyt je holka ve skolce jen chvili a uz slysim toto :( Prosim uklidnete me, je to normalni, nemam nic resit? :( :nevim:

Děti se koušou, bouchají, můj kluk kolikrát přišel s rozstřiženým tričkem od nůžek… no, zatím žije :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.16 10:36

Prave moje holka je doma prubojna dost, prosazuje si svoje, ale s cizima detma proste nouma.Kdyz ji nekdo neco udela, stoji, kouka a popr.se rozbreci. Radeji bych mela ditko prubojne, ktere si nenecha nic libit.Jak toho dosahnout, nevite? :)

• Citovat
  • Upravit
27281
19.10.16 17:59

Ahoj holky… mám trochu opačný problém.

Dneska vyzvedával dceru ze školky manžel a hned doma mi hlásil, že paní učitelka mu říkala, že naše mladá kousla jinou holčičku. Prý má na ruce dokonce malou modřinku. :oops:

Naše holka se k tomu přiznala, prý ji holčička brala její hřeben tak jí kousla do ruky.

No pyšná na ní nejsem, fakt ne. Je mi hrozně stydno. :oops: Když se vcítím do kůže maminky té druhé holčičky tak je mi úplně ouzko. Mě přijít moje holka domu s modřinkou na ruce se slovy, že jiná holčička ji kousla tak bych byla teda nasratá.

Přemýšlím jak to řešit.
Naše mladá teda celé odpoledne dostává céres. Každou chvíli jí připomínám to kousnutí, a že se to prostě nedělá, že takhle se problémy neřešej. Že je ostuda, a že to holčičku určitě bolelo a plakala a jak by té mojí bylo kdyby jí takhle někdo kousnul?
Jako fakt je mi hrozně stydno, sama to nějak nemůžu vstřebat :oops:

Napadlo mě - a teď mi řekněte jestli to neni blbé - že naše mladá prostě zítra do školky donese té holčičce jako omluvu lízátko.

Řekla jsem to manželovi a tomu to přijde přehnané, mě teda ne. Mě je za naší slečnu fakt stydno a kdybych byla maminka druhé holčičky tak bych byla ráda kdybych viděla zájem i ze strany druhé maminky.
Co myslíte??? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59367
19.10.16 18:04

@FreeLady12 a malá chce jí dát lízátko :lol:, pokud ano tak at jí ho dá. je dobře že jsi to nepřešla protože jinak by se to mohlo opakovat :? Pokud by malá lízátko dát nechtěla tak bych nenutila a je dobře že ví že tohle dělat nesmí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
19.10.16 18:05

@FreeLady12 Tvoje reakce mi přijde dobrá. Taky bych donesla té holčičce něco na omluvu. Nejlépe něco, co má hodně ráda tvá dcerka, aby to pro ni bylo ponaučení, že se za trest bude muset vzdát např. svého oblíbeného lízátka a dát ho oběti. Příště si to třeba díky tomu uvědomí. A už někdy dřív někoho kousla nebo to bylo poprvé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.16 18:12

Vem si, že učíš holku na kole, nejde jí to upadne a ty ji dáš céres, jak říkáš :roll: holka se učí sociálním dovadnostem, dneska ujela, vysvětlilas ji, že takhle ne, dalas ji řešení, jak to dělat příště, tak ji už odpusť a nenuť ji dělat, co nechce. Nebo je to lízátko její nápad? Jak ses cítila, když jsi naposled selhala ty? Taky ti pomůže céres? Každý někdy něco zvrtá, něco pokazí, je mu z toho smutno, tak tu svoji malou netrap a nenuť ji do čeho nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.10.16 18:24
@FreeLady12 píše:
Ahoj holky… mám trochu opačný problém.

Dneska vyzvedával dceru ze školky manžel a hned doma mi hlásil, že paní učitelka mu říkala, že naše mladá kousla jinou holčičku. Prý má na ruce dokonce malou modřinku. :oops:

Naše holka se k tomu přiznala, prý ji holčička brala její hřeben tak jí kousla do ruky.

No pyšná na ní nejsem, fakt ne. Je mi hrozně stydno. :oops: Když se vcítím do kůže maminky té druhé holčičky tak je mi úplně ouzko. Mě přijít moje holka domu s modřinkou na ruce se slovy, že jiná holčička ji kousla tak bych byla teda nasratá.

Přemýšlím jak to řešit.
Naše mladá teda celé odpoledne dostává céres. Každou chvíli jí připomínám to kousnutí, a že se to prostě nedělá, že takhle se problémy neřešej. Že je ostuda, a že to holčičku určitě bolelo a plakala a jak by té mojí bylo kdyby jí takhle někdo kousnul?
Jako fakt je mi hrozně stydno, sama to nějak nemůžu vstřebat :oops:

Napadlo mě - a teď mi řekněte jestli to neni blbé - že naše mladá prostě zítra do školky donese té holčičce jako omluvu lízátko.

Řekla jsem to manželovi a tomu to přijde přehnané, mě teda ne. Mě je za naší slečnu fakt stydno a kdybych byla maminka druhé holčičky tak bych byla ráda kdybych viděla zájem i ze strany druhé maminky.
Co myslíte??? :nevim: :nevim: :nevim:

mě už to přijde skoro moc…chyba tam byla i na druhý straně, že jí ta druhá holčička brala hřeben, já bych si s dítkem během 10 minut promluvila, že takhle se to řešit nemůže, a řekla jí, jak postupovat příště, když jí někdo bude brát hřeben. Celé odpoledne o tom mluvit, a ještě lízátko, to už vypadá, že udělala chybu jen vaše malá :nevim: :nevim: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
19.10.16 18:38

No na jednu stranu je pěkné, že dítě takhle cepuješ, dnes se to už nenosí, na druhou stranu - dítě ještě přirozeně cítí nespravedlnost, někdo mu něco bere, tak se brání podle svého.
Zamysli se, kdyby to bylo opačně - tvé dítě bylo kouslé, protože něco někomu bralo. Budeš jí říkat, „chudinko malá, to je ale lumpárna.“ Asi ne… já jim řeknu „Byli jste zlí a někdo jiný si to holt nenechal líbit.“
Já už podobné incidenty ani neřeším. Navíc ve školce to má řešit učitelka, ta u té situace je.

Vysvětlila bych jí, že takto se to neřeší, ale v koutku duše byla ráda, že se holka nedala.
Moje neteř kdysi pokousala ve školce anglického lektora - prý zlobila a on ji chytil a chtěl odnést ven. Ona se bála a kousla ho. Pochvalu nedostala, ale zase - chytil ji cizí a chlap a někam nesl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
19.10.16 19:10

@FreeLady12 Řešila jsem něco podobného, syn přešel do nové školky, děti ho mezi sebe nechtěly hned přijmout tak jak on si představoval a jednu vyhrocenou situaci vyřešil tím, že chlapečka, který si s ním nechtěl hrát, kousnul. Učitelka mi to vylíčila a hned dodala, že ví, že tohle dítě dělá, když už opravdu neví „kudy kam“ a že to nebere jako „akt zlobení“. Synovi jsem to znovu vysvětlila, koupila jsem nějaké Kinder čokoládky a donesli jsme je chlapečkovi, byla u toho učitelka, a předali jsme to pokousanému klukovi, s tím, že našemu se vysvětlilo znovu, že kousání ne, a druhému chlapci paní učitelka domluvila, že když je náš nový, mohl by se k němu chovat lépe a vzít ho do hry. Ted jsou kluci nejlepší kámoši, situace se už nikdy neopakovala. Takže bych z toho nedělala drama, ale lízátko bych klidně donesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
19.10.16 19:15

Stalo se nam to same s tim rozdilem ze mi syn doma rekl ze bouchl nejakou holcicku, druhy den rano jsem se na to ptala ucitelky a taky mi bylo stydno, protoze nikdy nic podobneho neudelal. Ucitelka mi ale rekla, ze je to „v poradku“ ze takhle se deti uci zit v kolektivu, vse si pry se vsemi detmi vysvetlili a nakonec se musel synek omluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
19.10.16 19:39

@FreeLady12 resila jsem u syna. On byl ale ten pokousaný a vyřešila sem to tak, že jsem si s chlapeckem promluvila. Byla jsem rázná a problém vyřešen. Od mamky si to nevzal. My se teda s rodiči zname a děti se navštěvují i normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
19.10.16 20:09

Upřivmně, nechápu reakce typu „styděla jsem se za své dítě“, které v rámci socializačního procesu něco přepískne. Nota bene, když v tom procesu hledání vzájemného modu vivenci a boje o místo na slunci jsou ty děti obě.

Kdybych se měla doma hroutit z toho, že mi jedno dítě rafne druhé, poboří si hračky, plácnou se nebo přistrčí, tak bych doma musela chodit kanálama. Protože je to na denním pořádku.

A tepat celé odpoledne dítě, které v podstatě bylo v právu (byl mu sebrán hřeben, jen holt ještě nemá zažito, jak společensky vhodně reagovat v konfliktních situacích), mi přijde jako nepříliš produktivní. Co si z toho odnese? Že za chybu přijde akorát buzerace a výčitky matky?

Myslím, že by to chtělo méně hysterie a emocí a konstruktivnější přístup. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
19.10.16 20:20

@FreeLady12 mě naopak před 2 týdny přišel syn domů pokousaný na lýtku velkou modřinu a okolo krvavé stroupky od zubů. (jednalo se o 3,5 letého chlapečka, který bral hračku mladšímu 3 letému synovi a starší 6 letý brácha se ho zastal a byl klučíkem pokousán). Vyzvedával manžel a náhodou se v šatně srazil s maminkou, která chlapečka vyzvedávala a ta se omluvila jak synovi tak manželovi (který ovšem o ničem nevěděl neboť mu učitelka nic nesdělila, druhý den na dotaz, proč nám o tom nic neřekla, prý zapomněla nepřipadalo jí to podstatné a nic tak strašného se prý nestalo :roll: ). Dál už jsme nic neřešili a žádné lízátko apod. nikdo neočekával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí