Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potvrdil vám pediatr školku v přírodě, když dítě nemělo naočkovanÝ Infanrix v těch pěti letech a dále? Prostě poslední očkování byla Hexa.
Dcera má skoro sedm let, Infanrix v pěti letech jsme odložili na později, pak měla být cca 2× očkovaná, ale byla nemocná a te´d se jedná o šklku v přírodě, ale doktor má dovolenou, potom jedem pryč, no asi do odjezdu na školku v přírodě ani nestihneme naočkovat. A nebo 5dní před odjezdem.
Ještě jinak… když ji načkuji těch cca 5dní před odjezdem… vidíte v tom nějaké riziko? Dle mne je to stejně jen „papírování“, protože v den odjezdu ty protilátky vytvořené stejně nebudou… ale dr. nechce potrvrdit přihlášku bez doplnění očkování.
No já bych teda určitě dítě neočkovala předtím, než by mělo někam jet… Dítě po očkování by mělo být v klidu, doma a ne jen bezprostředně po něm..
Pokud na škole v přírodě trváte, nechte si nabrat protilátky na ty nemoci (černý kašel, tetan a záškrt) a pokud je bude mít, tak jen může. Doktor tu přihlášku potom vyplnit musí. Třeba jěště nějaké protiláty má…
My jsme to vyřešili prostě tak, že nepojede. Vysvětlila jsem a pochopila to… ale my očkovat nebudeme už vůbec. Černý kašel stejně prodělala, tak v tom nevidím logiku…
@3HE píše:
Ještě jinak… když ji načkuji těch cca 5dní před odjezdem… vidíte v tom nějaké riziko? Dle mne je to stejně jen „papírování“, protože v den odjezdu ty protilátky vytvořené stejně nebudou… ale dr. nechce potrvrdit přihlášku bez doplnění očkování.
Papirovani nevim, ale aby nedostala teploty nebo neco. Vas dr.nema zastupujici detskou. Vzala bych ockovak a sla tam.
Ne určitě bych neočkovala takto krátce před odjezdem… vemte si, že se třeba opravdu může něco objevit, nějaké nežádoucí účinky a dítě budou mít na starosti učitelky.. ty si těžko něčeho všimnou…
@3HE
Snad to stihnete nebo vyresite, je skoda, aby nejela a byla pripravena o nove zazitky s deckama. Ale ja souhlasim s tim, ze neockovane decka maji smulu a nepotvrdi jim to. Na vsechny vylety a ppdobne akce se ti piskoti mali tesi.
Syn má šest pryč a taky přeočkování zatím nemá, dle dr. stačí do sedmých narozenin. Takže podle mě je dítě řádně očkované ![]()
Poslední očkováním je hexa..
takže nemá ani jedno očkování priorixu?
bez přeočkování hexy v pěti letech by vás vzít měli..
pokud nemá priorix tak to vás nevezmou..
Jinak pokud má dr dovolenou je za něho vždy zástup který vás klidně může naočkovat
Potvrdil, že „dítě není přeočkováno v pěti letech“. (Čtvrtou dávku hexy dostal kolem 21 měsíce - měl hexy odloženou z rozhodnutí pediatra, + 2 dávky MMR jako batole.)
A než se nám na hygieně pod kterou spadá jeho škola podařilo prosadit, že zjištěné hladiny protilátek pro školu v přírodě stačí, tak bylo po škole v přírodě. Ve druhé třídě už jsme měli vybojováno, že protilátky stačí, takže pediatr opět potvrdil, že „dítě není přeočkováno v pěti letech“ + potvrdil papír s hladinami protilátek, k tomu jsme přicvakli pro ředitelku školy papír z ministerstva potvrzující, že tyhle hladiny protilátek stačí, takže ve druhé třídě už syn na školu v přírodě jel.
Ve třetí třídě byly hladiny protilátek stále dostatečné i bez přeočkování, takže i jako devítiletý jel na šestidenní lyžák.
Příspěvek upraven 28.04.17 v 12:14
Šla bych k zástupu, nebo vzala očkovák a obvolala nejbližší dětský lékaře..
I když si myslím, že 5 dnů před výletem je dost dlouhá doba.
@alifie Jen otázka, to se zjišťují hladiny protilátek proti všem (třem?) nemocem? A kolik to stojí?
@AliTad píše:
@alifie Jen otázka, to se zjišťují hladiny protilátek proti všem (třem?) nemocem? A kolik to stojí?
Nechávali jsme zjišťovat proti všem třem nemocem. Mám dojem, že to stálo kolem 1500 Kč celkem. Zkusím to najít a pošlu ti SZ.
@AliTad píše:
v pěti letech se dává infarix ne ( to je " pokračování " hexy - což je 6 nemocí )..
ty mluvíš o 3 nemocech - což je priorix ne? ale ten se nedává v 5 letech.. ![]()
@smurfka píše:
v pěti letech se dává infarix ne ( to je " pokračování " hexy - což je 6 nemocí )..
ty mluvíš o 3 nemocech - což je priorix ne? ale ten se nedává v 5 letech..
Infarix v pěti letech byl jen 3 nemoci = tetanus, záškrt, černý kašel.
Ale teď se místo něj dává v pěti letech šetrnější Boostrix (tetanus, záškrt, černý kašel).
Příspěvek upraven 28.04.17 v 12:34