Školky v Anglii

176
30.6.15 19:55

Školky v anglii

Ahojky, holky které žijete v Anglii potrebuji info..chceme se tam s přítelem stěhovat a mame ted ročního chlapečka a tak ve dvou letech ho chci dat do školky a začít hledat v uk praci..zajima me kolik tak stojí Skolka v Anglii..chci mit vsechno zjištěné..mam strach aby sme tam pak vycházeli..ted mame nasetreno dost penez ale neni to napořád ze..tak chci vedet jak to funguje jestli by jsme to nejak zvládli.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lenka76
30.6.15 20:03

Ahoj, nejezdi. prijed, az bude ve skolnim veku 4 roky. Skolky tu plati stat 15 hodin tydne, jinak to stoji £5 na hodinu, zalezi kde. deti tam nespi, jsou cely den v botach a vetsinou si musi nosit svoji svacinu, nevari se tam teple jidlo.Kdyz vydelavas min penez, tak tech 15 h plati stat myslim uz od 2 let.ale nevim, jestli se to bude vztahovat na vas. Vsechny penize co vydelas, narves do skolky. Ja to delala 3 mesice :roll:

• Citovat
  • Upravit
176
30.6.15 20:25

Dekuji za rychlou odpověď..prave mam strach ztoho aby jsme to vsechno zvládli i finančně protoze jsem slyšela ze jsou školky drahe..tak mam strach ze přítelem plat půjde do školky a co nájem atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
30.6.15 20:28

V naší školce se doplácelo myslím dokonce 6,50 za hodinu. Pro pracující matku je školka opravdu hodně drahá, když tam musí mít dítě víc než ty tři hodiny denně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
30.6.15 20:30

Jo a těch patnáct hodin od státu se vztahuje až na děti od tří let, takže na dvouleťáka ne, tam platíš všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
30.6.15 20:38

Jako ja prave nevim jak to tam funguje..ale chci pro maleho to nejlepsi..a chtela bych snim byt do dvou roku doma..mužů se zeptat jaky mate plus minus plat pokud nevadi ze se ptam..potrebuji mit uplne vše zjištěné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
30.6.15 20:45

Zalezi, co delas, ale minimalni mzda tu je myslim neco kolem £7 liber na hodinu hrubeho. Ja uklizim, sama na sebe, za £10. Ale zase me nikdo neplati dovolenou, nemoc a tak. S malyma detma je to tady hodne tezky, kdyz nemas hlidani. I skoly jsou od 8.45-15.10…ale jsou tam zase druziny za 2 libry na hodku, coz uz jde. Ale jestli budes tady teprve hledat praci, tak si musis udelat jeste i National insurance number, bydleni tu taky neni levny.
Ja bych s takhle malym ditetem nejela. a to jeste nemluvim o doktorech. kapitola sama o sobe. a jestli bude chodit do skolky, tak bude porad nemocny, takze budes stejne s nim doma.

• Citovat
  • Upravit
176
30.6.15 20:57

Prvni chtel odjet pritel jeste se dvěma znamyma a zařídit vsechno a my bychom doleteli az pozdeji..ale prave se rozhodují jestli to vubec mame podstupovat..Z doktoru mam taky strach..no malýmu je ted rok a ja bych chtela byt jeste rok snim doma tak nevim zda by to tatínek utahl sam z jednoho platu..jako nasetreno mame ale i tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
30.6.15 21:40

Sice v UK nepracuju, ale podle me to nemuzete z jednoho platu utahnout. Pokud tedy neni tvuj manzel vysoce kvalifikovany odbornik ( nebo ty)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
30.6.15 22:19

A jeste se vas zeptam jak to tam funguje u doktoru s dítětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
30.6.15 22:38

Nijak. Jenom dite zaregistrujes u GP (obvodak),nevim, kam jedete, ale v nekterych oblastech je to peklo sehnat doktora. A pak k nemu chodis jen kdyz potrebujes. Ted me napada, jak to mas s ockovanim. Ve dvou letech by mel mit uz vsechno ne? Tady to je trosku jinak, deti dostavaji jeste pred skolou, pred 4 rokem jejich school booster injekci. to by si si taky mela zjistit.
Jinak s jednim platem se tu fakt neda moc vyzit. Myslim prumernym platem.
Jen se zeptam, umis anglicky? abys mohla vyrizovat prave doktory, skolku a tak?

• Citovat
  • Upravit
176
1.7.15 07:22

No maly ted rok tak ockovani ano nevim jestli uz je kompletní..chteli sme tam odjet ted v listopadu a do dvou roku bych chtela byt doma s malym asi sem se spatne vyjádřila na zacatku omlouvam se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
1.7.15 08:06

Ja vim, ale to je stejne porad blby vek ditete v UK. Musis mit hodne dobrou praci, abys utahla skolku, bydleni. Maji dost prazdnin pres rok, to budou dalsi vydaje. Na benefity se moc nespolehej, hodne to tu meni, nemas na to narok, az po nejake dobe.
Dobre si to promysli :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2282
1.7.15 17:54

Skolek je tu nekolik druhu a od toho se i odvyji cena. Community jsou pomerne levne, ale odpovida tomu vybaveni, strava, program atp. Dcera chodi do soukrome na cca 20h tydne a stoji to dost, nastesti partner dobre vydelava a utahneme to, ale skolka je to skvela, detem se opravdu venuji, uci se spoustu veci, maji krasne hriste…

Doporucuji navstivit co nejvic skolek co budete mit v okoli.

Jinak je pravda ze s jednim prumernym platem si vyskakovat nemuzete, na benefity narok mit nebudete.

Hodne taky zalezi do jake oblasti she chcete stehovat, naklady jsou hodne rozdilne v Londyne a napr Manchesteru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
5.6.17 13:27

Zkušenost

Ahoj, no já žila v UK 1 rok, teď také zvažuji, že bych se tam vrátila, ale mám prcka…2 roky.. měla a stále tam mám kamarády, kteří tedy kluk pracuje a holka studuje, takže to asi utáhnou…nevím, bydlení tam určitě dražší je, ale jídlo je tam levnější než u nás (je stejně drahé ale za 10 měsíců jsem ze stejného jídla jako u nás v ČR přibrala 10 kilo???) Myslím, že pokud tam chlap zařídí bydlení, a bude tam mít práci, a vy se ukromníte, tak to dáte - to je můj osobní názor…tady v čr mám příjem 5500kč, a 2000 alimenty, na dávky nemám nárok - bylo mi řečeno, že máme dost (životní minimunm kolem 4900kč a asi 2000 mi započetli na bydlení - to, že platím sama hypotéku 6500 nikoho nezajímá…takže asi tak…jsem na tom stejně blbě tady, jako bych byla tam… Ty máš chlapa, který když bude mít práci, tak to dáte myslím :-) vezměte si jen malé bydlení a půjde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin