Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Chci koupit synovi do 1. třídy školní batoh beckmann.
Máte prosím zkušenost - stačí pro prvňák tento
https://www.zdravybatoh.cz/…sic-beckmann?…
Nebo je z nějakého důvodu lepší tento (je o kus větší - vnitřní uspořádání nevím, zda se liší?)
https://www.zdravybatoh.cz/…eckmann-2022?…
Děkuji!
Tak asi záleží jestli chces jen opravdu pro první třídu a pak koupíš další? Můj syn má teda Topgal, ale určitě ho bude mít ještě par let. Teď po roce je pořad jako nový.
https://www.youtube.com/watch?…
tady je video jak vypadá ten větší. Rozdílů je mezi batohy víc, největší je asi v zapínání, velikosti a váze. Oboje vydrží do té třetí třídy
@Limi123 S tím Basic nemám zkušenosti, máme Classic a veliká spokojenost. Syn s ním teď půjde do 3. třídy, syn kamarádky s ním odchodil 4. třídy a jediné, co udělali bylo, že obrátili obrázek na přední kapse (u většiny těch Classic batohů je kapsa otáčecí, na druhé straně obrázek není). 2l v objemu asi nebude nijak zásadní, i když záleží, co v něm bude nosit. Někteří učitelé nejsou moc soudní a děti tahají hromadu pracovních sešitů, někde si zase musí nosit každý den domů papuče nebo tělocvik. Co by mi ale vadilo, že ten Basic batoh je na zip. Já mám ráda ten systém zapínání na šňůrku a klopu, jako u turistického batohu. V případě, že tam potřebuješ nacpat něco objemnějšího (není to denně, ale stane se, třeba nějaké výrobky z výtvarky nebo z družiny, naši s tímto batohem jezdí i na 1-2denní výpravy nebo výlety), tak do batohu na zip to nenarveš a riskuješ, že se ti zip rozjede. U Classicu tu šňůrku dotahovat nemusíš a klopu přetáhneš navolno, takže tam dáš i objemné věci nebo věci, které se nesmí pomačkat. Také se mi víc líbí vnitřní uspořádání u Classicu. Classic má třeba 2 látkové přihrádky - jednu na velké učebnice a pracovní sešity, druhou na malé sešity (odpadá tím potřeba těžkých složek). Basic má jen jednu přihrádku, což je možná dostačující, ale dvě mi přijdou přehlednější. Ale to je věc individuální, to si musíte posoudit sami.
Ten menší mi přijde malý
U nás se nosí domů jen slabikář, úkolníček, žákovská a penál. Nebo matematika, pokud je úkol z matiky. Ale záleží, jak to mají v té konkrétní škole, kam bude nastupovat.
Syn má teda ty tvrdé desky, stejně má u sešitových učebnic občas oslí uši, jak to v rychlosti rovná dovnitř.
@Limi123 píše:
Ahoj,Chci koupit synovi do 1. třídy školní batoh beckmann.
Máte prosím zkušenost - stačí pro prvňák tento
https://www.zdravybatoh.cz/…sic-beckmann?…
Nebo je z nějakého důvodu lepší tento (je o kus větší - vnitřní uspořádání nevím, zda se liší?)
Děkuji!
Dcera má ten klasickej a bohatě jí stačí. Má nespočet i porůznu hlubokých, ukrytých kapes, vejde se do něj opravdu hodně. Kupovali jsme loni i s penálem ve stejném provedení na doporučení několika známých. Údajně to má být jeden z nejlehčích školních batohů-to jsme potřebovali, dcera je opravdu malá, drobná. Zkoušela několik značek a tenhle ji seděl na zádech asi opravdu nejlépe (i dle jejího sdělení po avyzkoušení).Já tedy určitě doporučuju!
@Fíbí 106 píše:
Dcera má ten klasickej a bohatě jí stačí. Má nespočet i porůznu hlubokých, ukrytých kapes, vejde se do něj opravdu hodně. Kupovali jsme loni i s penálem ve stejném provedení na doporučení několika známých. Údajně to má být jeden z nejlehčích školních batohů-to jsme potřebovali, dcera je opravdu malá, drobná. Zkoušela několik značek a tenhle ji seděl na zádech asi opravdu nejlépe (i dle jejího sdělení po avyzkoušení).Já tedy určitě doporučuju!
Jen malá technická-tim klasickým myslim řadu Classic, ne Basic ![]()
Dcerka má od první třídy ten větší, po prázdninách s ním půjde do třetí třídy a zatím velká spokojenost. Ten menší by jí určitě nestačil, tahá takové ty tvrdé desky s pracovními sešity, pouzdro, sváču, pití… a má ho plný.
Ten menší jsem teď koupila pro mladší, ale ta se chystá do nulťáčků (přípravná třída), tam mají jen jeden pracovní sešit. A předpokládám, že až půjde do první, koupíme také ten větší.
Dcera měla dívčí verzi 2.typu.
Do druhé třídy kupujeme větší.
Není schopna sama všechno učení systematicky naskládat dovnitř, aby ho zapnula na 2 přezky…
Takže každé odpoledne v družině mě vítá se spoustou věcí v náručí - box na svačinu, flétna apod…
Druhé dceři do 1.třidy vybereme za pár let určitě něco jiného.
Kluci druhá a treti třída mají ten clasik. Max spokojenost.
Starší syn bude mit do 4te třídy tento:
Nemáte někdo tento batoh?
https://www.zdravybatoh.cz/…eckmann-2022
Syn si ho vybral, nemá rád obrázky, chtěl minimalistický a jednobarevný batoh, kterých je v nabídce pomálu. Jde do 4. třídy. Cena je vyšší, tak doufám, že bude vyhovovat a pár let vydrží. Z jednobarevných se mi vzhledově líbí i Kanken, ale jeden doma mám a bohužel ergonomický není ani náhodou, takže ten jsem zavrhla.
Obnovuji diskuzi. Máte někdo zkušenost, do jaké výšky dítěte cca batoh Backmann Classic vydrží? Mám ho jako jednu z variant pro dceru (jde do školy za rok, aktovku donese Ježíšek, tak se pomalu začínám rozhlížet.) Je poměrně vysoká, v 5,5 letech teď má 117 cm, takže do školy půjde předpokládám s výškou okolo 125 cm, tak jestli jí vydrží aspoň rok dva nebo se poohlédnout po něčem jiném. Neměli byste popř. nějaké fotky, jak batoh sedí na zádech? Některé aktovky mi přijde že, odstávají nahoře od zad a musí táhnout dítě dozadu
Popř. nemá někdo zkušenost s Frii of Norway? Měly by to být skoro stejné aktovky, akorát Frii je na zip.
Ahoj, syn půjde do třetí třídy a stále má batoh backmann co měl do první třídy. (Ten nejvetsi). Předpokládám že buď na vánoce ve ctvrte nebo do pate třídy bude mít studentský batoh od backmann.(narozky má v zari). Tipuji ze má kolem 140cm.
Tak jak jeho starší sourozenci. Ti kujdou do 6 a 7 třídy oba s backmann studentským batohem který dostali na jaře ve čtvrté tride k narozeninám.
Fotku nemam jsme na dovolené. Když tak můžu dodat příští týden.
Jinak nestarsi syn na jaře ve čtvrté třídě dostal studentsky batoh a v květnu v šesté třídě se mu pokazil hlavní zip,(ano cpe do aktovky úplně vse)… dostali jsme úplně nový batoh ![]()
@Saidy syn má od 1. třídy Beckman, ukončil 3. třídu, má 146cm a pořád mu je.