Neštovice a sourozenec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5889
15.6.22 14:12

neštovice a sourozenec

Zajímalo by mě, jak byste řešili následující situaci. Před šesti týdny přinesla dcera(4) ze školky neštovice. Před třemi týdny je měl od ní syn (5).Oba jsou nyní v pohodě, ale školku klidně asi raději oželí vzhledem k situaci. Nyní má totiž neštovice syn(19m) a téměř tříletý. Mám tandemový kočárek, tak mě napadlo, že bychom zvládli alespoň nejstaršího(téměř 7) vodit do školy. Teoreticky by s nikým nepřišli do kontaktku, protože se čeká před školou a děti budou v kočárku. Ale na druhou stranu si říkám, že se ještě můžou projevit u nejstaršího, jenže taky nemusí a už je to doma šílený. Teď byl 3 týdny doma, protože co kdyby náhodou, předtím byl nějakou dobu doma, protože co kdyby náhodou. Takže z toho může být zase prodloužení omluvenky v podstatě do prázdnin a nakonec neštovice mít nebude.Ty školkové můžu nechat doma, tam bych je musela tahat do šatny a to se mi nechce. Nechci nikoho nakazit, ale nevím co s nejstarším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
15.6.22 14:17

Ty jsi nechala školáka tak dlouho doma? Ježíš, proč? On už nebyl měsíc ve škole? 8o

• Citovat
  • Upravit
53190
15.6.22 14:24

Proč jsi ho nechávala doma „co kdyby náhodou“?? Ve školách už to drtivá většina dětí má prodělané a kdo ne, ještě by to rád chytil :nevim: Když měla školková dcera neštovice, syn normálně chodil do školy než se osypal taky (2.třída, čerstvých 7 let). Buď ho odvedl ráno manžel, nebo šel sám, holt to byl křest ohněm a to má školu 3 stanice busem nebo 1,5 km pěšky. Ani by mě nehlo tahat ráno ven 3 děti, z toho dvě nemocné, abych dovedla školáka ke dveřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
15.6.22 14:25
@Janli píše:
Ty jsi nechala školáka tak dlouho doma? Ježíš, proč? On už nebyl měsíc ve škole? 8o

Je to po domluvě s učitelkou. Prostě sourozenci měli neštovice a inkubační doba je až 3 týdny a oni si to předávají cca po třech týdnech. Sama jsem se jí ptala co s ním a ona řekla, ať ho nechám doma. Jenže už jsou pro nás potřetí v podstatě a ráda bych, aby někdy v té škole byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
15.6.22 14:26

Normálně bych ho tam dávala celou dobu, nechápu proč si ho měla doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
15.6.22 14:26

Nechalabych ho chodit do školy, ať si ji ještě před prázdninami užije… Třeba je vůbec nechyti, tak ať není zbytečně doma. Nevím jak u vás, ale u nás má nebo měl teď v poslední době nestovice téměř každý v okolí s dítětem do deseti let, kdo je neprodelal v minulosti, včetně mých dětí, tak pokud je má chytit, tak je chytí i jinde než od sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
15.6.22 14:27
@unuděná píše:
Proč jsi ho nechávala doma „co kdyby náhodou“?? Ve školách už to drtivá většina dětí má prodělané a kdo ne, ještě by to rád chytil :nevim: Když měla školková dcera neštovice, syn normálně chodil do školy než se osypal taky (2.třída, čerstvých 7 let). Buď ho odvedl ráno manžel, nebo šel sám, holt to byl křest ohněm a to má školu 3 stanice busem nebo 1,5 km pěšky. Ani by mě nehlo tahat ráno ven 3 děti, z toho dvě nemocné, abych dovedla školáka ke dveřím.

Musím vodit, chodí do přípravky, tam nesmí sám, učitelka je pak i předává rodičům, nepouští je samotné i když to mají kousek.Do první třídy jde v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.6.22 14:30
@Fiveone píše:
Musím vodit, chodí do přípravky, tam nesmí sám, učitelka je pak i předává rodičům, nepouští je samotné i když to mají kousek.Do první třídy jde v září.

A on nemá otce? Babičku? Nemáš sousedku, která by ti ráno tu chvilku pohlídala mladší děti, abys ho odvedla? Jestli je to odkladové dítě, o to spíš bych trvala na tom, že bude do školy chodit, když je zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
15.6.22 14:38
@unuděná píše:
A on nemá otce? Babičku? Nemáš sousedku, která by ti ráno tu chvilku pohlídala mladší děti, abys ho odvedla? Jestli je to odkladové dítě, o to spíš bych trvala na tom, že bude do školy chodit, když je zdravý.

Nemá(respektive má, ale úplně jinde),se sousedy se maximálně zdravíme. Není to takové, že bychom si povídali a dalo se něco řešit. Právě ráda bych aby už šel do školy a prostě, když je bude mít, tak pak do školy nepůjde. Maximálně po něm paní učitelka vzkáže, že měl zůstat ještě doma, když má brácha neštovice, ale myslím, že je blbost prostě furt čekat. Teoreticky je chycení neštovic žádoucí, ale jsou i skupiny u kterých to tak žádoucí není a na ty beru ohled.Ale do školy je celkem klidná cesta a děti můžou být v kočárku. Mají klidný průběh, žádné teploty apod..,jen jsou jak dalmatini.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.6.22 14:40

@Fiveone Ty jsi úplně sama na 4 děti? Bez jediné pomocné ruky pro případ nouze?

Jinak učitelka nemá žádné právo říkat ti, že si máš nechat zdravé dítě doma, tys to s ní vůbec nemusela konzultovat. I kdybyste doma měli lepru, zdravé dítě do školy může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.6.22 14:46
@Fiveone píše:
Nemá(respektive má, ale úplně jinde),se sousedy se maximálně zdravíme. Není to takové, že bychom si povídali a dalo se něco řešit. Právě ráda bych aby už šel do školy a prostě, když je bude mít, tak pak do školy nepůjde. Maximálně po něm paní učitelka vzkáže, že měl zůstat ještě doma, když má brácha neštovice, ale myslím, že je blbost prostě furt čekat. Teoreticky je chycení neštovic žádoucí, ale jsou i skupiny u kterých to tak žádoucí není a na ty beru ohled.Ale do školy je celkem klidná cesta a děti můžou být v kočárku. Mají klidný průběh, žádné teploty apod..,jen jsou jak dalmatini.

Kdo nesmí chytit neštovice, ten se může nechat očkovat.

• Citovat
  • Upravit
5889
15.6.22 14:48
@unuděná píše:
@Fiveone Ty jsi úplně sama na 4 děti? Bez jediné pomocné ruky pro případ nouze?Jinak učitelka nemá žádné právo říkat ti, že si máš nechat zdravé dítě doma, tys to s ní vůbec nemusela konzultovat. I kdybyste doma měli lepru, zdravé dítě do školy může.

Na 5 dětí, pomocnou ruku mám v podobě přátel, ale ti jsou v té době v práci. Spíše mi hlídají odpoledne, když potřebuju nakoupit v klidu apod..Jeden nás občas vezme i dopoledne k lékaři, ale to se domlouvá předem, protože jinak tam má práci. Ono s učitelkou možná už cloumají hormony a strach, protože v srpnu rodí. Ale jsem ráda, že tedy v rámci dodržení toho co se dá(že si děti nebudou s nikým hrát venku, nebudu je tahat do školky apod.) nepřipadám nikomu jako šílenec, když chci s dětmi, které mají neštovice vodit syna do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
15.6.22 14:49
@Janli píše:
Kdo nesmí chytit neštovice, ten se může nechat očkovat.

To ano, ale ne každý to dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.6.22 14:50

@Fiveone Naopak, spíš nám připadáš jako šílenec, žes ho dobrovolně nechala tak dlouho zdravého doma :mrgreen:
Co takhle domluvit se s nějakou maminkou spolužáků? Od nás ráno jdou štrúdly dětí ke škole, nebyl by problém se s někým domluvil, aby dítě doprovodil. Se divím, že už tě to dávno nenapadlo. Snaž si tu práci usnadnit co jen to jde. 5 dětí panejo, to by mi ruplo i s manželem po boku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
15.6.22 14:52
@Fiveone píše:
To ano, ale ne každý to dělá.

ale to je jejich problém, ty sis to celé hrozně sama zesložitila, vůbec jsi učitelce nemusela nic povídat o neštovicích a synek měl chodit do školy- přípravky celou dobu, neštovice nejsou covid - není tam žádná povinnost hlášení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí