Neštovice a sourozenec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
15.6.22 14:52
@Fiveone píše:
To ano, ale ne každý to dělá.

To je ale jeho problém, ne tvůj.

• Citovat
  • Upravit
53190
15.6.22 14:53
@Janli píše:
To je ale jeho problém, ne tvůj.

No přesně. Tvůj problém nejsou cizí lidé, ale tvůj zahálející odkladový syn a k němu 4 další sourozenci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
15.6.22 14:56
@unuděná píše:
@Fiveone Naopak, spíš nám připadáš jako šílenec, žes ho dobrovolně nechala tak dlouho zdravého doma :mrgreen:
Co takhle domluvit se s nějakou maminkou spolužáků? Od nás ráno jdou štrúdly dětí ke škole, nebyl by problém se s někým domluvil, aby dítě doprovodil. Se divím, že už tě to dávno nenapadlo. Snaž si tu práci usnadnit co jen to jde. 5 dětí panejo, to by mi ruplo i s manželem po boku :mrgreen:

U nás spádová škola je převážně plná Romů či jak to říct. Což by mi nevadilo, ale mnohem více se tam řeší problémy s něčím. Tak syn chodí do školy, která je o 500 metrů dál a tam právě děti z okolních domů nechodí. U nás totiž před pár lety zrušili čistě Romskou školu a všechny děti šly buď do té spádové(50%) nebo do jiné po městě(kde se druhá půlka rozdělila) a tak vznikla v podstatě jiná Romská škola. Mně nejde o národnost, ale o to, že někteří jsou velmi problémoví. A ono to je opravdu rozdíl jít okolo té školy a pak okolo té synovo. Lidem v okolí to nevadí, koukají, že to je blíž, ale já nekoukám jen na vzdálenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.6.22 14:59

@Fiveone Takže všichni lidé z tvého okolí neřeší problémovou školu a vesele do ní vodí děti, jenom ty, která jsi sama na 5 dětí, sis zvolila tu vzdálenější? :P Ty hele, jestli si z nás neděláš srandu, tak jsi dobrá masochistka. Tak dej kilo nějaké mamince, která vodí dítě do té romské školy, a ať pak tvého syna doprovodí ještě těch 500m do jeho školy, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
15.6.22 15:01
@stinga píše:
ale to je jejich problém, ty sis to celé hrozně sama zesložitila, vůbec jsi učitelce nemusela nic povídat o neštovicích a synek měl chodit do školy- přípravky celou dobu, neštovice nejsou covid - není tam žádná povinnost hlášení

Jo, já vím, že nemusel celou dobu chybět, když neštovice ani teď nemá. Jen já plašila, protože mi jeden doktor říkal, jak jsou neštovice vysoce infekční a prostě jsem nechtěla, aby někoho nakazil. A tak jsem jí řekla, že syn má neštovice a jestli má jít druhý syn tedy normálně do školy. Lepší je asi neplašit a nedělat si to složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
15.6.22 15:06
@unuděná píše:
@Fiveone Takže všichni lidé z tvého okolí neřeší problémovou školu a vesele do ní vodí děti, jenom ty, která jsi sama na 5 dětí, sis zvolila tu vzdálenější? :P Ty hele, jestli si z nás neděláš srandu, tak jsi dobrá masochistka. Tak dej kilo nějaké mamince, která vodí dítě do té romské školy, a ať pak tvého syna doprovodí ještě těch 500m do jeho školy, ne?

Od nás z baráku nevodí, to chodí jedna puberťačka a ta ho asi vodit nebude, pro tu pak chodí vždy někdo. Srandu si nedělám. Ono to bude tím, že prostě žijeme na kraji sídliště(v tom sídlišti je synovo škola),ale na kraji sídliště je spousta bytovek a v každé žijí minimálně dvě romské rodiny a ty vodí rádi děti mezi své, kde mají příbuzné apod.Ano pár jich chodí i do druhé školy, ale to jsou právě ti, kteří nechtějí dát dítě do problémové školy, ale většina jich bydlí blíž u sídliště.

Příspěvek upraven 15.06.22 v 19:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
15.6.22 15:07
@Fiveone píše:
Jo, já vím, že nemusel celou dobu chybět, když neštovice ani teď nemá. Jen já plašila, protože mi jeden doktor říkal, jak jsou neštovice vysoce infekční a prostě jsem nechtěla, aby někoho nakazil. A tak jsem jí řekla, že syn má neštovice a jestli má jít druhý syn tedy normálně do školy. Lepší je asi neplašit a nedělat si to složitější.

tak víš pro příště, že se nemáš tak brát ohledy na cizí lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14626
15.6.22 15:21

@Fiveone já si myslím, ze už je asi nejstarší nedostane. Přece byl už s nimi x týdnu v kontaktu, a nic. Jsou fakt hodně nakažlivé a pochybuji, ze by tak dlouho odolával. Stejně je zvláštní, ze si to ty děti předávají takhle postupně, když spolu bydlí a hrají si, spi (některé?) v jedny místnosti… to je nějak odděluješ? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
15.6.22 16:45
@unuděná píše:
Proč jsi ho nechávala doma „co kdyby náhodou“?? Ve školách už to drtivá většina dětí má prodělané a kdo ne, ještě by to rád chytil :nevim: Když měla školková dcera neštovice, syn normálně chodil do školy než se osypal taky (2.třída, čerstvých 7 let). Buď ho odvedl ráno manžel, nebo šel sám, holt to byl křest ohněm a to má školu 3 stanice busem nebo 1,5 km pěšky. Ani by mě nehlo tahat ráno ven 3 děti, z toho dvě nemocné, abych dovedla školáka ke dveřím.

No, teď v létě, těsně před prázdninama bych domu neštovice teda nechtěla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4740
15.6.22 16:47
@Semtex píše:
@Fiveone já si myslím, ze už je asi nejstarší nedostane. Přece byl už s nimi x týdnu v kontaktu, a nic. Jsou fakt hodně nakažlivé a pochybuji, ze by tak dlouho odolával. Stejně je zvláštní, ze si to ty děti předávají takhle postupně, když spolu bydlí a hrají si, spi (některé?) v jedny místnosti… to je nějak odděluješ? :lol:

Je to divne, ale nam sa to stalo. Dcera pred Vianocami dostala nestovice, manzel po 2 tyzdnoch na Silvestra a mladsia dcera zas az 2 tyzdne po manzelovi, takze sme skoncili koncom ledna - 6 ttzdnov v karantene a pak prisel Covid :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
15.6.22 16:49
@stinga píše:
ale to je jejich problém, ty sis to celé hrozně sama zesložitila, vůbec jsi učitelce nemusela nic povídat o neštovicích a synek měl chodit do školy- přípravky celou dobu, neštovice nejsou covid - není tam žádná povinnost hlášení

Ale stejně by ji neodpadla starost, co s detma, který maj neštovice.. Tim, ze ho měla doma to řešit nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.6.22 16:51

Chudák kluk. Zbytečně byl doma, protože máma plaší? Teď je v přípravné třídě. Od září jde do školy. Takže to své plašení přehodnoť a velice rychle. Už jsem viděla několik takových dětí v první třídě. Rodiče je neposílají do školy. Dítěti ujede vlak. Pak se stane, že prvňák opakuje ročník. Škola není školka, že necháš děti doma bez důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
15.6.22 18:43
@unuděná píše:
@Fiveone Ty jsi úplně sama na 4 děti? Bez jediné pomocné ruky pro případ nouze?Jinak učitelka nemá žádné právo říkat ti, že si máš nechat zdravé dítě doma, tys to s ní vůbec nemusela konzultovat. I kdybyste doma měli lepru, zdravé dítě do školy může.

Já napočítala pět těch dětí… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
15.6.22 19:03
@Semtex píše:
@Fiveone já si myslím, ze už je asi nejstarší nedostane. Přece byl už s nimi x týdnu v kontaktu, a nic. Jsou fakt hodně nakažlivé a pochybuji, ze by tak dlouho odolával. Stejně je zvláštní, ze si to ty děti předávají takhle postupně, když spolu bydlí a hrají si, spi (některé?) v jedny místnosti… to je nějak odděluješ? :lol:

Neodděluji a doufala jsem, že syn nakazí všechny ostatní, když dcera nakazila jen jeho, protože mě tedy děsila představa, že by si to dál předávali jen po jednom a po třech týdnech. Oni jsou furt spolu. Nějak nechápu to odolávání taky. Prvně to chytil od dcery jen školkový syn a nikdo jiný a teď zase jen dva jeden zbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
15.6.22 19:11
@a12 píše:
Ale stejně by ji neodpadla starost, co s detma, který maj neštovice.. Tim, ze ho měla doma to řešit nemusela.

no ale teď už má nějaký plán, jak ty děti vést v kočárku, tak je mohla vozit i před tím- no já vím, ona to má hrozně složité - tolik děcek na jednu matku je logisticky náročné, tak naštěstí ten největší chodí jenom do přípravky, kdyby už chodil do 1. třídy, tak by zameškal fůru času zbytečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí