Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ja bych crocsy vubec nedavala. Na mokre podlaze strasne klouzou. Po vlastni zkusenosti kdy jsem si poradne namlela ve skole na rozlitem piti bych se jim vyvarovala.
Děkuji za tip, snad jen škoda, že nejsou kapku levnější a nerada kupuji boty na internetu, ale něco takového by bylo super
@neumisa píše:
Do 3. třídy včetně bílá podrážka, pevná špička, pevná pata, bez tkaniček. později pantofle nebo kroksy.
Pevnou patu chápu, ale proč je nutná pevná špička? To pak ty sandále nemůžou být i kdyby měly bílou podrážku? Navíc ne každá barevná podrážka přece barví. U botasek zase vadí tkaničky? Proč? Ráda bych vyhověla požadavkům školy, ale přijde mi to zbytečně komplikované.
Já bych šla do Befad. Já mám kluka ještě školkovýho, ale jen co zvládne zapnout sucháč tak, aby mu to nepadalo z nohy (neni schopnej to utáhnout), tak bude fasovat ty..a mám je v plán až do školy…
@BajaP píše:
Pevnou patu chápu, ale proč je nutná pevná špička? To pak ty sandále nemůžou být i kdyby měly bílou podrážku? Navíc ne každá barevná podrážka přece barví. U botasek zase vadí tkaničky? Proč? Ráda bych vyhověla požadavkům školy, ale přijde mi to zbytečně komplikované.
protože nakopnout holým palcem nohu od lavice nebo vestavěnou skříň je dost bolestivé a může dojít k většímu poranění. Navíc sandálová špička se tááák dobře ohýbá a přešlapuje, až se zlomí a plandá, což třeba na schodech vyloženě láká k pádu. Tkaničky vadí z toho důvodu, že plandají - žáci mají tisíc jiných starostí než kontrolovat, že mají zavázané boty. Nehledě na to, že ti malí to mnohdy ani pořádně neumí. Opět - nebezpečí úrazu, když se tkaničky připletou pod vlastní nebo cizí nohu.
Požadavky školy jsou nastaveny tak, aby byli žáci co nejvíc v bezpečí, ne proto, aby prudily rodiče.
Náš třeťák nosí papuče Fare, říká, že většina třídy je má taky nebo Befado. U nás taky nesmí nic kromě kvalitní certifikované obuvi, žádné crocsy, baleriny, na prvním stupni ani pantofle, můžou mít zdravotní sandály, ale s páskem přes patu, aby pevně držely na noze.