Skoro 7m a vývoj

Anonymní
23.3.20 08:33

Skoro 7m a vývoj

Mám skoro 7m dceru. Chtěla bych se zeptat zkušenějších maminek, co by měla umět. Otáčí se z bříška na záda a zase zpět, žvatlá např. Ebů, baba, pa, ejeje, lele. Ale neplazí se a neleze. Přitom, když je na zádech nebo jí držíme jakoby ve stoje tak se odpichuje. Asi před 3 týdny jeden den trochu zvedala zadeček, pak s tím přestala. Víc mě ale trápí mentální vývoj. Všude čtu nebo od známých slyším jak jejich stejně staré děti už umí paci paci nebo udělat pá pá. To u nás vůbec nehrozí. Myslím, že je na to moc malá, nechápe co po ní chci, když to zkoušíme. Mám obavu, jestli je v pořádku. Směje se na nás skoro pořád, ale neřehtá se. Směje se jen když jí lechtám na břiše, ale taky hodně vlažně. Nemám v okolí žádné maminky, než jsem měla dítě, nepřišla jsem s žádným do styku, tak soudím jen podle článků na netu a diskusí, které si občas přečtu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1331
23.3.20 08:37

Jejda buď v klidu :) a vůbec své dite nesrovnavej s ostatníma… Každý je na tom jinak, tvé dítě třeba dobře spí zatímco jiné se rehta a co? Pro srovnání první dcera se začala přetáčet ze zad kolem 5 měsíce a kolem 7-8 se rozjely veškeré dovednosti a v 11 měsících už chodila. Mladší dcera je celkově zrychlená, ještě neměla 3 měsíce a už se přetacela, obcházela nábytek v půli roce a v 10 měsících chodila. Doteď se nezastaví a spánek nic moc :/ užívej si dcerky a takovéhle věci neřeš. To malé miminko ti uteče ani nevíš jak :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
23.3.20 08:39

Jo a starší dcera se nikdy neplatila, lézt začala kolem 8 měsíce. Mladší se plazila od pátého měsíce a nebyla to žádná výhra ji pak „nutit“ aby lezla namísto hodně špatně prováděného plazení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
23.3.20 08:48

Máš úplně normální miminko, neměj strach. Moje malá se začala platit až kolem 8 měsíce, lézt v 10 měsících. Paci paci a podobné věci začala dělat až teď (je jí 13 měsíců), dřív jí to vůbec nezajímalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
23.3.20 09:00

Prijde mi to jako popis uplne normalniho ditete. Paci, paci, Jak jsi veliky a podobne blbosti delalo jen jedno z mych tri deti, dcera, a to jeste urcite ne v 7. mesicich, spis kolem devateho mesice. Ani jednoho z kluku to nebavilo. A to jsou oba nadpumerne inteligentni. Ohledne toho plazeni se muzes pobavit s fyzioterapeutem zamerenym na deti, ale neprijde mi to jako neco nenormalniho. Deti se vyvijeji casto skokove, muze mit obdobi pomalejsiho vyvoje a pak to zas poskoci a nauci se neco noveho klidne kazdy tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
23.3.20 09:00

Prosimte neplas :) máš normální miminko :) nikdy nesmíš srovnávat…Ani mezi sourozencema :) A já teda osobně neznám půlroční dítě, které umí paci pac a papa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
23.3.20 09:01

Jsme na tom dost podobně a myslím, že je to OK. Dcera se snaží lézt, ale většinou dosáhne jen toho, že couvá. Zadeček se snaží zvedat až teď od víkendu. Na půlroční kontrole se dětská ptala, jestli se otáčí na bok, tak jsem říkala, že zvládá i na břicho a na obě strany, tak ji chvalila, jak je sikovna :D tak bych se nebala :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
23.3.20 09:24

Kluk ma 14M, asi 2tydny si stoupa. Paci paci neumi.
Holka ma 2roky a 3mesice, umí mňam, tatejja, kókéj a táta. Jeste umi prase a kocku a psa. To je všechno.

U deti je to hodne individualni. Posledni se mi zacal otacet v 9M, nejstarsi uz v 10M chodil po venku :roll:
Proste to tak je a nic moc s tim stejne neudelas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
23.3.20 09:59

Ahoj, moje malá má šest a půl měsíce a je na tom dost podobně jako tvoje mimi. Umí se přetočit na bříško - občas se ji povede se přetočit zpět. Pořád něco brble, pár dní zpět začala zvedat prdelku a couvat jak krab :mrgreen: jediné, co umí je opakovat nenene - jako, že kroutí hlavičkou podle nás.
Neřeším, každé dítě je jiné, zbytečně to nehrot a ještě si chvíli užívej, že víš, kde je :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
23.3.20 11:14
@Anonymní píše:
Mám skoro 7m dceru. Chtěla bych se zeptat zkušenějších maminek, co by měla umět. Otáčí se z bříška na záda a zase zpět, žvatlá např. Ebů, baba, pa, ejeje, lele. Ale neplazí se a neleze. Přitom, když je na zádech nebo jí držíme jakoby ve stoje tak se odpichuje. Asi před 3 týdny jeden den trochu zvedala zadeček, pak s tím přestala. Víc mě ale trápí mentální vývoj. Všude čtu nebo od známých slyším jak jejich stejně staré děti už umí paci paci nebo udělat pá pá. To u nás vůbec nehrozí. Myslím, že je na to moc malá, nechápe co po ní chci, když to zkoušíme. Mám obavu, jestli je v pořádku. Směje se na nás skoro pořád, ale neřehtá se. Směje se jen když jí lechtám na břiše, ale taky hodně vlažně. Nemám v okolí žádné maminky, než jsem měla dítě, nepřišla jsem s žádným do styku, tak soudím jen podle článků na netu a diskusí, které si občas přečtu.

Buď v klidu! je jí teprve 7 m! Mladší syn se v 7 m jen pretacel, byl úplne mimino oproti jiným.. plazil se až v 9.5.(a ještě k tomu blbě, tahal jednu nohu jak kdyby byla ochrnuta)
Paci a různé hříčky uměl v 9 měs přesně a až ve 12 měs začal lozit a chodit az v 17. 5 měs. Je naprosto v pořádku, jsou mu 2 roky a měsíc a mluví ve větách, pozná pár barev, začíná počítat. Taky jsem měla obavy, byl jen mírně hypotonicky. Ale smál se pořád a směje se, je pohodový. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
23.3.20 13:54

U prvního jsem to taky všechno sledovala a u nás to bylo horší v tom, že dcera byla fakt ve všem strašně pomalá, takže jsem z toho měla docela nervy, ale úplně zbytečně. Plazit se začala v osmém měsíci. Pak strašně dlouho nic a v 11. měsíci najednou během jednoho týdne začala sedět, lézt a obcházet nábytek. Vím, že jsem to hodně hrotila, protože jiné děti v jejím věku uz dávno seděly a lezly, byly jsme kvůli tomu na neurologii a všechno bylo v pořádku, takže to mě trochu uklidňovalo, ale stejně ty tři měsíce od osmého do jedenáctého byly o nervy. Teď je ji skoro dvacet měsíců a pěkně už lítá, ona to všechno dohnala. Zatím teda nemluví ve větách, ale slov umí docela dost. Mám k tomu syna, teď je mu osm měsíců a ten je o něco rychlejší, ale u něj hlavně už nic neřeším a to je 4.týdny předčasně narozenej. Mohu jen potvrdit, že každé dítě má opravdu svoje tempo a každé je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
24.3.20 00:09

V 7 mesicich uz by se mohla začit plazit davat hracky kousek dal nez dostane rucickou a lakat a povzbuzovat hlasem a nebo jsi sednout na zem na podlozku a dat jsi dite pres nohu pred ni hracku a pomahat a pridrzovat aby nohu přelezla. Treba jenom nema potrebu jestli ma hracky u nosu.paci paci syn nechtel delat vubec ale od roku si umi sam tleskat a tedka v 15 mesicich tleska vsemu a prvni se naucil delat papapa je to jednoduchsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí