Skoro dokonalý puberťák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
166
16.8.26 19:59

Takova jsem byla ja - az do maturity vyznamenani, 5× tydne krouzky, potom hned domu se ucit, ukoly na pondeli jsem delala hned v patek. O vikendu pomahala atd
Nikdy jsou nekourila a do 18 nepila alkohol.
I v rane dospelosti jsem byla stejna, vzdycky chodila spat max ve 22h, nikdy jsem nebyla na diskotece
Ale prijdu si celkem normalni :mrgreen: myslim, ze by to do me nikdo nerekl :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
16.8.26 20:07

Mam jedno uz dospělé dite s druhé sestnactilete. Obě deti jsou fajn, puberta v pohodě, ale neznamená to, ze sedí doma a nejdou treba na nejakou párty nebo ze se starší nikdy neopil. Obě deti samostatne, empaticke, rozumné, vyborne studují. Starsi hodne cestuje, mladsi začíná. Máme se radi a jsme k sobě otevření, trávíme nejaky spolecny cas (hlavne pri sportovních aktivitách). Jedine co by se jim opravdu dalo vytknout je nepořádek v pokojích. Ale prý nemůžou byt dokonalý. Praktikujeme respektující výchovu a nikdy nebyly mlaceni (ani takzvane výchovně). Ja vzdy jen říkám, deti jsou skvělé, nemáme problémy, protože je mi jasný, ze kdyz rodiče šílí z pubertaka, tak poslední co chce slyšet, ze jinde je to pohodička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.26 20:51

Máme také „bezproblémového“ puberťáka, sice rozhodně nesedí doma u učení, řešíme lenost, špatné známky, ale to neberu jako problémy. Vztah máme bezproblémový, oboustrannou důvěru, neřeší žádné psychické problémy, myslím, že je v rámci možností šťastný. A to je pro mě důležité :srdce:
Já jsem taky neměla žádnou hroznou pubertu, ano, dělali jsme s kamarády různé věci, ale to máma nevěděla a myslím, že jsem vždycky byla víceméně zodpovědná a věděla jsem, co dělám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.26 21:05
@Anonymní píše: Více

Nám taky nesedí doma, rozhodně se neučí, ale stejně má samé jedničky.
Je činorodý, pořád něco vymýšlí, nemá problém uvařit oběd, nebo něco upéct, loni zavaroval marmelády, letos kompoty.

• Citovat
  • Upravit
3301
16.8.26 21:16

@Snopy123 Není to ta paní, co vodila své super-dítě do divadla, jen co odrostlo z plenek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.26 21:33
@Hanča1234 píše: Více

To nejsem já, puberťák byl v divadle jednou a nezaujalo.
Já uznávám a přiznávám, že takto fajn je i bez našeho přičinění.

• Citovat
  • Upravit
15709
16.8.26 21:47

To je úhel pohledu, já jsem lítala od 15 po diskotékách, ve škole měla trojky. Zajímaly mě hlavně kluci, kámošky, zábava, oblečení, šminky atd.. Přesto mě rodiče považovaly za hodnou a bezproblémovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.26 22:04

@Alušáček on je ten typ, co „leze na nervy“ tím, že se neučí a má samé jedničky, ale vedle toho je chytrý i prakticky a nejen akademicky, je manuálně zručný a chce vše zkusit, takže vím, že umí opravdu širokou škálu dovedností, psát je konkrétně nebudu, protože by mě někdo mohl obvinit z vychloubání. Řeší praktické věci a místo lítání s partou raději jede na chalupu udělat s tátou nový plot.

• Citovat
  • Upravit
15709
16.8.26 22:11

Vzdyt je to jedno ne? Hlavne kdyz je spokojenej. Každý rodič chce mít šťastné dítě a jestli zavařuje nebo je venku s partou neni podstatný, pokud ho to těší.. Jinak moje dcera měla taky samé 1 bez učení až do VŠ. Puberťačka byla úplně normální, hodně žila svým koníčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.26 22:15

@Alušáček já jsem spokojená, ale v okolí o něm raději mlčím, protože řeším jiné problémy než okolí a všichni berou moji realitu jako vychloubání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.26 22:17

Děti ještě nemám, ale sama jsem byla bezproblémový pubertak. I moje mamka říkala, že jsem byla zlaté dítě.

• Citovat
  • Upravit
430
16.8.26 22:28

Mám doma taky 15letého puberťáka, který je fajn kluk. Nemá samé jedničky, vyznamenání měl vydřené a dlouho potřeboval naši pomoc ohledně školy a učení. Od první třídy má diagnózu dyslexie a dysgrafie. Není ani sportovně nebo technicky nějak extra nadaný, takový průměr.

Roste z něj ale hrozně dobrý člověk. Tolerantní, přímý, empatický. Obdivuji na něm jeho vnitřní ukotvenost, takové vnitřní sebevědomí nebo jak to popsat. Nepotřebuje nikomu nic dokazovat nebo se zavděčit. Nedělá věci, které dělají ostatní, dělá to, co ho baví a co má rád. Hodně to asi souvisí s tim, že je i dost flegmatický a nic ho nerozhází. Prostě mi lidský přijde hrozně fajn, i když v ničem nevyniká a vlastně nemám nějaké dílčí úspěchy, kterými bych se mohla ve skupině matek pochlubit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33013
16.8.26 22:32

V podstatě oba moji puberťáci (14,16) jsou zatím bezproblémoví. Známky ok ( na mladšího musím občas houknout co blbne, je na gymplu a jde cestou nejnižšího odporu, takže proplouvá v průměru a je spoko), chování též, drzkuji tak normálně, líní jsou tak jako chlapi no, ale když řeknu, udělají. Každý má svůj koníček a tomu se věnují. Jsou docela samostatní a zodpovědní, mladší teda víc než starší. Chodí i vyzvedávat bráchu ze školky, pohlídá ho.. Uvidíme. Kluci dospívají později, klidně se to může projevit i kolem 18-20.. Dcera byla nejvíc na budku kolem 15, od 18-19 je dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1488
16.8.26 23:03

Taky jsem mela. Studijní, aktivni, mily, komunikativní, se spoustou koníčku. A pak si v 23 našel holku s HPO, za mesic si ji nastehoval a za 2 roky vzal. A ted je nedostudovaný, pasivní, nekomunikativní, zamračený, bez koníčku.
Vaz si toho, co je a snad tě všechny problémy minou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.26 23:54

V 15 je brzo soudit. Už má holku? Náš mladší byl do 15 zlato. Pak šel na střední, začal chodit s problémovou holkou a bylo vymalováno. Snad z toho brzo vyroste..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML