Skoro dokonalý puberťák

Anonymní
16.8.26 18:15

Skoro dokonalý puberťák

Omlouvám se za název diskuze, ale nevím, jak lépe ji nazvat.
Mám patnáctiletého syna a zjistila jsem, že s ním máme minimum problémů. Připadám si až divně, když kolem mě všichni řeší špatné známky, nesamostatnost, partičky, závislosti, lenost, neschopnost, rozmazlenost, neskromnost a my z toho neřešíme vlastně nic. Jasně, má své špatné vlastnosti, ale proti tomu, co řeší okolí, řešíme vlastně prd.
Když se v houfu bavíme o dětech a nic neříkám, jsem divná, když něco řeknu, tak se buď vytahuju nebo chlubím. Když neví, co říct, tak je syn chudák a neměl žádné dětství.
Nechlubim se, jen konstatuji. Máte tu taky některá takto super dítě? Pojďte chválit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3226
16.8.26 18:27

Ale to ještě může přijít… :mrgreen: :cert:
mě začala až po 17 roce… :lol: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4911
16.8.26 18:30

Mám naprosto normální dítě a nemám pocit, že bych byla tedy jediná. Pubertáci jsou různí. Užívej si to. :kytka: Edit, co je dnes nemusí platit za 1, 2 roky. :kytka:

Jinak máme za sebou pubertu u několika dětí a každé dítě je jiné. A to bez ohledu na věk a pohlaví. Po zkušenostech si užíváme každého dne kdy je to super. :kytka:

Příspěvek upraven 16.08.26 v 18:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
16.8.26 18:32

Tak ne každá puberta musí být pohromadě. Je to hodně o povaze, výchova je okrajová. Kamarádky syn prošel pubertou bez ztráty kytičky. Vynahradil si to po 18 letech.

• Citovat
  • Upravit
4911
16.8.26 18:33

@Zvedava1 Po těch 18 jsou aspoň už plnoletí a případné průsery jdou za nimi, nebo mě to aspoň pak uklidňovalo. Jedna puberta byla náročná mega. Druhé dítě bylo za odměnu a ani nevím že nějakou pubertu mělo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3532
16.8.26 18:45

Puberta vlastních dětí mě teprve čeká, ale nedá mi nevzpomenout na mou pubertu.. kromě nějakého protáčení očí, pár pupínků a zájmu o kluky a šminky jsem byla zlaté dítě. Podle rodičů.. postupem času netušili a neviděli, že se peru s poruchou příjmu potravy, úzkostmi, depresí a OCD. Na první pohled dokonalé dítě - sedí doma, učí se, skoro není vidět. Když to prasklo, akorát mi pohrozili, ale jinak nic neřešili, žádný odborník. Ono v devadesátkách se o psychických problémech dětí prakticky nemluvilo, pojem anorexie znali jen ze zahraničních magazínů. No a potíže si táhnu celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.26 18:59

@Snopy123 my to máme od dětství, že nebyly problémy.

@Zvedava1 nikde nepíšu, že to je výchovou, máme dva kousky a u toho druhého bude jiná jízda.

• Citovat
  • Upravit
558
16.8.26 19:01

Mám stejně starého puberťáka. Je to zlatíčko. Okolí, co nás zná, obdivuje, co pro něj děláme, jaký máme vztah. Tady to někteří uživatelé nemohou vydýchat a prý je to mamánek, když s námi pořád rád tráví většinu času. Ano děláme hodně společných výletů, dovolené, na jejichž programu se od mala podílí. A když sem napíšu, jaký máme vztahy, tak to není možné, nebo jsme dokonalá rodinka :roll: ale z těch si nic nedělám, důležitý jsou pro mě naše vztahy a jak to vidí blízké okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36967
16.8.26 19:04

Ja sem byla v pubertě taky v pohodě. Žádný extra excesy apod. Doufam, ze mi to deti vrátí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4911
16.8.26 19:04

.

Příspěvek upraven 16.08.26 v 19:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4911
16.8.26 19:07

Edit jedno z mých dětí mělo pubertu, kterou bych nepřála žádnému z rodičů a tedy rozhodně jsem to s nikým nikde neprobírala. Takže jsem v povídání o pubertě mlčela stejně jako ty rodiče hodných dětí :-)))) Ono ne vše je fajn pouštět ven… :kytka:
Takže jako rodič 2 naprosto rozdílných dětí s průběhy puberty jsem držela pusu neustále :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
16.8.26 19:08

Napiš znovu za 10 let :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
16.8.26 19:09
@teroonka píše: Více

Nápodobně, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4911
16.8.26 19:12
@Hera01 píše: Více

S tou které jméno se tu nesmí vyslovit a mění si nicky diskutovat nebudu. Proto příspěvek upraven.

Příspěvek upraven 16.08.26 v 19:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4911
16.8.26 19:15
@Anonymní píše: Více

Jo taky mám syna s kterým nějak nikdy nebyly problémy. Dokonce mám dceru, která nikdy neměla ani jednu poznámku na ZŠ. Jestli měla pubertu vlastně ani nevím. Takové děti jsou. :kytka: Dneska přijela po 3 týdnech domů, kdy malou část trávila i se svým bratrem na společné dovolené a šla s námi na procházku. :kytka: Normálně dospělé a plnoleté dítě. Zítra odjede k příteli s kterým žije po ukončení VŠ.
My tedy celé její dospívání poslouchali od okolí že je mimoň. No byla, ale je hrozně fajn, má mraky kamarádů, aktivit, zájmů, umí mraky věcí a je svá. :srdce: Přesně taková jaká chce být. :kytka:
Ale tedy rozhodně si nemyslím, že je to zásluha pouze rodičů, ale hlavní podíl má povaha dotyčného dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí