Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, jsu úplně zdeptaná, před týdnem malou škrábl náš pes do obličeje, ještě se jí to hojí, má tam menší škrábanec, bojím se, aby tam nezůstala jizvička, doktorka říkala, že to nemám ničím mazat, nemá někdo nějakou zkušenost, co dělat, aby tam jizvička nebyla? děkuji
Nevím jak od psa, ale naše kočka né jednou škrábla malého ale jizvička nezůstala zahojilo se do 2 dnu
Malý má věčně ruce doškrábané od kočky, i kousanec už vyfasoval a zahojí se to vždycky v pohodě ![]()
Nesloupávej stroupek a pak uvidíš…
U naší se všechno hojí rychle a bez jizviček. Podle mě to tak mají všechny děti, takže bych se nebála. Ale škrábanec jsem neviděla..
A mám to zalepit nebo radši ne a co nějaká infekce? nemám se bát, aby se tam nedostala? přeci jen pejsek lítá venku a šlape do všeho možnýho…
@esmeralda44 záleží kde to má a taky záleží kolik dítěti je.aby jsi se nesnažily a zalepila a dítě to do minuty strhlo.
Nedelej si s tim hlavu, jako mala jsem byla podrapana od psa a od kocky kazdou chvili, v obliceji, po rukach, proste vsude. Holt v zapalu her to bylo hned. Jizvu nemam jedinou. Co si pamatuju, babicka mi to akorat vzdycky omyla, ev.na chvilku zalepila, kdyz teklo hodne krve a jelo se dal.
Kdyby to vypadalo, že to nezmizí, tak zkus Contractubex, je dobrý
Hemagel, ten i vytahne spinu, desinfikuje a nedelaji se tolik jizvy… ![]()
Hemacut je vážně super. On na rance vytvoří film, který je voděodolný, takže s ním normálněbude moct malá fungovat. A neštípe. Klidní a hojí.
Koupila jsem si na to dezinfekční sprej, protože jak jezdíme na chatu, tak sousedi mají kočky a to je pro naše děti magnet. Nerada bych aby se jim to nějak zanítilo, tak jim to vždycky preventivně našplíchám.