Skryté vyhrocené emoce v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
156
22.8.17 09:33
@ugluk píše:
Zažila jsem něco podobného, dlouhodobě to nebyl moc udržitelný stav, šéf byl sice výborný ve svém oboru, ale velmi finančně negramotný a firmu řídit nezvládal a po nějaké době to vedlo k tomu, že přestaly chodit peníze na účet. A hrozně se divil, že s tím mám problém, že to přeci musím chápat a firmu (svm platem a zvýšenou výkonností) podpořit. Já pak šla na mateřskou, ale zpětně, kdybych neotěhotněla, při prvním náznaku finančních problémů bych se velmi aktivně snažila hledat jinde. Táhlo se to pak se mnou dalších několik let a se zbytkem firmy to šlo hodně z kopce. Pokud máš pocit, že jinde nemáš šanci, je to na tobě zvážit si všecka pro a proti, zda ti stojí za to měnit obor, snižovat peníze… to musíš vědět nejlíp ty sama. Ale jak by přestaly chodit peníze, moc bych se nerozmýšlela.

děkuji za sdílení zkušenosti a pochopení..peníze zatím chodí, jen se postupně všechno sype…je to nepříjemné, protože často vytahuji kostlivce ze skříně, když už si myslím, že jsem jakžtakž všechno aspoň provizorně uklidila nebo mám ponětí o těch věcech..
Vy jste spolu s majitelem více tyto věci neprobírali, nikdy nepřehodnotil stanovisko..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
22.8.17 09:43

@delicacyy tak u nás to byla dost malá firma a já se nebála říct, jak to vidím, nicméně poslední slovo měl samozřejmě šéf a když někdy odmítnul přijmout i fakt, že v zákoně to stojí tak a tak a potom ho zaskočil postih, bylo to dost marné. Tohle v kombinaci s neskutečnou naivitou, přístupem „ono to nějak dopadne“… asi nemělo jiné řešení, někteří lidé holt nejsou stavění k vedení firmy, na čemž není nic špatného, pokud oni sami jsou schopni si to uvědomit. Asi je to trochu jiný případ než ve vaší firmě, u nás ani tak nebyl nedostatek motivace - i když… pokud mi nechodí výplata, demotivující je to samozřejmě velmi. A já holt nejsem takovej patriot, abych byla ochotná dělat pár měsíců zadarmo, jen abych své firmě pomohla - zvlášť s vidinou, že vyhrabeme-li se z jednoho průšvihu, obratem se stejně snadno ocitneme v jiném, protože s tímhle přístupem k vedení to ani jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
22.8.17 09:47

@Sany80s Popřemýšlím. Na jednu stranu je mi té firmy líto. Chtělo by to tam mít plnohodnotného sales managera. Když jsem se na to ptala naší personalistky, tak mi řekla, že to není v plánu. Mají špatnou zkušenost z minulosti a někteří obchoďáci vysloveně řekli, že nechtějí být nikým kontrolováni a tak nejsou.

Příspěvek upraven 22.08.17 v 10:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
22.8.17 09:52

@ugluk :D ta situace, kterou popisuješ, je dost podobná i v té mojí firmě; je to na styl „ono to nějak dopadne“, též hrozí postihy, majitel o tom ví, ze strategického hlediska nejedná a některé věci se nedají už spravit a postihnutelné jsou. Na to raději už nemyslím, jinak bych se zbláznila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
22.8.17 10:04

@delicacyy no ono bacha, ve chvíli, kdy se nějaký ouřad (finančák, pojišťovna…) problému domákne, dokáže ho řešit velmi rychle. A v okamžiku, kdy zablokovali firemní účet, dokud se nedoplatí dluh, na který jaksi nebyly peníze, tak z minuty na minutu nebyla ve firmě ani koruna. To všecko proto, že byl šéf přesvědčen, že tohle stejně nikdo nekontroluje, kvůli těm pár korunám mě přeci nahánět nebudou, popřípadě to je blbost, tohle určitě platit nemusím. Takže sice moje zodpovědnost v tom byla nulová, ale bita jsem na tom byla dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
22.8.17 12:25
@Imamother píše:
@delicacyy Dobře, tak ne pomluva, ale veřejně kritizovat svého šéfa bych si prostě nedovolila. Přišlo by mi to vlastně ponižující i k sobě - pokud ti přijde tak hrozný, neber si jeho peníze a najdi si něco jiného.

Případně tu zazněl chytrý nápad navrhnout mu, jak by se to tedy dalo udělat lépe a nejlíp to vypracovat opravdu jako konkrétní plán, s prezentací, na papíře, ne řeči co by-kdyby.

Příspěvek upraven 22.08.17 v 09:03

Kritizují se politici, prezident, cizí prezidenti? Ano. A odstěhujeme se na měsíc? Asi ne. Když si podle nás někdo nějakou kritiku zaslouží, tak ji prostě řekneme. To je úplně normální.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat