Skryté vyhrocené emoce v práci

156
22.8.17 08:24

Skryté vyhrocené emoce v práci

Ahoj,
pozoruji poslední dobou, jak se mi často vrací takové zvláštní pocity ohledně zaměstnání. Firma je super ve smyslu, že je malá, majitel je ok až na to, že se o firmu moc nestará a příliš ji nerozumí (je spíš investorem), věnuje se specializované oblasti, kterou znám (a která není jen tak k sehnání), mám v ní volnost uspořádat si náplň práce téměř podle sebe, dobrý office kolektiv. Co mi ale strašně vadí je enormní komplikovanost všeho možného s dodavateli, vč. smluv, dvojí distributorství, sliby, jež nebyly splněny, mám pocit, že se s dodavateli tak trochu „očůráváme navzájem“, do toho strašný bordel v papírech, produktech, záznamech, prodejích, pan majitel moc neřeší, spíš vše odkládá, nemám pocit, že byznysu rozumí. Prostě samé komplikace, mnohdy bez vidiny řešení. Dost mne vysiluje i vědomí, že firma má na účtu většinou nulu, že obchodní tým nemá vedení a nemám pocit, že by se úplně snažilo na 100%. Občas si říkám, jestli má práce tady není zbytečná. Jasně, mohu si říct, že to není má firma; vědomí, že pracuji ve firmě, co jde ke dnu není vůbec přínosné. Navenek to úplně není vidět, ale uvnitř někdy dost bojuji a neustálé pochybnosti mne ničí..tím, jak je firma specializovaná, tak bych těžce našla podobní místo s platovými podmínkami, jaké mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2054
22.8.17 08:40

@delicacyy Buď si najdi jinou práci, nebo neřeš, co pan majitel. Nedovolila bych si asi veřejně pomluvit svého nadřízeného, že je vlastně neschopný 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101598
22.8.17 08:45

@delicacyy Baví tě práce jako taková? Chodí ti plat? Nesla bys odpovědnost za ten dordel v papírech? Pokud jsou odpovědi ano, ano a ne, tak nevím, co řešíš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12893
22.8.17 08:57

Pokud bych neměla pocit, že se firma chová tak, aby byla dlouhodobě funkční, tak bych si hledala jiné místo.
Já tě chápu, ne každému je příjemné hrát si bez zájmu na svém vlastním písečku a hrát to bez zájmu na dlouhodobou perspektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
22.8.17 08:58
@Imamother píše:
@delicacyy Buď si najdi jinou práci, nebo neřeš, co pan majitel. Nedovolila bych si asi veřejně pomluvit svého nadřízeného, že je vlastně neschopný 8o 8o 8o

No tak to sorry, ale pomluva je něco, co by nebyla pravda. Na stejném závěru se shodneme snad všichni ve firmě - neudělá si na firmu dostatek času a je to vidět; všem se brzdí práce, ztrácí se zákazníci a moc se to neřeší! Pro mne majitel není nějaký bůh, je to člověk, co se má řádně starat o firmu a ne na ni kašlat! Má svou roli, stejně jako ostatní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
22.8.17 09:00

Stav se za sefem s vypracovanou analyzou a planem na to, jak to postavis do late a primo si o takovou pozici rekni.
U vas totiz zjevne nefunguje firemni struktura, ono totiz majitel nerovna se vykonny reditel, coz hodne lidi v techhle malejch firmach zjevne nechape. majitel at zustane majitelem, necha si pro sebe strategicka rozhodnuti, setkani s dulezitejma klientama, atd.. a nekdo dalsi at tomu sefuje.

Příspěvek upraven 22.08.17 v 09:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
22.8.17 09:02
@Imamother píše:
@delicacyy Buď si najdi jinou práci, nebo neřeš, co pan majitel. Nedovolila bych si asi veřejně pomluvit svého nadřízeného, že je vlastně neschopný 8o 8o 8o

8o 8o 8o :mrgreen: nic vic anonymniho, nez je epipi neznam, takze prave naopak… Kde jinde si postěžovat, vypsat se z pocitu, prodiskutovat danou vec, nez prave tady, kdy nevis o koho jde, o jakou firmu jde, kdo jd onen majitel… Takze jaka verejna pomluva? :zed: Jinak @delicacyy nevim, asi bych to nechala byt, odejit muzes vzdycky. Pokud potapejici se firma nevadi majiteli, proc by to melo vadit tobe. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
22.8.17 09:02

@delicacyy Dobře, tak ne pomluva, ale veřejně kritizovat svého šéfa bych si prostě nedovolila. Přišlo by mi to vlastně ponižující i k sobě - pokud ti přijde tak hrozný, neber si jeho peníze a najdi si něco jiného.

Případně tu zazněl chytrý nápad navrhnout mu, jak by se to tedy dalo udělat lépe a nejlíp to vypracovat opravdu jako konkrétní plán, s prezentací, na papíře, ne řeči co by-kdyby.

Příspěvek upraven 22.08.17 v 09:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
22.8.17 09:03

Tak ja Tvoje rozcarovani chapu. Doporucuju sepsat navrh, jak kazdy jeden problem resit, navrhnout nove dodavatele a smlouvy s nimi, navrhnou kdo a jak bude vest zaznamy, papiry apod. Muzes se ve svem volnu vzdelat v oblasti ISO, treba… a s hotovou analyzou skocit za majitelem a popovidat si s nim o tom. Treba se chytne za nos, treba to smete ze stolu, treba Te povysi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
22.8.17 09:03
@Sany80s píše:
Pokud bych neměla pocit, že se firma chová tak, aby byla dlouhodobě funkční, tak bych si hledala jiné místo.
Já tě chápu, ne každému je příjemné hrát si bez zájmu na svém vlastním písečku a hrát to bez zájmu na dlouhodobou perspektivu.

Jsem ráda, že jsem našla pochopení… je to přesně, jak píšeš. Máme pocit, že část z nás se to tam snaží táhnout, ale majitel zainteresovaný není a to nás dost sráží…
Jediné, z čeho mám obavy je to, abych našla vůbec nějaké podobné místo, je jich velmi málo. A pokud jsou, je většinou dlouhé výběrko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33337
22.8.17 09:04
@Fotr Lotr píše:
Stav se za sefem s vypracovanou analyzou a planem na to, jak to postavis do late a primo si o takovou pozici rekni.
U vas totiz zjevne nefunguje firemni struktura, ono totiz majitel nerovna se vykonny reditel, coz hodne lidi v techhle malejch firmach zjevne nechape. majitel at zustane majitelem, necha si pro sebe strategicka rozhodnuti, setkani s dulezitejma klientama, atd.. a nekdo dalsi at tomu sefuje.Příspěvek upraven 22.08.17 v 09:03

Přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68940
22.8.17 09:05

Zažila jsem něco podobného, dlouhodobě to nebyl moc udržitelný stav, šéf byl sice výborný ve svém oboru, ale velmi finančně negramotný a firmu řídit nezvládal a po nějaké době to vedlo k tomu, že přestaly chodit peníze na účet. A hrozně se divil, že s tím mám problém, že to přeci musím chápat a firmu (svm platem a zvýšenou výkonností) podpořit. Já pak šla na mateřskou, ale zpětně, kdybych neotěhotněla, při prvním náznaku finančních problémů bych se velmi aktivně snažila hledat jinde. Táhlo se to pak se mnou dalších několik let a se zbytkem firmy to šlo hodně z kopce. Pokud máš pocit, že jinde nemáš šanci, je to na tobě zvážit si všecka pro a proti, zda ti stojí za to měnit obor, snižovat peníze… to musíš vědět nejlíp ty sama. Ale jak by přestaly chodit peníze, moc bych se nerozmýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
22.8.17 09:05

@srpen89 Vždyť tady má paní i fotku, navíc popis dost konkrétní :nevim: Možná jsem stará škola, ale nedovolila bych si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12893
22.8.17 09:25

@delicacyy Tak zase zatím peníze chodí, tak bych ta výběrka zkusila, když ten čas máš.
Někdo tu navrhoval, že můžeš zkusit vytvořit plány té firmy, určit kompetence atd.. Můžeš to taky zkusit, otázka je zda je to proveditelné, když majitel moc nespolupracuje.
Pokud na něj není úplně spolehnutí, tak by asi neměl mít kompetence, kde je potřeba jeho výrazná častá spolupráce.
Jinými slovy, jeho účast by se měla omezit na informování jeho osoby o vaší činnosti (1× až 2× za měsíc) a rozhodování o dlouhodobé strategii.
A to nevím, zda půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
22.8.17 09:26
@Fotr Lotr píše:
U vas totiz zjevne nefunguje firemni struktura, ono totiz majitel nerovna se vykonny reditel, coz hodne lidi v techhle malejch firmach zjevne nechape. majitel at zustane majitelem, necha si pro sebe strategicka rozhodnuti, setkani s dulezitejma klientama, atd.. a nekdo dalsi at tomu sefuje.Příspěvek upraven 22.08.17 v 09:03

Nad tím jsem zpočátku též uvažovala - přijít s plánem. Na základě mé žádosti se zavedlo pravidelné setkávání celého týmu, které do té doby neexistovalo a tím pádem se nic neřešilo a nikdo nic nevěděl! Problémem ale zůstává to, že nikdo ani trochu nemotivuje a nekontroluje obchodní tým. Nejsem si ani jistá, když by na to přišlo, jestli bych chtěla šéfovat takové firmě. Má komplikace, které nejdou v horizontu 4 let elegantně řešit.

Hierarchickou strukturu majitel rozbil poté, co vyhodil obchodního ředitele a další zaměstnance. Nyní má firma plochou strukturu - všichni spadají pod majitele, majitel supluje sales managera. Prodeje a obraty nehlídá. On má těch firem vícero a tuto „zdědil“ a proto neví, jak to v tom oboru úplně funguje. Mne samotné se ptá na základní věci. Není to zlý člověk, jen nevím, zda na správném místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat