Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ten na té první fotce se k nám nastěhoval s beruškama na podzim… Jen tedy má víc jak 1mm.
Chvíli trvalo, než jsme se jich zbavili. Ta migrační vlna je vždy poměrně dlouhá. Nicméně i teď jak je teplo tak nějací vylezou že škvír a naleznou do bytu.
Zatím mi nijak neškodí, krom toho, že mě štvou… Doma je nechci…
@KeckaJ a můžu se zeptat jak jste se jich zbavili? Zabíjíme je, ale mám tu půlroční mimčo tak jsem trochu nervózní..
@Anonymní píše:
@KeckaJ a můžu se zeptat jak jste se jich zbavili? Zabíjíme je, ale mám tu půlroční mimčo tak jsem trochu nervózní..
Vyhazovali, zabíjeli, občas vysávali… Jako nic chemického jsem na ně nebrala. To bych reálně doma nemohla fungovat. A to jsme na tom dobře. Sousedka z horního patra, 2 měsíce pořádně nevyvětrala, jinak by jich měla plný byt.
Jsou to mrchy, prolezou i škvírou mezi oknem a síťkou…
(Kdyby chtěl někdo radit tuto prevenci.)
Jo, taky záleží kolik jich doma máte. My se i s beruškama pohybovali v nižších desítkách na podzim. Teď se spíš sem tam nějaký objeví…
@KeckaJ no zabili jsme jich asi 10 a další nevidím, ale je mi jasné, že tu někde budou.. jen mě to vyděsilo aby to nebyla nějaká štěnice nebo šváb..
Hele je možné, že je vyhnalo teplé počasí. A teď se stahují dovnitř, jak se ochlazuje.
Ale nejsem ornitolog přes hmyz. Navíc ta fotka je nekvalitní. Ale opravdu to vypadá dost podobně.
Tak mě napadá, že na Fb je skupina bezobratlí nebo tak něco s identifikací. Zkus napsat i tam.
@Anonymní píše:
@KeckaJ no zabili jsme jich asi 10 a další nevidím, ale je mi jasné, že tu někde budou.. jen mě to vyděsilo aby to nebyla nějaká štěnice nebo šváb..
Svab by mel rozhodne vic nez jeden mm, to se neboj
Kliiiid…
Mě to přijde trochu jako štěnice. Bylo by fajn to zkusit vyfotit a zaostřit na ně..
@Snowoman píše:
Mě to přijde trochu jako štěnice. Bylo by fajn to zkusit vyfotit a zaostřit na ně..
Tohle má, na rozdíl od štěnice, dlouhá tykadla.
Ahoj, tohle jsem právě objevila doma, teď už asi nikoho nezavolám a do rána z toho nebudu spát, jsou to broučci velký asi 1 mm a lezou mi doma po zdi. Přes den jsem vůbec nic nezaregistrovala. Nepozná to prosím někdo z vás? Moc děkuji.