Škůdce doma?

Anonymní
19.1.23 22:27

Škůdce doma?

Ahoj, tohle jsem právě objevila doma, teď už asi nikoho nezavolám a do rána z toho nebudu spát, jsou to broučci velký asi 1 mm a lezou mi doma po zdi. Přes den jsem vůbec nic nezaregistrovala. Nepozná to prosím někdo z vás? Moc děkuji. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2650
19.1.23 22:40

Ten na té první fotce se k nám nastěhoval s beruškama na podzim… Jen tedy má víc jak 1mm.

Chvíli trvalo, než jsme se jich zbavili. Ta migrační vlna je vždy poměrně dlouhá. Nicméně i teď jak je teplo tak nějací vylezou že škvír a naleznou do bytu.

Zatím mi nijak neškodí, krom toho, že mě štvou… Doma je nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
19.1.23 22:50
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.23 22:53

@KeckaJ a můžu se zeptat jak jste se jich zbavili? Zabíjíme je, ale mám tu půlroční mimčo tak jsem trochu nervózní..

• Citovat
  • Upravit
2650
19.1.23 22:58
@Anonymní píše:
@KeckaJ a můžu se zeptat jak jste se jich zbavili? Zabíjíme je, ale mám tu půlroční mimčo tak jsem trochu nervózní..

Vyhazovali, zabíjeli, občas vysávali… Jako nic chemického jsem na ně nebrala. To bych reálně doma nemohla fungovat. A to jsme na tom dobře. Sousedka z horního patra, 2 měsíce pořádně nevyvětrala, jinak by jich měla plný byt.

Jsou to mrchy, prolezou i škvírou mezi oknem a síťkou… :roll: (Kdyby chtěl někdo radit tuto prevenci.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
19.1.23 22:59

Jo, taky záleží kolik jich doma máte. My se i s beruškama pohybovali v nižších desítkách na podzim. Teď se spíš sem tam nějaký objeví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.23 23:08

@KeckaJ no zabili jsme jich asi 10 a další nevidím, ale je mi jasné, že tu někde budou.. jen mě to vyděsilo aby to nebyla nějaká štěnice nebo šváb..

• Citovat
  • Upravit
2650
19.1.23 23:13

Hele je možné, že je vyhnalo teplé počasí. A teď se stahují dovnitř, jak se ochlazuje.

Ale nejsem ornitolog přes hmyz. Navíc ta fotka je nekvalitní. Ale opravdu to vypadá dost podobně.

Tak mě napadá, že na Fb je skupina bezobratlí nebo tak něco s identifikací. Zkus napsat i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.23 23:46

@KeckaJ jasně, mockrát děkuju za rady 😊

• Citovat
  • Upravit
15995
20.1.23 03:20
@Anonymní píše:
@KeckaJ no zabili jsme jich asi 10 a další nevidím, ale je mi jasné, že tu někde budou.. jen mě to vyděsilo aby to nebyla nějaká štěnice nebo šváb..

Svab by mel rozhodne vic nez jeden mm, to se neboj :mrgreen: Kliiiid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 05:47

@beruska9 no tak já myslela třeba nějaký čerstvý mládě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
344
20.1.23 07:57

Mě to přijde trochu jako štěnice. Bylo by fajn to zkusit vyfotit a zaostřit na ně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42027
20.1.23 08:01
@Snowoman píše:
Mě to přijde trochu jako štěnice. Bylo by fajn to zkusit vyfotit a zaostřit na ně..

Tohle má, na rozdíl od štěnice, dlouhá tykadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 08:06

@Snowoman @Havlova já nikdy neviděla ani jedno právě. Zkusim tady nějakého najit ve dne a ještě ho vyfotit, moc vám děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
42027
20.1.23 08:14

A co se na Googlu kouknout, jak štěnice vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný