Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj Gabi,
moje kamaradka chodila do TCM tady v Praze kvuli neplodnosti, rekla bych tak rok, myslim, ze byla docela spokojena, pila ruzne caje a chodila na ruzne ocistne kury, ale presne podrobnosti neznam, jak to tam presne chodi a tak.
Ja jsem chodila sem:
http://guoli.sweb.cz/index.htm
Zacala jsem tam chodit hlavne kvuli spatnemu celkovemu zdravotnimu stavu (caste nemoci), ale soucasne i myomy v deloze a neplodnost, i uzkosti, proste abych se dala trochu dohromady. Uz ani nevim, kdo mi ji doporucil…fakt nevim… ![]()
Pani doktorka je opravdu cinanka, je prijemna, vim, ze tam chodilo siilene moc lidi, bylo to tam proste jak na bezicim pase, platilo se 10 navstev (3000 Kc), kazdou navstevu zkoumala jazyk, delalo se bankovani, akupunktura, nekdy treba masaz nebo jina takovato „lecba“. Akupunkturu a vysetreni delala ona, jinak banky prikladal bud asistent, nebo mela asi 2 ceske asistenty a jednu ceskou zdr. sestru.
Po deseti navstevach jsem dostala rozpis „bylin“, ktere budu brat dalsi 3 mesice a caju, kupovaly se ve specialnim obchode v Dejvicich, za ty jsem dala taky asi 3.000 Kc. Pri celem cyklu lecby se dodrzuje specialni dieta, nic moc, ale da se to vydrzet.
Neni to zadna klinika ani neco jako TCM, je to proste 2pokojovy byt v Holesovicich predelany na jakousi ordinaci/masernu, soukromi tam moc neni, jak je tam hodne lidi, ale vim, ze tam jezdili lide z cele CR, kdyz jsem koncila, byli tam i rodice s asi 16ti letou holcinou s tezkou rakovinou, proste ruzne diagnozy, ruzni lide, ruzne problemy…
Tezko rict, jestli mi to pomohlo nebo ne, chcipacek uz takovy nejsem, jak jsem byvala, i kdyz ruzne virozy a „kokove“ me obcas trapi. Je ale fakt, ze pote, co jsme se rok snazili o mimco a nic, tak asi 2-3 tydny po ukonceni lecby bylinami jsem otehotnela.. A ted podruhe se nam to povedlo cca po 3 mesicich, takze rychleji…
Nevim, jak je to s „lecbou“ deti, urcite bych se jak v TCM tak tady nejprve domluvila.
Tak at vam to nejak dopadne, drzim palce
ZelvaVeruna, díky, že si napísala. A to si šla k nej priamo s tým, že vieš, čo ti je? Alebo si tak len prišla a ona sama z vyšetrenia zistila, čo ti je?
Ja ted porad premyslim, proc jsem sla vlastne zrovna tam, kdyz jsem vedela, ze ta kamaradka chodi do TCM… Jestli mi ji nekdo doporucil nebo jsem si ji jen nasla na netu..... fakt nevim..
No ale na to se neptas…
Sla jsem tam konkretne s temi myomy v deloze, ale take s otazkami - proc teda nemuzu otehotnet, jestli je to tim, nebo nejaka celkova nerovnovaha v tele (viz. ty caste virozy a nemoci)… Taky treba ty uzkosti, proste jsem chtela zkusit, jestli opravdu bude fungovat pres ty banky a akupunktruru a dietu nejake „zlepseni“ toku energie a tak v tom mem tele, jestli se opravdu budu citit lip a tak…
Zajimavy je, ze ona hodne kouka na jazyk, mel by byt pekny a cerveny/ruzovy, ja mam hroozne dlouho bily povlak, at cistim a myju jak chci, nemusim byt ani nemocna, kdyz jsem ji ho poprve a podruhe ukazala, tak rikala „fuuj“ a podobne se hrozila
A po te lecbe se to fakt zlepsilo, ted uz je to zase horsi, ale ne tak jako predtim… Tak ze by to fakt fungovalo?? ![]()
Ahoj, je tu niekto, kto má akékoľvek skúsenosti s tradičnou čínskou medicínou?
Žijem v ČR a viem, že je tu klinika TCM a potom ešte MUDr. Hofmann v Budějovicích. Boli ste tam niekto? Šli ste s konkrétnym problémom? Ako to prebiehalo? Ako ste boli (ne)spokojní?
Problém je v tom, že sa mi naše deti „trochu nezdajú“, podľa normálnej medicíny sú OK, ale ja mám proste iný pocit… je schopný mi v tom niekto pomocť?
Vďaka za odpovede.