Skvrny od oleje

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
183
25.5.08 16:46

Skvrny od oleje

Ahoj,

potřebovala bych poradit. Příteli nasákly téměř nové značkové rifle + ještě navíc další tříčtvrteční kalhoty od motorového oleje. A to dost, rifle téměř celé nohavice a tříčtvrťáky tam mají taky dost velkých fleků. Bohužel je takový bordelář, že je nechal hozené někde u sebe na hromádce pár dní, pak je tedy hodil do pračky na 70 st. a bohužel se mu to nevypralo. Nemůžete mi dát dobrou radu, co s tím? Slyšela jsem o žehlení s pijákem, ale nevím, jestli po tom jednom praní ještě bude fungovat. Existuje ještě něco zaručeně účinného? Moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
25.5.08 17:33

Ahojky, tak jestli to jsou drahe rifle, tak bych asi zasla do cistirny, tam by meli vedet.

• Citovat
  • Upravit
13503
25.5.08 17:59

ahoj
me se znicil kabat ve vlaku-proste jsem ho mela u okna a asi tam neco teklo a cele to bylo od oleje a dala jsem to do cistirny a kabat je jako novy.
Je lepsi do toho trochu investovat nez to mit znicene a vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
25.5.08 19:03

Rozhodně bych zašla do čistírny. Skvrny, co jsou zapraný nebo delší dobu na tlustším typu materiálu jdou hodně špatně a džíny rádi mění barvu nebo se v místě drhnutí víc vybělí, takže opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
25.5.08 21:00

Já mám na mastné fleky vyzkoušený JAR - potřu jím pořádně veškeré fleky, nechám chvíli působit a vyperu. Je fakt, že to mám ozkoušeno jen na menších místech, ale možná to stojí za pokus :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
25.5.08 23:45

Všem moc díky za rady. Zkusím ten jar a když nic, dám to do čistírny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.5.08 11:47

já si teda zase nemůžu vynachválit Vanish. Jak normálně reklamám moc nevěřím, tak tohle jsem zkusila a už ho kupuju běžně. Tak vyzkoušej možná kombinaci s tím jarem…ten to odmastí a Vanish vypere,, i když by to Vanish možná zvládl i sám. Brácha je automechanik a švagrová prej s Vanishem pere taky úplně běžně, tak snad to zvládne. Jinak tedy opravdu už jen ta čistírna.
Nepřihlášená Anik

• Citovat
  • Upravit
1490
6.6.08 00:04

Ahojky, Vannish mi nevypral nikdy nic:-). Jsem taky pro JAR - ale u nás fungují 2 varianty, na klasické mastné JAR a houbička namočená ve vodě, na šmír pouze JAR (žádná voda!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný