Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Příteli nasákly téměř nové značkové rifle + ještě navíc další tříčtvrteční kalhoty od motorového oleje. A to dost, rifle téměř celé nohavice a tříčtvrťáky tam mají taky dost velkých fleků. Bohužel je takový bordelář, že je nechal hozené někde u sebe na hromádce pár dní, pak je tedy hodil do pračky na 70 st. a bohužel se mu to nevypralo. Nemůžete mi dát dobrou radu, co s tím? Slyšela jsem o žehlení s pijákem, ale nevím, jestli po tom jednom praní ještě bude fungovat. Existuje ještě něco zaručeně účinného? Moc děkuji za rady.
Ahojky, tak jestli to jsou drahe rifle, tak bych asi zasla do cistirny, tam by meli vedet.
ahoj
me se znicil kabat ve vlaku-proste jsem ho mela u okna a asi tam neco teklo a cele to bylo od oleje a dala jsem to do cistirny a kabat je jako novy.
Je lepsi do toho trochu investovat nez to mit znicene a vyhodit.
Rozhodně bych zašla do čistírny. Skvrny, co jsou zapraný nebo delší dobu na tlustším typu materiálu jdou hodně špatně a džíny rádi mění barvu nebo se v místě drhnutí víc vybělí, takže opatrně.
Já mám na mastné fleky vyzkoušený JAR - potřu jím pořádně veškeré fleky, nechám chvíli působit a vyperu. Je fakt, že to mám ozkoušeno jen na menších místech, ale možná to stojí za pokus ![]()
Všem moc díky za rady. Zkusím ten jar a když nic, dám to do čistírny.
já si teda zase nemůžu vynachválit Vanish. Jak normálně reklamám moc nevěřím, tak tohle jsem zkusila a už ho kupuju běžně. Tak vyzkoušej možná kombinaci s tím jarem…ten to odmastí a Vanish vypere,, i když by to Vanish možná zvládl i sám. Brácha je automechanik a švagrová prej s Vanishem pere taky úplně běžně, tak snad to zvládne. Jinak tedy opravdu už jen ta čistírna.
Nepřihlášená Anik
Ahojky, Vannish mi nevypral nikdy nic:-). Jsem taky pro JAR - ale u nás fungují 2 varianty, na klasické mastné JAR a houbička namočená ve vodě, na šmír pouze JAR (žádná voda!)