Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebovala bych moc poradit ![]()
snažíme se už dlouho o mimi a dneska jsem si dělala test a vidíím //
. Jenže, nevím v kolikátém můžu být týdnu, nebo kdy došlo k oplodnění, spíš se divím, že k tomu vůbec došlo ![]()
Po vysazení HA jsem měla snad půl roku pravidelný MC 30 dní a ovulace podle testu byla 15.-17. den, pak se ale nedostavila, já dostala vyvolávačku, a pak se mi můj cyklus rozházel. Hodně cyklů bylo anovulačních a pokaždé, kdyz nebyla ovul, tak se mi zpozdila ms, takže další vyvolávačky…
15.12 2011 jsem měla ms, přes svátky jsem hledala ovulku, ale testy byly negativní 18DC jsem testování vzdala a od té doby pak s partnerem spala už jen 20. a 24DC. Dnes je 33DC, bolí mně už 3 dny v podbřišku, jako před ms, ale trochu jinak a spíš tak nárazově. Prsa mě šíleně bolí, nemůžu se ani utřít ručníkem. Doktor mi poradil, at si měřím teplotu, a tak jsem začala, ale až 23DC, kdy jsem měla 36,4C°, pak teplota stoupala a ted se mi drží od 36,7-37C°
Dneska ráno z první ranní moči jsem si udělala tt a vyšla mi po limitu druhá slabší, ale viditelná čárka.
Nemohla sem uvěřit, tak sem valila do lékárny pro další test(mamatest 10)a z druhé ranní moči
mi zase vyšla, jen o něco slabší.
Jde mi hlavně o to, že cítím, kdy ovuluji, a pak si to potvrdím testem. Tento cyklus jsem testovala jak šílenec a ovulku sem nenašla. mohla proběhnout jindy, ale toho sexu jsme moc neměli, jen pres svátky, protože přítel je pak v práci, mimo domov. Tak by mě zajímalo, jestli jsem opravdu těhotná, nebo to může být falešný test
Popř. kdy mám jít k doktůrkovi, když ani nvm v kterém jsme týdnu. (počítá se to vlastně od prvního dne poslední ms, ale předpokládá se, že je to tak 14 do ovulky. Co když někdo ovuluje 27DC?? to už je ta dotyčná v prvním měsíci a ještě ani nepočala?
)
dÍKY MOC ZA KAŽDOU RADU ![]()
určitě počkej na další test, ale já jsem taky u dcery otěhotněla mimo ovulaci později a když jsem se na to doktorky ptala, tak říkala, že může být ovulace i mimo, že se jako „vyvolá“ (třeba hodně vášnivým tulením
), tak jsem to pochopila.
mama testy jsou docela citlivé, zkus za dva dny udělat další. a
Tak dva testy asi falešné nebudou
Vypadá to na ten 20.dc, dnes jsi 13. dní po oplodnění, to by tak vycházelo. Vydrž a pozítří si udělej další, uvidíš, že bude čárka silnější ![]()
Teda… takhle pěkně dopodrobna.
Takže - ovulku jsi testem mohla propásnout, nebo mohla být dýl- když jste se milovali dýl. nemusí být pravidelná.
Těhotná pravdpodobně budeš, když ti vyšly na dvou testech duchové. Ten druhý už byl do limitu?
Pokud byla ovulace v 27.dni cyklu, stejně se těhotenství počítá dle poslední menstruace. Případně ti pak stáří plodu objasní lékař pomocí ultrazvuku
Takže pokud dobře počítám, jsi 4 týden + 4.den těhu?
k doktorovi bych se objednala na 6.-7. týden, klidně i trochu dýl, pokud bude vše ok ![]()
držím pěsti a gratulka
ovu nemusí být vždy v půlce cyklu,u první dcery jsem měla ovu v den očekávané MS(která nepřišla) a teď jsem měla ovu 24 DC
jejdáá, tak teď jste mně nejvíc potěšily:)))
Nainuva: byla do limitu, ale o něco slabší než ta první. No asik joo
4týden +5 dní těhu ![]()
Musím zítra zkusit další, ať nenervuju:))) Doufám, že do rána nezmizí. Su nejvíc stastná teďkom
![]()
Snad to není planý poplach ![]()
Tak mě dr. říkala, že test nemůže být falešně pozitivní.Pokud tam něco i když slabého je, tak je prostě pozitivní, jen ta hladina hormonu ještě není tak vysoká.ZAvolala bych dr. řekla, že máš pozitivní test a ona ti řekne kdy máš přijít.Mě chtěla hned na druhý den a brala mi krev. Na utz ještě nebylo nic vidět, ale z krve mi potvrdila těhu a o týden později už vidět bylo.
Ahoj holky, potřebuju poradit… MS se měla dostavit v úterý… včera jsem si dělala test… druhá čárka slaboulilinká… Spíš jsem myslela, že jsem si ji tam domyslela… dnes ráno na jiném testu podobně slaboučká… ale když jsem se na test podívala odpoledne znovu (nevyhodila jsem ho), tak zesílila. Můžu být těhotná?
Na některých testech píší, že po limitu už se nemá test sledovat…
Ahoj holky, tak se taky přidávám! Dnes jsem 13DPO, a 26DC kdy bych to měla dostat. Jelikož jsem příšerně netrpělivá a pozoruju to každý den a každou hodinu udělala jsem si TT včera a měla úplněěě slabýho dušíka okem pro některé asi nevidětelnýho, dneska čárka zesílila a už je duch krásně vidět. Co myslíte?
Děkuji za Váš názor, mimi si strašně moc přejeme.
Ahojda. Máte některá zkušenosti s tím, že by vám test od jedné značky ukazoval, že jo a test od jiné, že ne e?
Ahoj holky snažime se s přítelem o miminko. Jednou jsem prodělala mimoděložní těhotenství s odstraněním pravého vejcovodu… Zde přikládal foto spozdeni 1 den sice, ale mela jsem bolesti v podbřišku i vvkrizi.. Udělala jsem si test a vidím tam slabou nepatrnou druhou čárku. Nevím jestli už ni hrabe, ale kamarádka ji viděla taky brala jsem je schválně do prace at se podíváme pod lupu ![]()
@brummla22 Ahojky, na tom horním už jde malinko vidět, taky jsem měla takového ducha po jednodenním zpoždění, takže můžeš začít doufat, že to bude ok ![]()