Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se podělit o svůj příběh. O miminko se snažíme rok. Poslední menstruaci jsem měla od 8.1.-14.1., pak se mi najednou rozjela menstruace, která byla slabší než obvykle a trvala od 24.1.-29.1.. potom jsem měla 1.2. pozitivní ovulacni test a dle bazalni teploty proběhla ovulace 3.2., v tento den byl i nechráněný sex. Dnes jsem přijela z práce a cca v 18 hodin večer mi vyšly 4 pozitivní testy ((příkladem testy). Výsledek naskočil okamžitě. Cykly mám dlouhé 28-29 dnů. Kdy bych se měla objednat k lékaři? Myslíte, ze mohu doufat? Děkuji za vaše názory
Ten kraťoučký cyklus (či co to bylo
) je zvláštní, ale asi bych ho neřešila a počítej těhotenství od té slabší ms 24.1.
Resp. to nahlaš Dr jako poslední ms, i tu ovulaci bych dala vědět, i když od klasického 14. dne se to liší jen o tři dny.
Předchozí ms bych do toho nepletla, ať tě nestraší, že to neodpovídá. K lékaři bych se objednala nejdřív za dva týdny.
Souhlasim s @Kamkam. K lekari klidne zavolej zitra, at te objedna za 2 tydny, nebo jak uzna za vhodne. Ja jednou otehotnela po vice nez 5 letech marnych pokusu. Hned druhy den po testu jsem volala lekarce a ta rekla, at prijdu hned. Predepsala mi Utrogestan na podporu udrzeni.
No a treba u 4. tehotenstvi me lekar objednal az na 10. tt.