Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Už jsem z toho na prášky. Je mi 37 let. Menstruace teď chodila celkem pravidelně. Naposledy přišla před Vánoci. Neberu HA ani nic jiného. Nicméně o Vánocích jsem měla velký stres. Teď už je to lepší, ale pořád nejsem úplně ok. Asi 10 dní už mám zase krvavý výtok. Trochu se to zhoršuje po styku. ALe už jsem z toho na prášky. Na gyndě mě vezme až příští týden. Mám strach, jestli nemám třeba rakovinu dělohy. Prosím, nesetkaly jste se s tím některá?
Ve tvým věku to bude nejspíš hormonální nerovnováha, pravděpodobně nedostatek progesteronu. To se dá snadno řešit.
Jak si na tom s dětmi? Máš nějaké?
U mě tohle bylo asi 6-9m od posledního porodu. Teprve po této době začaly hormony reagovat a až po 1,5 roce se dalo do kupy.
Tak jestli tohle nemůže být i tvůj problém….
@janicka.ocet píše: Více
Omlouvám se, preplo mi to na druhý profil na mobilu ![]()
@janicka.ocet píše: Více
Tak tim to nebude ![]()
Ale hormonální nerovnováha to může být i tak. Rozhodně bych se neděsila hned rakoviny ![]()
Je spousta jiných a pravdepodobnejsich příčin u žen v reprodukčním věku. Rakovina dělohy patří fakt k těm mnohem vzácnějším. Každopádně strach chápu, protože v tomhle to mám podobné, že mám obavy, dokud se nenajde pravá příčina. Muze to být polyp na čípku, děloze, myom, endometrióza, hormonální nerovnováha… Držím pěsti, ať se to brzy rozlouskne a máš klid ![]()