Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, od konce června 2025 mam zavedené tělísko mirena. Už zavádění bylo hodně bolestivé a hodně krvácivé, 2× jsem zažila neskutečnou bolest v podbřišku podobající se kontrakcím, po měsíci jsem šla na kontrolu a vše řekla, doktorka říkala, že je vše v pořádku. Menstruace se mi prodloužila z původních 5dnů skoro na 15 sice slabší a nebolestivou, ale dlouhou. Zbylé dny mívám výtoky, někdy bílé, jiný zase čiré. Čistě bez vložky mám tak 4 dny v měsíci. Dnes je leden tudíš skoro 7 měsíců od zavedení. V příbalovém letáku je napsané, že jsou výtoky běžné. Neměla ste to někdo podobné? Doktorka říkala, že první rok je nepravidelný, ale ty výtoky mě štvou, samozřejmě na gyndu jsem objednaná. Ale spíš zkouším jestli někdo nemá vlastní zkušenost. Díky
Nekojíš náhodou? Já taky špinila docela dlouho, doktorka mi říkala, že kojící krvácejí častěji a víc. Doporučila mi akorát ascorutin, který jsem zapomněla vyzvednout. Ale po tom pul roce to prakticky už pak přešlo.
Ahoj, ja jsem taky tak pul roku spinila, po tom nekolik let temer nic.. mozna jeden den v mesici lehke zaspineni. Vytoky absolutne zadne, nemas spis jiny problem? Zanet treba? Ted ji mam 4 roky a posledni tri mesice jsem zacala nejak menstruovat, tak 3 dny, nic silneho. Prsa me pres menzes boli jako drive. Tak nevim jestli se uz muze pomalu ucinek snizovat, kdyz ji mam na 5 let…
Výtoky jsem měla celou dobu. Úplně děsný to bylo. Pocit nafouklého břicha. A špinění pořád. Jenže já ještě kojila ráno a na noc a tak mi doktorka k tomu měla tendenci nacpat ještě nějaký lék na oddálení menstruace. Což při kojení nedávalo smysl. Takže jsem bYla ráda když jsem ji po roce s půl nechala vyndat a nikdy víc. Už bych za to ty peníze nedala, každýmu to nesedí. A dát šest tisíc za něco, co mi takto nedělalo dobře, no děkuji pěkně.
@Luccc997 špinila jsem skoro rok. Bylo to otravné. Cyklus mam stále pravidelný. Jak jsem začala po roce dítěte kojit min, tak to přestalo
@Kolicek95 58209797
Nekojím, přestala jsem necelý měsíc po zavedení mireny.
@Luccc997 píše: Více
Vítej v klubu, haním to kde můžu. Měla jsem to jako ty, čistě bez vložky 4-5 dnů v měsíci, někdy ani to ne, menstruace běžně trvala 8 dní z původních 4, ale navíc oproti tobě, asi jakože bonus někdy menstruace trvala třeba i 3 týdny, někdy byla 2 x do měsíce (8 dní menses pak týden a půl v klidu a pak nová menstruace zase třeba 8-9 dní), někdy nebyla dva-tři měsíce, byly jen hnědé výtoky, když se tohle ale stalo tak jsem pak menstruovala třeba 3 týdny s přestávkami v kuse. Trvalo to 3 roky, kdy mi doktor říkal, že ať počkám, ať vydržím, to si sedne. Po třech letech jsem přešla k jinému doktorovi a nechala si to vyndat. Nešlo nic plánovat, sex vymizel, protože nebylo kdy. A navíc jsem neustále měla na bradě akné. Radím, vyndat jestli se to do 3 měsíců nezlepší.