Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kamradka měla potratu opravdu hodně. A některé se zásahem. Poslední co vím si vyžádala aby odešlo samo. Po 6 letech se jim podařilo druhé dítě. Do dnes netuší v čem měli problém, protože podle genetiky žádný problém neměli. ![]()
@Anonymní píše: Více
Asi bych se dohodla s lékaři, že tomu nechám volný průběh, ale při prvním náznaku potíží jedu na pohotovost. Nebo bych se naposledy odhodlala k revizi, ale s podmínkou toho, že embryo půjde na genetiku. Taky je otázka, jestli embryo velikostně odpovídá 10tt nebo je mladší. To všechno je potřeba zvážit.
Mezi detma jsem mela potraty 3. Jen jeden byla nutna kyretáž. uchytlo se proste každé embryo, protože jsem otěhotněla 5× hned první cyklus. Poslední jsem nechala třičtvrtě roku než jsme to zase zkusili a uz to vyšlo
@Janli bohužel zastavilo se v tom 9+4, takze odpovídá. Kdyby to bylo maličké, tak z toho nemam takovy strach, protoze u nižších týdnů prý už nepoužívají kyretu jsem slysela.
Já už teď procházím potratem potřetí doma. Jde o ZT v prvním trimestru, pokaždé se plod přestal vyvíjet v 9. týdnu. Poprvé to bylo nejnáročnější, podruhé méně a teď ještě nevím.
Záleží na Tobě, doporučení lékaře a jak se cítíš.
Tři revize během roka a čtvrt. Plus dvě hysteroskopie. Druhé dítě taky chci, ale bohužel se zatím nedaří. Asi jako píše hospodki, otěhotněla jsem vždycky celkem snadno, uchytilo se všechno, ale třikrát se to vyvíjelo blbě. Z genetiky nic, oba s partnerem jsme zdraví. Teď čekám na další konzultaci na genetice v Plzni, ale po telefonu jsem měla dojem, že se mnou nic moc udělat nemůžou. Tak beru doplňky stravy, vitamíny a čekám na svůj zázrak…
Tohle by opravdu chtělo genetiku embrya, to bych asi do kyretáže ještě šla, ale pak si dala delší pauzu ve snažení dokud se neudělají potřebná vyšetření. Tohle už není o náhodě. Genetiku embrya a pokud možno i váš genetický profil.
@Janli to by měli teď dát na genetiku, ale to možná vyřeší proč se to tak děje, ale kdo ví jestli mi půjde znovu počít. Zatím jsem měla štěstí, že i na poprvé se mi podařilo počít, ale bojím se, jak to bude právě po tomhle. A genetický profil si taky zařídím radši.
Budu držet palce, ať se Vám už udrží miminko.
Je to fakt na psychiku náročné. ![]()
Ahoj maminky,
mám takovou otázku, je tady nějaká maminka, která má hodně kyretáži za sebou a počala bez problémů?
Já mám bohužel z mládí za sebou jednu interrupci. Potom časem jsem díky bohu otěhotněla plánovaně a mám zdravého chlapečka doma❤️ ale potom to začalo, tři revize a teď bych měla mít další, ale já se ji strašně bojím, chci strašně moc ještě jedno miminko a mám strach, že už těch zásahů je hodně. Nejradši bych počkala, ať to tělo samo vyřeší, ale to je prý riskantní hodně. Nevím uz co delat. Bojim se, ze budu mit problemy s čípkem a kdo ví co všechno. Za me je zázrak, ze to tolikrát dopadlo dobře ( předpokládám kdyz jsem otěhotněla, ale bohuzel se to neudrželo )
Takze jestli tu ma někdo podobnou zkušenost, budu ráda když se podeli a případně jestli nemel problem s početím. Děkuji. 🙏