Mám jít do dobrovolného odstranění vejcovodů?

Anonymní
6.1.26 16:29

Odstranění vejcovodů dobrovolně

Ahojky zdravím chtěla bych se zeptat už možná tak dva měsíce mám bolesti v podbřišku na leve straně MS jsem měla naposledy na začátku listopadu všechna vyšetření v pořádku a já už nwm jak dál. Mám bolesti taková bodavá bolest která vystřeluje do konečníku byla jsem na gynekologii ta je v pořádku poté jsem byla na chiurgii taky v pořádku jen mám zvětšené záněty v krvi, ale toť vše. A na gynekologii na pohotovosti mi řekla ať se zkusím se svým gyn domluvit na odstranění vejcovodů ze by to mohlo pomoci. Mám i babičku po rakovine vaječníků tím pádem by to mohlo projít a me ulevit od bolesti. Co myslíte šly by jste do toho a mám šanci že mi je odstraní? Deti mám dvě další nechci je mi 28 děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16969
6.1.26 16:31
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

kamarádka si nechala odstranit vejcovody s dělohou okolo 35 a prošla si brutálním umělým přechodem - hodně divoké. Jak hormonálně, hodně přibrala, hodně náročné pro ni, zhoršily se ji dioptrie a měla bolesti docela dlouhou dobu. :nevim: Je otázkou zda ti to opravdu pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
6.1.26 16:39
@chs.jasmin píše: Více

Tak je otázka, co chce vse odstranit. Pise vejcovody. Ja je mam odstranene rok, pri 3. cisari se to udelalo zaroven. Tam k zadnymu prechodu nedochazi. Uprimne nevidim zmenu. :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
6.1.26 16:44

Nepleteš si vejcovody s vaječníky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.26 17:31

Zkusila bych jeste dalsi gynekologii. Mela jsem narazove silne bolesti nekolik let, porodila dve deti, takze prosla x-ultrazvuky (vedle vysetreni, ktera jsem absolvovala kvuli tem bolestem - ale tam jsem dostala vzdy jen info o psychosomatickych problemech a ze bych se nemela stresovat). No a ve finale, mlada doktorka po skole, ktera me konecne nemela za hysterku, objevila 12cm cystu (z patologie bylo jasne, ze je se mnou od narozeni), uskrtila mi jeden vejcovod.

• Citovat
  • Upravit
517
6.1.26 18:06

A nebyla by lepsi napred gynekologicka laparoskopie, kdy by se dovnitr koukli a poresili pripadne co by nasli? Ja bolesti bricha resila rok…a vyresila to az ta laparoskopie - rozsahle srusty po predchozich zanetech (ty jsem mela pozitivni v krvi, ale nevedelo se kde zanet je) a pak nasli i endometriozu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
6.1.26 18:21

Vejcovody ani děloha ovšem nejsou nijak hormonálně činné a nemají na přechod vliv. Hormony produkují vaječníky, které se i po odstranění vejcovodů ponechávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
6.1.26 18:24

Zakladatelko, je to dost radikální zákrok s velmi nejistým výsledkem. Je nějaké podezření, že by bylo s vejcovody něco v nepořádku, třeba sactosalpinx? Absolvovala jsi diagnostickou laparoskopii, aby se dovnitř podívali a vylouřili třeba srůsty nebo endometriózu? Ono spousta věcí na ultrazvuku vidět není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.26 19:03
@lelulanda píše: Více

Přesně jak píšeš, nejprve diagnostická laparoskopie, problém absolutně nemusí souviset s vejcovody, pravděpodobně ani nesouvisí, a je x příčin, co by to mohlo způsobovat. Ložisko endometriózy např., a to ne na vejcovodu.. Srůsty. Řešila jsem bolesti v pánvi tři roky a až u druhé laparoskopie, kterou tentokrát udělali důkladněji a jiní lékaři, odhalili srůsty mezi pánví, vaječníky a tlustým střevem. Odstranili a mám pokoj. Také by to chtělo vyšetřit na syndrom pánevní kongesce a pudendalni neuralgii.

• Citovat
  • Upravit
3139
6.1.26 19:06

po odstranění vejcovodů a pouze vejcovodů nemohla mít „umělý“ přechod, protože se vaječníky nechaly, takže buď z nějakého důvodu měla odstraněny i vaječníky čemuž napovídá i hysterektomie, nebo se to naneštěstí sešlo

odstranění vejcovodů je jednak jedna z metod trvalé antikoncepce a jednak předejde naprosté většině případy rakoviny vaječníků, protože naprostá většina bujení začíná ve vejcovodech a rozhodně samo o sobě k menopauze nevede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.26 19:19

Nemám mít po čem srůsty nemám žádnou operaci takže si nemyslim ze tam srůsty jsou

• Citovat
  • Upravit
69018
6.1.26 19:50

No, znáš to, myslet znamená…
Srůsty se klidně můžou objevit po nějakém prodělaném zánětu (koneckonců nějaké známky zánětu ti i zjistili, ne?), ani nemusíš nic poznat.
Já měla vždy vzorně průchodné vejcovody, pak jsem o jeden přišla, tak ten druhý zkusili jen pro jistotu zkontrolovat a bum, byl opakovaně neprůchodný - kdy a proč se to stalo, nikdo netuší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3391
6.1.26 19:56

S tym prechodom mate samozrejme pravdu, ale nieco z tela odstranovat len tak pretoze jedna pani co ma videla jeden jediny krat to povedala - bez medicinskeho nalezu, bez konzultacie, bez dovodu… mi pride ako zbytocne prehnana reakcia.

V tele je milion miest a dovodov ktore sa ti mozu postarat o bolesti a hladat dovod tym ze budem nahodne odstranovat casti tela by mohlo viest k tomu ze ti ziadne casti na odstranenie nezostanu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.26 20:01

To jsem si myslela taky. A že jich tam bylo.

• Citovat
  • Upravit
2340
6.1.26 20:12
@ugluk píše: Více

Odstranění vejcovodu je radikální zákrok? 8o Nepletes si to s odstraněním dělohy? Odstranění vejcovodu je rutinni laproskopicky zákrok na čtvrt hodiny. Ještě ten den po něm pouštějí domů s minimálním omezením. Používá se to jako šetrná metoda sterilizace. Za sebe nevidím důvod, proč do toho v tomto případě nejít. Ale možná máš jiné zkušenosti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí