Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ženy, mám cca 25 dní zpoždění ms a tehu test je negativní. Budu tedy nejspíš muset k dr a zřejmě mi dá injekci na vyvolání. Někdy před tím jsem ji neměla a zajímá mě, za jak dlouho cca ms přijde a hlavne, jestli budu mít nějaké silnější premestruacni bolesti, silnější ms než obvykle nebo zda se to rovná standardní menstruaci? Máme totiž jet na lyže a tak si říkám jestli raději nepočká až po, což by bylo cca 2-3 týdny.
Ahoj,
Mně přišla menstruace po vyvolání cca 4ty den.
Udává se však až 10-14 dní.
Já žádné bolesti, PMS neměla.
Ale menstruace silnější tedy byla.
Ano, vyvolaná ms bývá silnější než obvykle, protože ti déle narůstá děložní sliznice, takže se pak víc krvácí, může být i více krevních sraženin. Bolesti bys nějak extra mít neměla, pokud nemíváš normálně. Kdy přijde zalezi jak rychle tvé tělo zareaguje, je to v řádech dní.
Byla jsem na vyvolávačce jednou. A hele žádné drama. Jako jo pamatuji si, že mě ráno probudila taková ta klasická menstruační bolest. Kterou jsem si pamatovala z období kdy mi MS teprve v nácti začínala. A postupně jak se mi srovnal cyklus už mě skoro netrápila. Ale nic co by nevyřešil jeden ibalgin. Silnější ta MS taky možná trochu byla. Ale zas nic co by mě jakkoliv znepokojovalo, nebo obtěžovalo při běžném fungování. No a další perioda už byla zase úplně normální. Fakt se toho neboj. Ta injekce není vyloženě žádná hrůza. Prostě ti akorát prošťouchne tu MS, která se z nějakého důvodu zasekla. Plus mě teda přišla MS asi za tři dny.