Slabý žaludek?

158
12.10.24 19:41

Slabý žaludek?

Ahoj holky, je tu některá, která má slabý žaludek? Nevím jak jinak to popsat…oddaluju gastro, ptz se bojím jako čert tý hadice, ale asi mi nic jiného nezbyva :(.
Driv jsem to takhle neměla, ale moje tělo reaguje na některé zřejmě kombinace jídla dost blbe (nemám vypozorováno moc ještě co všecko, ale kafe nemůžu třeba a hodně tučně věci…). Zhubla jsem cíleně po porodu, začala jist víc zdrave a dietně a pak asi když dám něco víc…tak konec. Bývá mi úplně na zvracení, většinou jdu na velkou a pak se uleví + matovy čaj a žvýkačky mě zklidnuji.
Ale třeba teď naposled horor, je fakt, ze jsem to možná přehnala s jídlem…na oběd vepřova panenka, brambory a tatarka, hned potom Kinder Bueno (miluju)…později na večeři jsem ohřala těstoviny po malém, dala si tam panenku, parmazan, oliv.olej, sklenku vina, cítila se teda dost plna, a vse oki. Ovšem okolo půlnoci psycho….prujmy, zvracení, bylo mi desne i ráno, tak do nemocnice, kde mi dali 2 injekce a extrémní úleva. Prý spíše dietní chyba, viroza ne.
To gastro mi doporučili skrz intolerance na potraviny, ze je tak napadá, prý ať to zkusím :nevim: …ale ta hadice…není i jiná cesta?? Krevní testy na to? Byla to mlada doktorka a sama mi řekla, ze se učí teď teprve a ze zna primárně jen gastroskopii s biopsií. Resp nemáte někdo podobný zkušenosti? Jasne ze hlavní je doktor a my tu nikdo diagnózu nestanovime :D, ale pomáhá mi sdílení a třeba případně zkušenosti vas. Jinak se na gastro asi stejne budu muset objednat, jen mi moje intuice říká, ze stejne se nic špatného nezjistí a akorát se budu trápit tímto vysetrenim, ze kterého mám noční můry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35685
12.10.24 19:56

Intolerance se dělá z krve ne?
Já bych zkusila nejdřív vypozorovat jestli to dělá mléko, lepek případně další alergeny a pak to řešila dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.10.24 20:03

@JancaS84 no přesně to si myslím taky a ona mě odkazovala na to gastro, zvláštní. Vypozorovat se snažím, jim více bezlepkove věci, ze nejsem tak nafoukla, ale i bezne pečivo sem tam. Mléko mě obcas nafoukne, ale když mám jednou za čas chuť na moji nerest (krupici), kupuju bez laktozy. Prave je to cele divne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
12.10.24 20:24

Píšeš, že jsi cíleně hubla. Jak? Cvičením, stravou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.10.24 20:40

@Abeba ano, stravou, ze jsem zařadila více zeleniny a zdravější prudukty. Napr snidam bananabread a Caro s plnotucnym mlikem, to miluju. Pak dopo většinou ještě třeba chlebik se sunkou, banán, jogurt něco takového. Obědy různý, ale spis ryze, těstoviny, maso pečené, dušené a zelenina. Večeře jak kdy, někdy i vajicka když mám více hlad. A vždy i hresim třeba jednou tydne - normální pizza, buchta apod.
A s kočárem chodím denně 10 km, jedna se o víc kratších vychazek během dne, sem tam nějaké protahovani doma, par drepu, kliku, ale nic extra a ne denně to cvičení. Chůze ale ano. A děla mi dobre si odpo dat něco sladkého - nějakou čokoládu třeba, mléčnou, a po tom sem tam nafoukla, ale ne spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
12.10.24 20:54

@verus500 vlastně sis odpověděla. Nedělá ti dobře „prasení“ tak proč to pokoušet :) A když už prasit, tak s rozvahou. Ale sama uznej, že to cos snědla k té večeři co jsi vypsala v prvním příspěvku nebylo zrovna nejlepší.. Do toho stres, že bys mohla být nemocná. Pravděpodobně nejsi, jen si tělo zvyklo na dietnější jídlo a ty pak hřešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.10.24 21:03

@Abeba mas recht! Je to přesný co píšeš, člověk asi zbytecne špekuluje a hlava je mocná, to se ví….Asi jsem to potřebovala takhle slyset i od někoho jiného, nezávisle. Doma o takových věcech nemluvíme a už déle bydlím od svých přátel přes 300 km…takze když už spolu komunikujeme, chci byt spis na pozitivní vlně nez s nimi řešit moje střevni potíže 🙈…proto jsem se obrátila i sem.
Moc ti dekuju, fakt mi to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.24 21:15

Jen dodám k tomu gastru - ne všechny intolerance se poznají z krve proto se děla gastrosonda nebo kolonoskopie …můžete mít krev čistou a přesto vám lepek nedělá dobře a nebo můžete mít v krvi protilátky a snášet to …jsou věci které odhalí jen sonda …na druhou stranu pokud šlo o jeden “kolaps” přijde mi to zbytečné ….ja sem necíleně zhubla 12 kilo a mívám tak těžké bolesti žaludku aj. problémy a na sondu jdu až půl roku od začátku problému, takže mi přijde ze doktorka ve vašem případě byla moc akční …uvidíte na sobe sama jak to bude dál …jezte zdravěji a s mírou …jinak gastrosonda se dá dělat v analgosedaci nebo v CA

• Citovat
  • Upravit
96
12.10.24 21:15

@verus500 Já tě chápu :) Přesně. Věřím, že máš jen rozhozený žaludek a zbytek dělá strach o zdraví. Zkus nějaký čas jíst na noc spíše odlehčeně. Ono se velkoryse a tučně najíst na noc, zapít to sklenkou alkoholu a jít spát a čekat, že nebudou následky.. Plný žaludek potřebuje trávit. Držím ti pěsti ať jsi v pořádku :hug: A žádný stres, to je ten největší zabiják :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.10.24 21:36
@Anonymní píše: Více

Moc dekuju za zprávu, zase více vím a mít info mi pomáhá 🍀. Ano, také nějak intuitivně cítím, ze to má svuj čas, jiné potíže nemám, jinak se cítím fajn a když jim relativně ok, tak je to dobre. Spis to moje hřešení budu muset opravdu stopnout na rozumnou miru, když mi to umí způsobit tohle. Podobný kolaps už mě potkal asi 2× a je pravda, ze jsem to vždy přehnala tehdy s dobrotama. Je až trapne, ze si to uvedomuju až teď. Dekuju za reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
12.10.24 21:41

Nemuze to byl laktozova intolerance?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.10.24 21:41

@Abeba pod ten strach se podepíšu 🙈, jsem taková paní bolístka navíc, ne ze bych chodila po doktorech, to vůbec, ale blbe snasim jakýkoliv diskomfort zdravotní….proste asi precitlivela ženská, už jsem o tom někde četla. Takže je nás takových víc :zed: …taková drama Queen když mi něco je 🙈.
Stres je nejhorší, to je jasný, nejvíc mi pomáhá můj maly skoro dvouleťák, když ho vidím, všecko je ruzovejsi :lol:.
Moc ti ještě jednou dekuju, kdekdo pindá na eMimino, jaká to je drbarna a kdesi cosi a já za sebe muzu říct, ze mi to tady vždy pomohlo lecos poresit. Mej se hezky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
12.10.24 21:46

Někdy kolem 20 let jsem vypozorovala, že ráno nemůžu jíst pečivo, pokud si dám jakkoli malý kousek masa po 17. hodině, je mi těžko ještě druhý den a další zvláštnosti. No tak už víc jak 30 let snídám jogurt s vločkama, večerní grilovačku řeším sýry a zeleninou a prostě poslouchám svý tělo a ono mi to vrací tím, že zatím funguje i po padesátce. Na žádném vyšetření jsem nikdy nebyla a žiju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.10.24 22:13

@tini také mě to napadlo, ale když sním krupici i z klasického mléka, nebo když vypiju sklenici mléka, což mám rada, tak mi to nic, mimo občasneho nafouknuti, neudělá. Ale preferuju posl dobu už mléko bez laktozy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
12.10.24 22:14

Přečti si něco o histaminové intoleranci… Mám něco podobného, co popisuješ, jen ne tak moc silné. Ale po některých jídlech musím rychle na velkou a několikrát a trpím silně nadýmáním… Bohužel mi není úplně jasné, po kterých, není to po každé stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí