Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj!
Chci jit s kamaradkou na vacushape, nekde pisou ze se tam nemuze s trombozou a nekde pisou ze zalezi na typu trombozy. Ja na vacushape chodila kdysi kdyz jsem jeste nevedela ze trombozu mam a nic se mi nestalo, nepocitovala jsem nic. To ze mam trombozu jsem se dozvedela diky tomu ze si segra zlomila nohu a vyvolala ji to injekce na srazlivost s antikoncepci, nebyt toho tak to ani zadna z nas nevi. Mam ten typ nejnizsi, kdy ani nemusim brat leky, ani si nemusim pichat injekce kdyz letim delsi vzdalenost letadlem. Nevim koho se mam zeptat na tohle tema, obvodni lekar mi rekl at to resim tam kde mi to zjistili ale tam jen dochazim na odbery a resi to uplne nekdo jiny na dalku ( vysledky ). Chodim jednou za 2 roky na kontrolu, ale vylozene mi nic nezakazal, jen upozornoval ze budu rizikac pri porodu, coz je normalni.
Prosim o nazor, dekuji moc
Měsíčně volají desítky pacientů s požadavkem na to, abych se vyjádřila aplikaci/použití kdejakých okultních metod na cokoliv- počínaje různými lektvary, zaříkáváním, přístroji na diagnostiku a léčbu/řešení kdečeho.
Faktem je, že o těch metodách nikdo pořádně nic neví, nejsou na ně žádné studie, certifikace. Takže jediná pravda je, že NIKDO NIC NEVÍ o tom, jaký mají vliv tyto metody na riziko trombozy ( a čehokoli jiného). A jestli nějaký lékař ( nebo kdokoli jiný) dá odpověď ANO/NE, tak je to spíš otázka jeho osobních preferencí, světonázoru a postoje k podobným metodám, než nějaký erudovaný názor opřený o důkazy. Prostě to budeš vždy dělat na vlastní riziko.
@Lucaaaaa999 Tromboza je stav kdy už máte ucpanou žílu, takže pochybuji, že tady chodíte tak dlouho se sraženinou v těle a ještě nejste mrtvá, ale asi myslíte, že máte vyšší sklony ke srážlivosti krve a tudíž jste náchylnější ke vzniku trombózy, pravděpodobně vám našli nějakou genetickou mutaci (leidena apod…) Nic méně se moc nedoporučuje vakushape, ale je to otázka opět na posouzení vašeho hematologa s vaším konkrétním zdravotním stavem.
@l.marek85 jasny, blbe jsem se vyjadrila omlouvam se, jsem trombotik, zvysene riziko presne jak rikate, nic ucpaneho nastesti nemam😂. Chtela jsem vedet nazor tu, jestli se s tim nekdo uz nesetkal, nez to budu resit nekde na hematologii.
Ale dekuji ![]()