Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nemas spis potravinovou alergii? PriI BS by te hodne bolelo bricho ne? Ex mel IBS a nekdy byl uplne mimo, jak ho bolelo bricho, mel to z nervu.
Ty sem kvůli tomu píšeš pořád dokola. Jestli má tvůj trávicí systém takové projevy, kolegyně si toho už jistě všimly a zvykly si na to. Konkrétně na střeva bych zkusila nějaká kvalitní probiotika. Myslím třeba Symprove nebo Wild a Co apod., ne lékárnu. Ale to už máš možná za sebou. Spíš řeš ty svoje úzkosti a strachy, najdi si terapeuta. Je hodně pravděpodobné, že tvoje střeva nikoho nezajímají a problém je spíš tvoje hlava.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
mám také dráždivý tračník a brala jsem na něj Prosulpin (sulpirid) v dávce 50 mg. Předepsala mi ho praktická Dr. a doporučoval i proktolog, bohužel mi ale nezabral vůbec. Je to sice antipsychotikum, ale v takto malé dávce se dává na funkční zažívací obtíže. Konzultovala bych tvůj problém s praktikem a úzkosti s psychologem. Držím palce.
Existuje něco, co pomáhá na dráždivý tračník? Už jsem z toho opravdu zoufalá..
Snad každé ráno se budím s nafouklým břichem a také mi často škrundá ve střevech, někdy mám pocit, že se to ozývá z podbřišku, tak přemýšlím, jestli to může být ovlivněno i hormonálně (mám nepravidelnou menstruaci a dle doktorky může být příčinou PCOS).
Bohužel mě to hodně vyčerpává i psychicky a to hlavně v práci, pracuji v kanceláři a celý den tam sedím jak v křeči a jsem v nervech, aby nebylo slyšet moje břicho.. kdyby to bylo jen kručení z hladu, tak v pohodě, ale tohle skoro vůbec nejde ovlivnit..někdy pomůže, když si dojdu na záchod, nebo když si promasíruju břicho, ale není tomu tak vždy..
Mám strach, že už tohle nebudu dlouho zvládat, vůbec se mi kvůli tomu nechce chodit do práce a home office bohužel není možný..přemýšlela jsem, že bych se o problému svěřila v práci, ale přijdu si trapně a bojím se, že by dostatečně nepochopili, jak se cítím..jsem i dost úzkostný člověk se sociální fobií a cítím se tak trochu v začarovaném kruhu, jelikož stres mi problémy ještě víc zhoršuje..