Sladkosti ve školce

2801
15.8.16 08:38

Sladkosti ve školce

Ahoj holky :mavam:
Rozhodla jsem se udělat takový „průzkum“ mezi vámi, maminkami.
Učím v mateřské škole, za kolegyni mám již paní v důchodovém věku a momentálně spolu řešíme jeden problém. Já bych ráda oslovila v září rodiče, že pokud chtějí, mohou místo bonbonu, lízátek a podobných sladkostí přinést například sušené ovoce - rozinky, brusinky, jablka, ananas apod., nebo treba větší nesolené ořechy jako mandle. Ona je proti, že to pro děti není žádná odměna a že to nikdo stejne jist nebude.
Nejsem proti sladkostem vůbec, ať si klidně dítě rozdá k narozeninám balíček bonbonu kamarádům, nejsem ani vyloženě proti dávání bonbonu formou odměny nebo motivace, ale musí to mít nějakou mez… Loni dostávaly od ní děti bonbóny snad za vsechno - aby uklizely, že uklidily, že se bouchly, že jim je smutno, když šly domu, když hezky cvicily…
Teď rika že chce dávat každému kdo sní cely oběd a nebo kdyz výjimečně kousek nechá :nevim: to jsem ale úplně proti… Každy rok máme několik děti které sní vsechno, jsou tak naučené z domova nebo proste nejsou vybíravý a je jim to jedno, co jí a nevim, proč by se za to mělo takové dítě každy den oskenovat :oops:
Sama děti nemám, proto se obracím na vas, abych zjistila, jaky na to mají dnesni mamky názor..
Na konci školního roku někteří rodiče již kroutili očima, že je krmíme od rana do večera bonbóny :nevim:
Děkuji za názory a přeji příjemné pondělní ráno! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5215
15.8.16 08:43

Upřímně jako matka, zjistit ze za takovehle věci děti krmite bonbony tak bych udelala pěkný cirkus. Abys chápala nejsem proti sladkostem ale XY bonbonů za den? To ani omylem! Ovoce, oříšky atd je rozhodne eobra odměna a doma to taky tak vedem syn je na to navyknuty a myslím ze je to lepší než se cpat umelejma sladkostma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
15.8.16 08:43

@PepiKo tak me by se toto jako rodiči nelíbilo vůbec. Sladkosti normálně sem, tam dostane někdy víc, někdy míň. Ale aby mi jí někdo ve školce cpal bonbony by se mi ted hodně nelíbilo. A hlavně ještě pořád jako motivační věc. Myslím, že zkušená učitelka by měla umět děti motivovat jinak než sladkostí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
15.8.16 08:46

U nás ve školce to tak bylo. Potom ale děti dostaly k obědu nějaký mléčný řez, tak jedna maminka usoudila, že to se může, když to bylo (výjimečně) i po obědě, tak pro všechny děti nakoupila mléčné řezy, když mělo její děcko narozeniny. Učitelky to ale děckám nerozdaly, že tomu nefandí, tak se maminka nakrkla a stěžovala si. Ale co si tak vybavuju ze schůzky, kterou jsme jako rodiče absolvovali, tak preferují, že když má někdo narozeniny, tak ať rodiče donesou různé ovoce, které učitelka těm dětem nakrájí, oslavenec dostane korunku a malý dáreček - taková hezká oslava. Jinak jsou u nás sladkosti zakázané a já jsem tomu ráda. Kdyby moje děti dostávaly každý den ve školce bonbony, tak bych byla naštvaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
15.8.16 08:47

Mě se to líbí, nemohu hodnotit ještě jako maminka školkového dítěte, ale co mám v okolí, tak děti kamarádek sušené ovoce mají povětšinou rádi a dost kamarádek zavedlo, že doma u televize se „chroupou“ právě třeba sušené brusinky místo brambůrků apod.. Jako maminka bych asi taky byla radši, kdyby se do mého dítěte necpali jen bonpari apod, ale nějaká „zdravější varianta“.. Myslím, že za návrh nic nedáš, uvidíš sama, kolika rodičům se to bude líbit, při nejhorším ti to rodiče odpískají :palec:

Jinak teda tvou kolegyni nechápu.. To neumí děti ve školce motivovat jinak, než do nich cpát bonbony po kilech za každou drobnost? :nevim: Byla bych jednou z matek, které by na „schůzi“ tvůj navrh podpořili.. :potlesk:

Příspěvek upraven 15.08.16 v 08:50

• Citovat
  • Upravit
4697
15.8.16 08:49

Jako za to že slupne celý oběd ještě sladkost navrch? neee bonbon za výjimečný výkon jako opravdová odměna to ano a dítě to i více potěší než je cpát za každou běžně zvládnutelnou věc. Nesouhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
15.8.16 08:51

A jen dodatek naše 2,5letá ořechy může jíst pořád, takže bych neměla strach, že to děti jíst nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
15.8.16 08:53

Beru narozeniny, občas mají děti slakost pod polštářem, když se probudí, nebo dostanou všichni, že hezky uklidili, ale to je jenom občas a nevadí mně to. Za snězený oběd, že je hodné a denně by mně to vadilo dost. :nevim:
A s tím sušeným ovocem si myslím, že u hodně dětí narazíš, radši jim dopřej, ať si na ty narozky jednou ročně donesou, co chtějí - moje děti to pro kamarády třeba i rády vybírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
15.8.16 08:54

Rozhodne bych s tim nesouhlasila, protoze ani doma „nevychovavame“ deti skrz bonbony a tudiz nevidim duvod, aby se to delo ve skolce…

Ano, obcas dostat vyjimecne bonbon (jako u nas ve skolce), to je v poradku, ale rozhodne ne prvoplanove… U nas ve skolce se deti chlubi tim, ze dostaly bonbon, protoze je to pro ne nejvyssi odmena za opravdu hodne velky vykon ;)

Ale s tim susenym ovocem bych souhlasila. ;) Problem je v tom, ze je pomerne drahe a pokud by to potom deti vyzadovaly i doma, tak s tim budou mit nekteri rodice problem.

Spis bych volila cestu ovoce jako takoveho ;) Jablka, merunky, proste sezonni ovoce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
15.8.16 08:56

Já bych právě s těmi ořechy byla zrovna hodně opatrná, znám hodně dětí, co je nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.8.16 08:57

@PepiKo Jsem zásadně proti bonbonum a sladkostem za odmenu ve skolce. Jako proc to těm dětem cpát?
Jsem zvědavá, co bude v září u nás, kluk teprve nastupuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
15.8.16 09:01

Zdravím,

mám sice ještě malé dítě, ale nebyla bych nadšená, kdybych se dozvěděla, že mi ho ve školce vykrmují sladkostmi. Ani u prarodičů to nebudu podporovat - jako sem tam nějakou sladkost ano, ale ne jako odměnu za všechno nebo ještě líp - za nic.

Když už něco sladkého, tak (jak píšete) nějaké sušené ovoce.

Nebo bych zavedla třeba nějaké puntíky a za třeba 20 puntíků něco malého. Ale ne dávat za každou blbost.

Paní učitelka je zřejmě stará škola, prostě se podle ní musí děti motivovat sladkostmi. Ale to, že jim zadělává na zdravotní problémy, to už si nepřipustí, protože přeci je to normální, že děti jedí sladkosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.8.16 09:02

Já zjistit jako matka, že mi ve školce cpete dítě bonbónama od nevidím do nevidím, dost bych zuřila, pokud nejste schopni namotivovat děti k činnsotem jinak, než že dostávají sladkosti, je na čase se zamyslet. Díky bohu za naší školku, kde tedy toto nepraktikují.

Na ořechy se vykašlat, jsou poměrně nebezpečné, z hlediska alergií a i vdechnutí.
Sušené ovoce je fajn a u nás to jedí povětšinou všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
15.8.16 09:04

Sladkosti při narozeninách ano, ale bonbonky za vše rozhodně neee! Já jako mamka školkového dítěte bych byla rozhodně proti. Nápad se zdravými pamlsky je jistě dobrý!

• Citovat
  • Upravit
35791
15.8.16 09:06

Nelíbilo by se mi to. Byla bych pro nedávat vůbec nic, doma si toho užijou dost. Třeba na narozeniny ano, jinak ne. Už vůbec ne za úklid nebo oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin