Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den všem, i když diskuze na toto téma už zde probíhaly, prosím o vaše aktuální zkušenosti. Můžete mi popsat své zkušenosti s jeslemi, nebo školkou, pro děti od 2let? Nejde mi pouze o hlídání dětí, ale o zařízení, kde s dětmi budou pracovat, tvořit, učit je, výletovat atd… Přestěhovali jsme se do Chrlic a hledáme něco v místě, nebo v nejbližším okolí (Modřice, Želešice, Tuřany, Slatina, Přízřenice, Rebešovice, Rajhrad). Za vaše osobní zkušenosti a typy moc předem děkuji!!!
@smarina Může být i soukromé zařízení? My jsme moc spokojeni s MŠ Štístko v Tuřanech na ulici Pratecká -) během prvního dne odbourali dudlík, bez problému chození na nočník, hodně se dětem věnují -) každý den něco tvoří a malují, chodí i plavat a na „tenis“, na procházky, do knihovny pro pohádkové knížky
plus pro nás bonus, máme problém s nožičkou, tak tam s malou i cvičí ![]()
@Keyllah Ano, může být i soukromá. Ve Štístku jsme se byli včera kouknout. Působilo to na nás dobře a i mám reference od člověka, kterému důvěřuji. Máme ale dvojčata a tu cenu když vynásobím dvěma.. No, kdyby se náhodou našlo něco, co by bylo super a levnější, byla bych ráda. A musím říct, že co jsem se tam rvní ptala, bylo to, že je to u šííííleně rušné silnice. Já jsem celý večer přemítala, jak ty naše malé cácory vytáhnu z auta, aniž by se mě nerozeběhly.. A taky jsem se ptala, jak právě s dětmi chodí na procházky okolo takové silnice. Vím že děti nevystaví vědomě nějakému nebezpečí, ale kdyby to bylo v nějaké slepé ulici, byla bych klidná a i přes ty finance by jsme se přenesli..
@smarina píše:
@Keyllah Ano, může být i soukromá. Ve Štístku jsme se byli včera kouknout. Působilo to na nás dobře a i mám reference od člověka, kterému důvěřuji. Máme ale dvojčata a tu cenu když vynásobím dvěma.. No, kdyby se náhodou našlo něco, co by bylo super a levnější, byla bych ráda. A musím říct, že co jsem se tam rvní ptala, bylo to, že je to u šííííleně rušné silnice. Já jsem celý večer přemítala, jak ty naše malé cácory vytáhnu z auta, aniž by se mě nerozeběhly.. A taky jsem se ptala, jak právě s dětmi chodí na procházky okolo takové silnice. Vím že děti nevystaví vědomě nějakému nebezpečí, ale kdyby to bylo v nějaké slepé ulici, byla bych klidná a i přes ty finance by jsme se přenesli..
Je my jasné, že u dvojčat se to prodraží…pokud jde o tu silnici, tak my parkujeme buď na jejich parkovacím místu u školky (zajede se jako by až k tomu baráčku po pravé straně), nebo zajedeme na chodník -) dělají to tak všichni a bez problémů. S chozením kolem silnice nikdy nebyl problém, vždycky jde více učitelek a ony ty děti jsou ve školce úplně jiné, poslušné a hezky se drží za ručičky
My jsme tam moc spokojeni, hledali jsme něco s „osobním“ přístupem, kdy v případě nějakého problému vyjdou vstříct…ale kdyby to bylo levnější, byla by to jistě další výhoda ![]()
Nově otevřená školička v Brně-Slatině…mrkněte http://skolicka-duhova.webnode.cz/ ![]()
Dobrý den, pokud stále hledáte školku, ráda bych Vám nabídla naši Miniškolku Pupálek (Gebauerova 18, Brno-Židenice). Naše miniškolka je určena maximálně 12 dětem od dvou do šesti let. Výchovný plán sestavujeme na základě inspirace v různých alternativních pedagogických směrech, jako je program Začít spolu, Respektovat a být respektován, program Marie Montessori či principy zážitkové pedagogiky. Chceme, aby u nás byly děti šťastné. Ke každému dítěti přistupujeme individuálně. Podporujeme jejich zdravé sebevědomí a trénujeme samostatnost. Učíme děti říct si, co potřebují a respektujeme jejich pocity. S dětmi máme partnerský přístup a to samé očekáváme od rodičů. Chceme objevovat svět v přirozeném prostředí, a to za pomoci všech smyslů. Proto trávíme čas venku nebo na různých výletech. Více na pupalek.cz nebo facebook.com/miniskolkapupalek . Přijďte se kdykoliv podívat
. Rádi Vás přivítáme.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.