slazení čajíčku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1752
5.5.09 22:10

Já bych to nepřeháněla, pokud mu ty granuly takhle hodně ředíš. Je mu teprve 8 měsíců a důležité je, že pije. Je tady mnoho diskuzí, kdy děti odmítají cokoliv pít. V létě, až přijdou horka , tak možná dá i obyč vodu nebo neslazený čaj.
My jsme na Hippech - čaje (max poměr 1 lžička na 150ml) a šťávy (1:1). Vodu nechce ani vidět a aneslazený čaj už vůbec. Spoléhám taky na léto. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
5.5.09 22:13

O tom doporučení jsem fakt nic neslyšela a med bych ROZHODNĚ nedávala. Ani do roku, ani později. Je to příliš velké riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
5.5.09 22:13
Jaruna píše:
No ptám se,proto,že slazení medem se kojencům doporučuje.I naše dětská dr. mi o tom říkala,když byly holky malé a já medem sladila.
v tom pripade predpokladam, ze pediatra nepatri k nejmladsim a o modernich vyzkumech a poznatcich nema ani paru.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
5.5.09 22:15

No, Jaruna pise, ze ji to doporucoval u dcer, a ty jsou jiz starsi. Kdy to bylo oficialne zverejneno? Myslim, ze tak kolem roku 2000? Tak mozna omluva pro pediatra :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
5.5.09 22:18

To, že je med alergen se ví minimálně 10 let, spíš déle. Pozdější jsou poznatky, že v kombinace s mlíkem je spouštěč i u dospělých, ale i tak je to záležitost 8 - 12 let určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
5.5.09 22:56

Ahoj, já když jsem začala vařit čajíky, sladila jsem zá:,–(ně glukopurem… Byla jsem u tchýně a mámy za blázna. Ale pro:,–(ila jsem si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
5.5.09 23:42

Přislazuju Glukopurem, ale fakt málo sladí, prý je lepší Frukoza, což je ovocný cukr. Oboje oligosacharidy na rozdíl od normálního cukru, který je polysacharid - horší zpracování… Nebo ty šťávičky jsou taky dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
6.5.09 06:29

Tak je pravda,že naše dr. není nejmladší a o slazení jsem se od té doby s ní nebavila.Ale třeba jsem našla tohle,takových stránek je několik,tak teda opravdu nevím.Přímo článek-MED PRO KOJENCE.Je to z roku 2008.

http://csv.jirizavrel.eu/?…

Ne,že bych ted nějak řešila čím,nebo jestli vůbec budu klukovi sladit,on nechce pít nic,takže spíš dělám co můžu,abych do něj nějaké tekutiny dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
6.5.09 08:30
Martasaja píše:
Přislazuju Glukopurem, ale fakt málo sladí, prý je lepší Frukoza, což je ovocný cukr. Oboje oligosacharidy na rozdíl od normálního cukru, který je polysacharid - horší zpracování… Nebo ty šťávičky jsou taky dobré.

Co ja vim, je prave sacharoza oligosacharid - tj. z mala ( v tomto pripade 2 - fruktosa plus glukosa ) monosacharidu, glukoza a fruktoza pak monosacharidy. Laktoza, na kterou jsou kojenci z mleka zvykli, je rovnez disacharid :wink:
Pro pouziti glukosy ci fruktosy u kojencu (zdravych) neznam jedine doporuceni, takze se rada poucim. Napis,prosim, kdo a kde to doporucuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
6.5.09 09:10
Jaruna píše:
Tak je pravda,že naše dr. není nejmladší a o slazení jsem se od té doby s ní nebavila.Ale třeba jsem našla tohle,takových stránek je několik,tak teda opravdu nevím.Přímo článek-MED PRO KOJENCE.Je to z roku 2008.

http://csv.jirizavrel.eu/?…

Ne,že bych ted nějak řešila čím,nebo jestli vůbec budu klukovi sladit,on nechce pít nic,takže spíš dělám co můžu,abych do něj nějaké tekutiny dostala.

Jarus, ten pan Zavrel to asi nevedel. Ja si take myslim, ze med je vybornym sladidlem, a ze zajiste ma i ty uvedene dobre vlastnosti, ale bohuzel i tu jednu spatnou, ze „bezvzdusne“ uzavira spory c. botulinum a tyto mohou osidlit streva kojence. Ale jak jiz zmineno, stava se to malokdy, v Nemecku jedno umrti kojence za rok.
Mimochodem tady stoji upozorneni „nevhodne pro kojence“ na kazdem baleni medu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
6.5.09 16:09

Ahoj, tak my dávali taky granulované čaje, pak jsme přešli na sáčkové, ty jsem dceři sladila třtinovým cukrem. Med jsme dávali až po druhém roce. Sirupy YO jsme kupovali hodně dlouho, jsou sice dražší, ale kupovala jsem je hlavně kvůli tomu že jsou bez konzervantů, barviv a jsou moc dobré :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí