Od kdy melté maso??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Od kdy melté maso??
Ahoj holky, zajímalo by mě, od kdy se dává dětem mleté maso?myslím, jako karbanátek nebo k rajský omáčce?vím, že to neni moc zdravé, ale takové hovězí nemusí být až tak na škodu, ne?díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ještě jsem nedávala, ale pokud si víš o jaké maso jde, není moc tučné a pokud ho nebudeš smažit, ale spíš péct, tak si myslím, že trošku neuškodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj já jsem dala už nez mel malej rok mleté hovězí do rajské, ale musela jsem to jeste pplně umixovat - jinak by to nesnedl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj malé jsem ho nadávala v 15m , zapečené s těstovinama.A jak jí šmakovalo:o)
- Citovat
- Upravit
No já bych mleté nedala vůbec min. do dvou let.Je to nejhorší maso,namelou tam veškeré zbytky.Ale zase když si přípravu uděláš sama doma,tak proč ne dřív
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, malé jsem ho dávala od roku. Dodnes ho má moc ráda. Ale já si kupuji maso a pak si ho melu sama. To vepřové od roku dítě může. Hovězí ještě dřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když si meleš sama, je přece jedno, jestli jí mleté nebo normální ![]()
Spíš záleží na ostatních pří:,–(ách…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doma mleté kdykoli, kupované co máme děti jsme neměli a ani to neplánuju, naštěstí už si můžu mlít sama. Kupované samej tuk a bůh ví co ještě. Ještě je u nás prodejna, kde si vybereš a maso oni ti ho před očima umelou, tak to je v poho, ale hotové mleté u nás opravdu výjimečně. . jasně, nikoho to nezabije, ale my dětem nedáváme ani párek, sekanou atd. .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mleté maso velmi brzy, jak začnou jíst kousky. Líp se jim to kousá než normální kousky masa a asi i líp tráví. Způsob úpravy už byl napsán výše - upéct třeba sekanou, jde upéct i kapustový karbanátek nebo čevabčiči, když trochu upravíte ty suroviny, ze kterých se jídla z mletých mas dělají, nevidím v tom problém - např. přidat jen žloutek, protože je bílek těžce stravitelný (ale musíte mít předtím vykoušeno, že dítě nemá alergii na ílek, přece jen při rozklepnutí vajíčka ten bílek neoddělíte celý), místo pšeničné mouky dát mouku kukuřičnou, protože je zdravější, místo osmažené cibulky na oleji dát cibulku namixovanou, osolit minimálně, ostatní koření s rozumem, ale já se majoránky, špetky pepře a ev. trošky sladké papriky nebála, česnek nám taky nevadil a nvíc je moc zdravý.
Jinak kupované mleté je podle mě dobré tak pro psa, nejlepší je umlít doma, ale jem líná a tak si nechávám mlít maso u řezníka, vyberu si ty kusy masa, které chci umlít, jak psala Vlaďka. Problém je, že ne všude ten mlejnek mají a jsou dostatečně ochotní a čistotní.
- Citovat
- Upravit