Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám jen takový dotaz. Včera jsem si byla pro těhot. průkajdu a vlastně poprvé v poradně mezi svými. U sestřičky se střídaly maminky s pupíčky na lehátku a asi se sledovalo srdíčko miminek? Od kterého týdne se toto pozoruje? jen mě to zajímalo, ale bylo mi hloupé se ptát
díky ![]()
To byl zřejmě CTG, říká se mu taky „monitor“ - sleduje se srdeční akce, tep a pohyby mimina, případné kontrakce. Dělá se to zhruba měsíc před porodem.
Děkuju
já myslela že se na monitor chodí až do nemocnice, ale jak vidím, tak asi ne
mě tam ty maminky právě nepřišli, že by měli už před porodem, tak se ptám ![]()
Něněkteří doktoři mají monitor a sledují, jinak běžně se chodí do porodnice. Moje dr poslouchá odezvy při každé kontrole po 20tt jen chvilku.
Ja chodila u sveho dr tak od 30tt na poslech. Mela to sestra u sebe, vzdy jsem si lehla a ctvrt hodinky jsme poslouchali.
Každý dr. to dělá jinak, někdo u sebe v ordinaci, někdo posílá už rovnou do porodnice.. Já chodila jak u dr. tak v porodnici…
Je to monitor, CTG, ozvy srdíčka ![]()
Vtipné bylo, když malej pokaždé tu sondu nakopnul, to byla rána jak z děla ![]()
@nikina3 To je u každého jinak. Doktor, který monitor nemá, tak posílá logicky do porodnice, který jej má, tak neposílá nikam a maminy odesílá do porodnice až po termínu - pokud k tomu stačí dojít.
Jinak srdeční ozvy Dopplerem mi gyndař kontroloval od 16tt.