Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, potřebovala bych poradit. Syn dostal k Ježíšku mobil. Neexistuje nějaká aplikace, kterou bych si nainstalovala a měla kontrolu, kde zrovna syn je nebo kdyby mobil někde zapomněl, tak kde? Netušíte? Pokud ano, tak jak se jmenuje? 🙏 díky ❤️ teď mě napadá, jestli to vůbec půjde, když já mám iPhone a on Android…
@jesterka001 Na Andriod je Family Link, ale netuším, zda existuje i jeho verze pro iphone.
Jako alternativa mě napadá mu pořídit AirTag na klíče, pokud už má svoje.
@broskvová zmrzlina Taky varianta, akorát to neřeší ten zapomenutý telefon.
@j.a.n.i1 zapomenutý dítě taky dobrý, 50% úspěšnost.
Spíš není moc pěknej, nevím, jestli bych to chtěla jako dítě mít na klíčích. Leda v nějakém speciálním obalu, zašít do přívěšku nebo aspoň barvu klasického obalu aby si vybral sám.
@broskvová zmrzlina Nebo zapomenutý klíče… to bylo nejpravděpodobnější u nás ![]()
My používáme Family link, ale máme všichni Android. Je to super aplikace, kde mám nastavené limity na čas a také můžu kontrolovat, co si stahují za aplikace.
@j.a.n.i1 píše:
@jesterka001 Na Andriod je Family Link, ale netuším, zda existuje i jeho verze pro iphone.
Existuje. Moje dcera má Samsung, já iPhone a Family Link mám nainstalovaný a funguje to celkem spolehlivě.
Holky díky! Ten family link jsem našla. Vypadá to dobře. Ještě je tam Google family a rodičovská kontrola. Neznáte některá? Ale asi je to prašť jak uhoď.
@broskvová zmrzlina píše:
Jako alternativa mě napadá mu pořídit AirTag na klíče, pokud už má svoje.
Co to je???
![]()
@broskvová zmrzlina píše:
@j.a.n.i1 zapomenutý dítě taky dobrý, 50% úspěšnost.Spíš není moc pěknej, nevím, jestli bych to chtěla jako dítě mít na klíčích. Leda v nějakém speciálním obalu, zašít do přívěšku nebo aspoň barvu klasického obalu aby si vybral sám.
Dá se na to koupit přímo silikonový obal v různém designu. ![]()
@jesterka001 Takový čip, co vypadá jako kovový žeton, dáš si to kam potřebuješ (klíče, kabelka, deštník, dítě) a můžeš sledovat přes iphone. Případně to posílá užitečné notifikace stylu zapomněla jste si klíče, po několika desítkách metrů cesty. ![]()
@Alushka.S Omg, to jsem vůbec neměla googlit.
Maličký avokádo s očičkama je kouzelný.
![]()
@jesterka001 píše:
Holky díky! Ten family link jsem našla. Vypadá to dobře. Ještě je tam Google family a rodičovská kontrola. Neznáte některá? Ale asi je to prašť jak uhoď.
To je to samý. Rodičovskou kontrolu musíš nastavit, když zakládáš google účet dítěti a family link je vlastně ten prostředek, kterým to budeš kontrolovat.
@AnastazieB takže si musím nainstalovat aplikaci Google family i aplikaci family link? Nějak tomu nerozumím. Moc díky ![]()