Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Uz třetí den mám takovou tupou bolest kolem pupku, kde to mám pořád citlivé, ale břicho poboliva už i v podbřišku, ale hlavně mě to bere hrozně do beder. Byla jsem dnes ráno u praktické, které se to zdálo jakoby od slepaku a dala žádanku na chirurgii a udělala CRP (1). U doktorky 37,4 teplota, v nemocnici afebrilní… Na sonu nic zvláštního (přímo napsáno, apendix nediferencuji, oblast ileocéka klidná.), rentgen Ok. Moč byla s trochou bílkoviny, jinak ledviny a měchýř na ultrazvuku v pořádku. Diagnóza postcovid. Je to možný?? Nějak se mi to nezdá…pokud apendix nediferencuji, tak ho na ultrazvuku nenašli? Snažila jsem se obnovit nějakou starší diskuzi, ale beznadějně zapadla 🤔
Ja pri covidu mela hrozne zachvaty kasle, pichalo mne cele bricho, zachvaty az na zvraceni. Sla jsem ke znamemu internistovi a ten mi rekl to stejne, co tobe postcovid. Bolest na zaklade silneho kasle. Myslim ze tak banalni vec jako apendix by poznal i medik. Ikdyz uz jsem po covidu rok tak kdyz silne kychnu, zakaslu a nebo se rychle ohnu tak mi v podbrisku picha ![]()
@Anonymní píše:
Ja pri covidu mela hrozne zachvaty kasle, pichalo mne cele bricho, zachvaty az na zvraceni. Sla jsem ke znamemu internistovi a ten mi rekl to stejne, co tobe postcovid. Bolest na zaklade silneho kasle. Myslim ze tak banalni vec jako apendix by poznal i medik. Ikdyz uz jsem po covidu rok tak kdyz silne kychnu, zakaslu a nebo se rychle ohnu tak mi v podbrisku picha
já jsem teda nekaslala vůbec, a obvodacka to na ten slepák tipla. Tak nevím no 🤔 ten doktor tomu prohmatavani moc nedal…ono to nějak extra neboli, ale cítím to a je to otravné…
@kubmaja02 píše:
já jsem teda nekaslala vůbec, a obvodacka to na ten slepák tipla. Tak nevím no 🤔 ten doktor tomu prohmatavani moc nedal…ono to nějak extra neboli, ale cítím to a je to otravné…
Když zaskáčeš, bolí to víc?
@kubmaja02 mě před lety taky poslali se slepákem na UTZ a nezjistili nic. Dodnes slyším doktorku, jak prohlásila, že doktor je blbý, že tohle není slepák ani náhodou. Doktor naštěstí věděl, jaký problém měl se slepákem taťka - měsíc ho nemohli najít až se jim pak zadařilo na nějakém hloubkovém sonu. Tak rozhodl, že ho zkusí vyndat a kdyby to nebylo ono budou hledat dál. Naštěstí se trefil a já mám od té doby klid.
@meduzza píše:
Když zaskáčeš, bolí to víc?
jsem si zahopsala a víc to nebolí, je to jen citlivé…ale mám v sobě algifen
@kubmaja02 píše:
jsem si zahopsala a víc to nebolí, je to jen citlivé…ale mám v sobě algifen
Nemusí to být vždy, ale pro ten slepák by při tom zahopsání mluvila výraznější bolest.