Jak se vám projevila RS

Anonymní
25.2.22 06:03

Jak se vám projevila RS

Ahojky všem co máte zkušenost s RS, po neuroloickém vyšetření mám status hyperreflexie jedné strany a podezření na Roztroušenou sklerozu. Samozřejmě mě hned objednali na rezonanci, ale čekací doba je hrozná :nevim: a já hrozně stresuju… Chci se zeptat jak se může RS projevit? Brní mi už týden nohy respektive chodidla, občas jazyk a rty. Ale začalo to vlastně až po vyslovené podezření lékařem. Jinak mi nic není až na bolavá záda. Známá říkala, že na začátku lidé ztrácejí jemnou motoriku, nenavlečou nit nebo nezvednou špendlík, to nepozoruju. Pokud je tady někdo, kdo touto nemocí trpí, mohli byste prosím vypsat jak to u vás začalo? Kdy nastalo podezření. Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.2.22 06:36

Uklidnim te, me brnely nohy dva riky. Nejvic, kdyz jsem na to myslela. Je to psychika. Jak jsem se prestala sledovat, tak to zmizelo. Nejake kolecko po doktorech jsem mela, mne teda nikdy nic nenasli. Resp. na mri byl nejaky nalez, ktery byl ale osamoceny a nedostatecny. Cili mam chodit na kontroly. Ale kaslu na to, tohle cloveka akorat stresuje. Je to uz 10 let a nic se nedeje.

• Citovat
  • Upravit
1462
25.2.22 06:56

RS je takovy strasak, vlastne clovek cokoliv mu je, muze pricist diky googlu za priznak RS… a jak sama pises, boleli te zada, a az po te co lekar rekl RS se ti pridavaji dalsi neduhy - spis asi budou psychickeho razu ne? res ty zada ( nevim co ti je, ale zkus fyzio napr ) Me treba bolela ploska nohy a s fyzio jsme zjistili, ze to mam od zad, byt jsou tak vzdalene… preji at rezonance dopadne vporadku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 06:56

Aktuálně čekám na MR s podezřením na stejnou diagnózu. :hug: Ale všechno musí být dobré. To zvládneme, ať už to dopadne jakkoliv. Kdy máš další vyšetření?

Jinak teda já toho mám víc. Od zánětu očního nervu, přes obtíže s viděním (černé skvrny poté ztráta části zorného pole). Lehká kvadrupareza, velká únava a hlavně únava svalů. Zhoršení jemné motoriky, klepou se mi ruce, po odeznění kvadruparezy mi všechny končetiny brnely, poté v té nejzasazenejsi jsem měla jeden den křeče.

• Citovat
  • Upravit
2801
25.2.22 07:11

Znám dva lidi, kteří mají RS a oběma začala téměř shodně - špatným zrakem (rozostreny, mzitky, fleky před očima) a brněním rukou.
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 07:33
@Anonymní píše:
Aktuálně čekám na MR s podezřením na stejnou diagnózu. :hug: Ale všechno musí být dobré. To zvládneme, ať už to dopadne jakkoliv. Kdy máš další vyšetření?Jinak teda já toho mám víc. Od zánětu očního nervu, přes obtíže s viděním (černé skvrny poté ztráta části zorného pole). Lehká kvadrupareza, velká únava a hlavně únava svalů. Zhoršení jemné motoriky, klepou se mi ruce, po odeznění kvadruparezy mi všechny končetiny brnely, poté v té nejzasazenejsi jsem měla jeden den křeče.

Jak ti diagnostikovali zanet zrakoveho nervu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.22 12:15
@Anonymní píše:
Aktuálně čekám na MR s podezřením na stejnou diagnózu. :hug: Ale všechno musí být dobré. To zvládneme, ať už to dopadne jakkoliv. Kdy máš další vyšetření?Jinak teda já toho mám víc. Od zánětu očního nervu, přes obtíže s viděním (černé skvrny poté ztráta části zorného pole). Lehká kvadrupareza, velká únava a hlavně únava svalů. Zhoršení jemné motoriky, klepou se mi ruce, po odeznění kvadruparezy mi všechny končetiny brnely, poté v té nejzasazenejsi jsem měla jeden den křeče.

Teda jak já ti závidím ten klidný přístup, to bych se chtěla taky naučit :srdce:. Mám 2 malé děti a vůbec nedokážu fungovat, pořád si říkám, že to nesmím dát na sobě znát, ale jsem jak tělo bez duše. Pořád na to myslím a vše tomu samozřejmě přisuzuju…

Já jdu příští čtvrtek na rezonanci, čekám už 6 týdnů :zed:!! Ty máš vyšetření kdy?

• Citovat
  • Upravit
2233
25.2.22 12:21

Nechte si nabrat hladinu vit. D. Měly byste mít spíš k horní hranici normy, ne k dolní. Pokud ho máte málo, doplňujte si ho a hlídejte si jeho hladinu odběrem krve vždy po cca 3 měsících. Může vás to udržet v stavu zdravých. Je důležitý pro normální chování imunitního systému, aby nehysterčil a neútočil na svoje tělo, což se může projevit jako RS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 12:25
@llida píše:
RS je takovy strasak, vlastne clovek cokoliv mu je, muze pricist diky googlu za priznak RS… a jak sama pises, boleli te zada, a az po te co lekar rekl RS se ti pridavaji dalsi neduhy - spis asi budou psychickeho razu ne? res ty zada ( nevim co ti je, ale zkus fyzio napr ) Me treba bolela ploska nohy a s fyzio jsme zjistili, ze to mam od zad, byt jsou tak vzdalene… preji at rezonance dopadne vporadku :mavam:

U fyzio už jsem byla. Říkal, že mu připadá, že se jedná spíše o snížení reflexu na druhé straně, že bych mohla mít kvůli jednostrannému nošení děti uskřiknuté nervy. A naopak ta druhá strana(podle neurologa s hyperreflexí) může bolet a být slaba kvuli lopatce a kycli, které mám vybocene z uspavani detí :zed:… Poté se me zeptal jestli me neco brni nebo jestli mi v klidu cukaji koncetiny. Rekla sem ze ne a samozrejme pri usinani zacali po par dnech cukat :zed:,, ale to opravdu davam za vinu psychosomatice, protoze na to tak hrozne myslim ze proste neco ucuknout musi :think:..A brnení taky no…

Ale nevím. Neurolog mi pripada porad jako vetsi autorita a ten okamzite pater vyloucil. I kdyz me teda vubec neprohlidl, jenom poklepal kladivkem :nevim: fyzio me teda prohlizel celkem dlouho

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.22 12:26
@Okta píše:
Nechte si nabrat hladinu vit. D. Měly byste mít spíš k horní hranici normy, ne k dolní. Pokud ho máte málo, doplňujte si ho a hlídejte si jeho hladinu odběrem krve vždy po cca 3 měsících. Může vás to udržet v stavu zdravých. Je důležitý pro normální chování imunitního systému, aby nehysterčil a neútočil na svoje tělo, což se může projevit jako RS.

Vyzkousim :hug: A to mi udela normálně obvodní lekar?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.22 13:26

@Okta mám nabrano, vím, že mám nedostatek. Snažím se suplementovat.

@Anonymní píše:
Teda jak já ti závidím ten klidný přístup, to bych se chtěla taky naučit :srdce:. Mám 2 malé děti a vůbec nedokážu fungovat, pořád si říkám, že to nesmím dát na sobě znát, ale jsem jak tělo bez duše. Pořád na to myslím a vše tomu samozřejmě přisuzuju…Já jdu příští čtvrtek na rezonanci, čekám už 6 týdnů :zed:!! Ty máš vyšetření kdy?

Taky mám dvě malé děti, starší má 6 a mladší 4. A abych pravdu řekla, já nikdy nic moc neprožívám. Beru věci tak, jak přijdou. Ne že bych neměla emoce, ale prostě vše se děje z nějakého důvodu. A až čas mi pomůže ty důvody rozklíčovat. Jinak řečeno vždy se snažím hrát s kartami, které mi byly rozdány.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.22 13:27

Jo a vyšetření mám až za měsíc. Taky cekačka 6 týdnů. Chtěli mě hospitalizovat, ale s dětmi doma… Proste to nešlo. Nikoho moc nemám, kdo by se postaral.

• Citovat
  • Upravit
503
25.2.22 14:51

U mě před cca dvěma lety začalo zhoršené vidění na levé oko, očařka si nevěděla rady ani po roce. Když jsem porodila a chodila s kočárem, začala jsem kulhat na levou nohu. Opravdu jsem v jednu dobu myslela, že ochrnu. Nedošla jsem ani dvě ulice od domu, 2× jsem spadla ze schodů. Pak mě poslali na oční do Prahy a tam se divili, že všechny problémy zasahují levou část těla a poslali mě na MR, kde se jen potvrdilo jejich tušení. :( Ze začátku je často problém nemoc zvládnout (i psychicky), ale věřte, že dnes se dá pomocí léků nemoc hodně potlačit. Takže se nebojte, zvládnete to a držím palce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 15:18

Mam rs 26 let a jsem v pohode. Pracuju na plny uvazek. I tu nit navlecu. A prvnich 13 let jsem lecbu ani zadnou nemela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.22 17:22
@Anonymní píše:
Mam rs 26 let a jsem v pohode. Pracuju na plny uvazek. I tu nit navlecu. A prvnich 13 let jsem lecbu ani zadnou nemela.

A muzu se zeptat jak jste na nemoc prisla? Jinak toto je hrozne povzbuzujici zprava, diky za ni :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex