Alergie na něco?

1540
24.2.22 06:21

Alergie na něco?

Dobrý den, poslední zimu přemýšlím nad možnou alergií. Večer jdu spát ok, vzbudím se v noci s úplně ucpaným nosem a cítím oteklé dutiny, ale rýmu nemám. Stává se to v poslední době každou noc. Proplachuje si nos mořskou vodou, ale moc to nepomáhá. Když si striknu Olynth, zabere, ale to není moc řešení. Polštáře máme z peří, ale před pár lety nové, navíc v polštářích z peří spím celý život a nikdy nevadily. V tomto bytě bydlíme dva roky, ale loňskou zimu si na žádný problém nevzpomínam. Kdysi dávno jsem už na problém narazila, tehdy pomohlo, když jsem vyměnila „hadrové“ prošívané deky na tehdejším studentském bytě právě za svoje péřové. Na alergologii mi tehdy zjistili jakousi nespecifickou alergií na plísně, ale pak mi to na roky úplně přestalo. Ložnici pravidelně vysavam, odprasnuju, plíseň se dělá trochu na okně, nad susakem na prádlo, takže sundávám. Začíná se mi zdát, že obdobný problém začal i synovi, který tam spí se mnou, ale opakuje se mu to, i když spí ve svém pokoji. Nějaké nápady, čím by to mohlo být? Byt je starý panelák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21560
24.2.22 06:52

Klidně to může být tím peřím v peřinách. Bývá to dost častý alergen v ložnicích. Alergie se mohou objevit kdykoliv. Asi by bylo nejlepší objednat se na alergologii na vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
24.2.22 06:59

@nozu Byla jsem na alergologii (z jiného důvodu) i loni na jaře, dělali mi takový ten píchací test a nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
24.2.22 08:45

A ten olynth stříkaš pravidelně, delší dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
24.2.22 10:56

@Veru1987 Právě ne, spíš sem tam a teď jsem ho dlouho ani neměla, zkusila jsem to tak po měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
24.2.22 15:58

Roztoči, plísně, prach, pyly. Už začala pylová sezona. Všechno to může být. Zkus na noc nějaká antihistaminika, nebo znova na test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42389
24.2.22 16:03

Jedná moje známá je na Olynthu úplně závislá, bez něj má pocit, že se udusí, nechápala jsem to, ale prý je to časté. Takže bacha a užívat jen při rýmě, rozhodně ne preventivně nebo jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11738
24.2.22 17:07

Nápad? Zajdi si na alergologii či ORL.
Alergie se vyvíjí v čase, takže by to asi chtělo nějaké kapky do nosu. Také jsem jich již pár vyzkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí