Špatný výsledky

13
23.2.22 21:11

Špatný výsledky

Ahojte všichni prosím o radu jsem z toho úplně špatná.. Každý rok chodím na gynekologii kde mi dělají i cytoligii vždy bylo vše v pořádku.. Teď naposled mi volala doktorka že je tam něco špatně a že mám přijít za 3 měsíce za ní. Je něco špatně? Má někdo zkušenost nervy mi jedou na 100%.. Děkuji moc :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
23.2.22 21:21
@Kotvicka00 píše:
Ahojte všichni prosím o radu jsem z toho úplně špatná.. Každý rok chodím na gynekologii kde mi dělají i cytoligii vždy bylo vše v pořádku.. Teď naposled mi volala doktorka že je tam něco špatně a že mám přijít za 3 měsíce za ní. Je něco špatně? Má někdo zkušenost nervy mi jedou na 100%.. Děkuji moc :,(

Az za tři mesice? To mi prijde dlouho, pokud je nejaky zdravotni problem.
Mně jednou upozorňovala gynekolozka, ze vzorek odebrány není úplně ok, moc krve, a proto me možná pozvou už za půl roku znovu.
Zkus tam ještě jednou zavolat, ta nejistota je nanic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24632
23.2.22 21:26

Nejspíš máte lehce abnormální nález, který se bude sledovat. Běžně se pak jde na kontrolu za 3-6 měsíců. Nemusí to znamenat vůbec nic hrozného, nepanikařte předem.

https://www.konizace.info/…-NOS-AGC-NEO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
23.2.22 21:26

Zvedni telefon a zavolej jí. my to tu nevyřešíme.  :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76405
23.2.22 21:29

@Kotvicka00,
to se tak běžně dělá, výsledek stěrů nemáš ideální, ale není ještě ani špatný, doktorka zve na kontrolu za čtvrt roku, vezme znova stěry a většinou už to je zase dobré, pokud nebude, začne se to řešit - nepanikař, jsi pod kontrolou, hlavně tam za toho čtvrt roku dojdi - přeji ať je to dobré :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24632
23.2.22 21:31

Jinak já už několik let chodím na gynekologické kontroly zhruba co půl roku, někdy i častěji. Někdo to tak prostě má. Když se to hlídá, není důvod k panice. Ale jestli se tolik bojíte, tak lékařce zavolejte, ať vám to pořádně vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
23.2.22 21:33

Já bych tam zašla hned druhý den. Ta nejistota je ubíjející.
To že mi dr řekne takovou zprávu, a nakonec přijít až za tak dlouho… :think: :think:
Nebo bych jí to řekla hned. Paní doktorko, přijdu zítra. Chci vědět, co přesně to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76405
23.2.22 21:44
@jitka 11 píše:
To že mi dr řekne takovou zprávu, a nakonec přijít až za tak dlouho… :think: :think:
Nebo bych jí to řekla hned. Paní doktorko, přijdu zítra. Chci vědět, co přesně to je.

no je to to, co jsem psala - běžný postup - cytologie má 4 stupně, 1. je ideál, 2. je trochu podezřelý, ale ještě nic špatného, 3. značí problém, který se musí hned řešit - konizací čípku nejspíš, a 4. je průser - kdo má 2. tak se zavolá za tu čtvrt roku na kontrolu, většinou je všechno zase v pořádku a stěr je na 1. - když ne, buď ji zavolají zas za čtvrt roku nebo ji objednají na konizaci - teď se prostě nic nedoví, vše se ukáže až za toho čtvrt roku - doktorka jí to samozřejmě vysvětlí líp a odborněji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9281
23.2.22 21:56

@Kotvicka00 jak píšou holky. Vůbec se nestresuj :hug: Kdyby to bylo něco akutního tak by tě lékařka chtěla vidět okamžitě. Určitě by nečekala 3 měsíce. Nemusí to znamenat vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.2.22 22:00

@stinga cytologie má stupňů 5, ten pátý už je invazivní karcinom.
@Kotvicka00 nenervuj se, kdyby to bylo hodně vážné, pozve si tě doktorka hned. Já měla před patnácti lety cytologii na dvojce, doktorka si mě pozvala za půl roku. V té době už byla na čtyřce, což je předrakovinný stav. Odebrala mi ambulantně vzorek z děložního čípku, poslala na histologii, výsledek ten nejhorší. Podstoupila jsem konizaci. Bude to patnáct let, od té doby jsem odnosila a porodila dvě zdravé děti a cytologie je doteď vždy za 1. Jen jsem od té doby víc hlídaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76405
23.2.22 22:07

@Aduš8 aha, díky, nějak jsem měla za to, že jsou jen 4 stupně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24632
23.2.22 22:08
@jitka 11 píše:
Nebo bych jí to řekla hned. Paní doktorko, přijdu zítra. Chci vědět, co přesně to je.

Ta doktorka zítra nic nevyřeší. Musí se tomu dát čas, aby se to nějak vyvinulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.2.22 22:19

@stinga ono je jich snad ve skutečnosti ještě víc, tam se ale pak už nějak vyhodnocuje ten nádor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí