Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No tak odvykas
Ja kdyz nemuzu usnout tak ctu, nebo si v hlave rikam nejaky pribeh (treba nejakou vzpominku). Hlavne zadne obrazovky, zadne reseni nejakych problemu, zadne mysleni na to „ted uz musim usnout, jinak budu zitra marna.“ Nekdy to zabere rychleji, nekdy to trva dele, zalezi ![]()
@Anonymní píše:
Holky mám problém, můžu si za to sama… asi v hlavě to mám. Už roky si dávám každý večer víno… tak 4 deci i víc, vím je to dost. Ale pak prostě krásně usnu… bez vína mi to nejde. Snažím se teď zhubnout a už mi i docházi že toho vína je fakt dost a není to ok. Přes den mě to nenapadne dát… ani teď mi to nechybí jen už se prostě bojím že neusnu, chci se vyspat. Dneska to bude třetí den bez vína. Dvě noci jsem nemohla zabrat, spala jsem fakt blbě.. ráno neskutečně unavená. Nechápu. co si dát at se mi líp usne, ať spím. Potřebují zítra do práce fungovat. Včera jsem si šla ve 20:15 lehnout… a ve 22:30 jsem šla na wc, vůbec jsem neusla. Pak ve 23 se vzbudila dcera a volala mě… a a pak nevím asi jsem nějak usla. ale unavená celé dopoledne neskutečně
Tak pokud nevstáváš každý den ve čtyři, tak je to strašně brzo, to bych taky neusnula.
Prostě dělej něco jinýho.. jako víno je fajn, ale dát si na usnutí minimálně 4 dcl každý den je celkem mazec ![]()
@MrsNorris píše:
Neměla's tu úplně stejnou diskuzi před pár týdny?
Nee. To nebudu já.
A v kolik vstáváš, že jdeš ve 20:15 spát? Mně kolikrát přijde kontraproduktivní, jít do postele moc brzo, protože stejně neusnu a mrcasím se déle, než kdybych zalezla o dvě hodiny později a usnula hned.
@Proto02 píše:
Tak pokud nevstáváš každý den ve čtyři, tak je to strašně brzo, to bych taky neusnula.
Normálně chodím spát po 21. O to nejde. Jenže já už nespala z ponděli na útery… a včera jsem byla k. o. tak jsem šla dříve. Vstávám do práce ve 4:30
Zkus si jít dvě hodiny před spaním třeba zaběhat, na procházku nebo se jinak fyzicky unavit.
@Anonymní píše:
Nee. To nebudu já.
jooo, myslím že jo ![]()
https://www.emimino.cz/…blem-445687/
Hele, tak jestli si myslíš, že máš problém, tak na Emiminu ho asi nevyřešíš.
@MrsNorris píše:
jooo, myslím že jo
https://www.emimino.cz/…blem-445687/Hele, tak jestli si myslíš, že máš problém, tak na Emiminu ho asi nevyřešíš.
Vzhledem k množství ochlastu u nás, tak takových žen budou klidně stovky, možná tisíce u nás.
Myslím ze sis vnukla to ze bez nej neusnes. Dej si třeba tonic, ten je horkej, klidně do skleničky na víno a proste to vypust z hlavy. Horší by bylo ze nespis z toho ze víno pijes. Stim jsem měla chvíli problém já
Podle mě 4dc za celý večer není nic hrozného. Pokud bych musel vstávat ve 4.30, tak ve tvé situaci bych toho zatím nenechával. Spíše bych to zkusil přestat, když zrovna nemusím vstávat. Pokud je tedy u tebe nějaké delší volno na to možné.
@Heinich píše:
Podle mě 4dc za celý večer není nic hrozného. Pokud bych musel vstávat ve 4.30, tak ve tvé situaci bych toho zatím nenechával. Spíše bych to zkusil přestat, když zrovna nemusím vstávat. Pokud je tedy u tebe nějaké delší volno na to možné.
Denně? Sama mám víno ráda, ale denně 2 skleničky už mi přijdou hodně.
@mokkk píše:
Zkus si jít dvě hodiny před spaním třeba zaběhat, na procházku nebo se jinak fyzicky unavit.
Procházka jo, ale jít si zaběhat dvě hodiny před spaním nevidím jako ideální, to se jí rozproudí krev a neusne už vůbec…
Zakladatelko, vyzkoušek třezalku, spíš tabletky než čaj.
Holky mám problém, můžu si za to sama… asi v hlavě to mám. Už roky si dávám každý večer víno… tak 4 deci i víc, vím je to dost. Ale pak prostě krásně usnu… bez vína mi to nejde. Snažím se teď zhubnout a už mi i docházi že toho vína je fakt dost a není to ok. Přes den mě to nenapadne dát… ani teď mi to nechybí jen už se prostě bojím že neusnu, chci se vyspat. Dneska to bude třetí den bez vína. Dvě noci jsem nemohla zabrat, spala jsem fakt blbě.. ráno neskutečně unavená. Nechápu. co si dát at se mi líp usne, ať spím. Potřebují zítra do práce fungovat. Včera jsem si šla ve 20:15 lehnout… a ve 22:30 jsem šla na wc, vůbec jsem neusla
. Pak ve 23 se vzbudila dcera a volala mě… a a pak nevím asi jsem nějak usla. ale unavená celé dopoledne neskutečně