Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobry den, nevíte jak to v dnešní době chodí u praktických lékařů, pokud člověk přijde s nemoci? O co se jedna …cca tři týdny zpátky jsme měli v rodině covid, me teda vyšly pcr testy negativní, ale příznaky jsem měla a mám …zitra mám odletat za rodinou (cesta 6hod, neviděla jsem je víc jak rok), jenže pořad jsem jakoby nachlazena, kašel, únava (cele tři týdny se to nehorsi, nelepší) a ja teď nevim co mám dělat..zrušit cely let, jít k doktorce, ale co ona vyřeší? Predpokladam, ze me pošle na test a bez objednání dle webových stránek ani neberou a než budu mít výsledek, tak už musím letěttak ted nevim co s tim
nějak jsem nepochopila, co vlastně chceš
tak buď chceš letět nebo nechceš letět
![]()
a jak to má tvoje doktorka, to ti tady nikdo neřekne, tak tam zavolej, ne ![]()
moje doktorka léčí po telefonu, hlavně lidi s nachlazením, ale někdy usoudí, že někoho přece jen chce vidět naživo, tak ho objedná na přesnou hodinu, kdy tě sestra přes videokameru pustí do čekárny
Letěla bych s respirátorem. Měla jsem to, co popisuješ, dva týdny po covidu. Nejdřív jsem čekala, že to přejde, po týdnu jsem nasadila léky na zánět dýchacích cest a zabraly. Tak si pořiď taky něco a začni to léčit.
@ProfZav píše:
Letěla bych s respirátorem. Měla jsem to, co popisuješ, dva týdny po covidu. Nejdřív jsem čekala, že to přejde, po týdnu jsem nasadila léky na zánět dýchacích cest a zabraly. Tak si pořiď taky něco a začni to léčit.
v letadle je respirátor povinný
![]()
@ProfZav píše:
Tak respiratory jsou povinné
@vokishka porad jsem rikala, ze bude lip, budu lezet, lepsi nez se tahnout k doktorce …
@Anonymní píše:
@ProfZav a jake leky jsi si poridila?
Sinupret a kalobu. Obojí na dýchací cesty, v ČR volně prodejné v lékárnách. K tomu céčko a šípkový čaj a několikrát denně výplach nosu konvickou, obecně se doporučuje aspoň stříkat mořskou vodu/Vincentku do nosu.
A ja mela za to, ze do letadla muzes nastoupit jen s negativnim pcr testem, ne? A nebo se uz zase neco zmenilo a test neni potreba???
Jako ja byl neletela, pokud by mi nebylo 100% dobre. 6 hodin v letadle je dost dlouha doba a nechtela bych riskovat, ze tam nekde ve vzduchu budu kaslat nebo ze se mi rovnou pritizi
Ono uz kolikrat staci jen pohled cestujicich, kdyz clovek zakasle… kor v letadle, kde nemas moznost vystoupit ![]()
Dobry den, nevíte jak to v dnešní době chodí u praktických lékařů, pokud člověk přijde s nemoci? O co se jedna …cca tři týdny zpátky jsme měli v rodině covid, me teda vyšly pcr testy negativní, ale příznaky jsem měla a mám …zitra mám odletat za rodinou (cesta 6hod, neviděla jsem je víc jak rok), jenže pořad jsem jakoby nachlazena, kašel, únava (cele tři týdny se to nehorsi, nelepší) a ja teď nevim co mám dělat..zrušit cely let, jít k doktorce, ale co ona vyřeší? Predpokladam, ze me pošle na test a bez objednání dle webových stránek ani neberou a než budu mít výsledek, tak už musím letět
tak ted nevim co s tim