Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky chci se zeptat, malej 14 měsíců má od včerejška od večera teplotu, nejvíce po odečtu 0,5 stupně měl 38,5, ale po čípku vždy klesne. Teď už spinkal a najednou začal plakat a když jsem ho vzala, tak se sice uklidnil, ale dával si ruce pod sebe a trochu s sebou cukal. Teď spí, snědl nutrilon a občas s sebou ze spánku zase cukne. Tak mě napadlo, jestli by to mohlo být i slepé střevo, i když přes den dělal blbosti a jediné co ho vždy zabolelo, tak byly zoubky (rostou mu stoličky a špičáky), ale četla jsem, že u zubů tak vysoká teplota být nemůže
No zítra ráno se chystám k dr, ale teď mám úplně strach usnout, aby to fakt třeba nebyl ten slepák. Ale zase jet na pohotovost, když je relativně v klidu a nemá 40 horečky by byla asi blbost ![]()
Moje dcera měla u zubů horečku 40 stupňů přesně..takže všechno je možné..Jinak ve škole nás učili, že slepák je u takhle malých dětí rarita..
@peggy.sl No přítel mě taky uklidňuje, že je to od těch zubů, i když nikdy předtím takovou teplotu neměl. On si do té pusinky pořád sahá a jakoby „vrže“ těma dásnama o sebe. No jo, už aby to bylo za náma.
@evcaB píše:
@peggy.sl No přítel mě taky uklidňuje, že je to od těch zubů, i když nikdy předtím takovou teplotu neměl. On si do té pusinky pořád sahá a jakoby „vrže“ těma dásnama o sebe. No jo, už aby to bylo za náma.
Nemáš nějaký gel na dásně? Jestli mu bude,,drbání,, dásní dělat dobře, tak bych řekla, že to jsou zuby..ale takhle na dálku se to těžko posuzuje..
Jo jo, gel máme, když jsem mu je před spaním natírala, tak hned začal prst kousat a jak jsem mu ho vydělala, tak řev. Je vidět, že ho ty zuby hodně bolí, ale právě jsem myslela, že tak vysoká teplota být ze zubů nemůže ale asi teda jo ![]()
@evcaB píše:
Jo jo, gel máme, když jsem mu je před spaním natírala, tak hned začal prst kousat a jak jsem mu ho vydělala, tak řev. Je vidět, že ho ty zuby hodně bolí, ale právě jsem myslela, že tak vysoká teplota být ze zubů nemůže ale asi teda jo
Já jsem taky u těch mých dalších tří dětiček tak velké teploty u zubů nezažila..takže jsem s ní letěla k doktorce, ta jí celou proklepla, včetně výtěrů, krve a moče a nikde nic..takže opravdu 40 horečka a do týdne tři stoličky venku.. ![]()
Hele spicaky jsou docela previti…syn mel u zoubku 39, nezjistili jsme jinou pricinu, trvalo to kratce, pak jak kdyz utne, jen zvysena.
sice mel rymycku, ale dle dr. to mohly byt i zuby.
Slepak by to byt nemel, kdyz mel muj maly v roce horecku a blinkal, tak jsem se taky bala slepeho streva, pediatricka me uklidnila, ze do 3let deti nahle prihody brisni nemivaji.Muze to byt i viroza na zacatku, uvidis jak bude vypadat zitra.Muj chlapecek mel nedavno jednodenni ctyricitku a pak uz nic, buhvi co to bylo?:-)
Díky holky za uklidnění. Teď je klidnej a spinká, teplotu jsme srazili, tak snad se aspoň trochu prcek vyspí. Zítra zajdem pro jistotu k dr a uvidíme ![]()
@Teenule píše:
Slepak by to byt nemel, kdyz mel muj maly v roce horecku a blinkal, tak jsem se taky bala slepeho streva, pediatricka me uklidnila, ze do 3let deti nahle prihody brisni nemivaji.Muze to byt i viroza na zacatku, uvidis jak bude vypadat zitra.Muj chlapecek mel nedavno jednodenni ctyricitku a pak uz nic, buhvi co to bylo?:-)
Tak to není pravda.
U dětí sice prakticky nehrozí slepák, ale hrozí zauzlování střev, což je taky stav, který je velmi nebezpečný, musí se řešit operativně, jinak hrozí úmrtí, bohužel.
Syn měl v roce střevní virozu - průjem, zvracení, horečky a toto bylo první, co doktoři chtěli vyloučit.
Tím nechci strašit zakladatelku, jen reaguju na tvrzení, že děti do 3 let náhlé břišní příhody nemívají ![]()
Nevim, me to takhle DOSLOVNE rekla pediatricka, ktere verim!
Tak jsme se od dr vratili a je to zanet nosohltanu, bříško mu pořádně prohmatávala a malej ani necukl, tak ho asi nebolí
A do toho nám ještě rostou ty zuby, tak říkala, že je to vše spojené.
Tak to jsou dobre zpravy, ne? Maly se s infekci rychle popere, zoubky snad rychle prorazi dasnickami a bude zase dobre. Preju hodne zdravicka!
@evcaB píše:
Tak jsme se od dr vratili a je to zanet nosohltanu, bříško mu pořádně prohmatávala a malej ani necukl, tak ho asi nebolíA do toho nám ještě rostou ty zuby, tak říkala, že je to vše spojené.
Ono to bývá se zuby často spojené..at je brzo líp! ![]()
Ahoj, mi dceři bude 15,. Včera jsem s ní byla na pohotovosti, protože měl obvodní lékař podezření ná slepé střevo včera se pán doktor nad její břichrm zhrozil a chtěl si jí tam nechat dokonce měla už vytisklé takové ty nálepky na léky atd.
a říkal že pokud bx to bolelo mám s ní zítra přijít Dnes Dcera má strach na jednu stranu tam chce z5 protože bolest ztupnuje na druhou stranu se boji aby ji tam nenechali, ale zase nechce aby ji prasklo…