Sleva na studenta po VŠ

Twixinka
6.2.19 20:32

pokud se přihlásí na prezenční studium, tak ano a jak píšeš, tak to bude pouze na půl roku, ptže pak jí pravděpodobně pro neplnění studijních povinností vyhodí .. o svém názoru na tento podvod kvůli pár stovkám raději pomlčím :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3115
6.2.19 20:34

Pokud ji nevyrazí hned, tak minimálně po prvním semestru :D a to na tom moc netrhnete.
Bude pracovat, takže to nebude vyzivovane dítě. Ona si slevy uplatnit může. Nicméně zase, když tam nebude chodit, dlouho si je uplatňovat nebude… A musela by být na prezenčním. Třeba mě někdo opraví. Ale mělo by to být takhle. :nevim: za mě tam není háček, protože je to kokosovina :mrgreen:
Edit: jo, teď koukám, že se i ptáš jen na ten půl rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
6.2.19 20:39

Půjde to po dobu 1 akademického roku. Ušetřit může dost například při cestování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
6.2.19 20:58

@Bandii to asi těžko, když si neudělá v prvním semestru zkoušky, tak jí vyhodí :roll: takže to půjde pouze po dobu prvního semestru ..

• Citovat
  • Upravit
30474
6.2.19 20:59
@chamel19 píše:
Dobrý den,dcera končí studium toto léto a bude jí 25. Když se přihlásí na další vysokou školu, i když tam pak nebude vůbec chodit a bude pracovat, tak bude mít status studenta dalšího půl roku? A já slevu na dani za vyživované dítě a ona slevu na výplatě za to že je student + studentské slevy? Nebo je v tom nějaký háček (protože to by přece takhle mohl dělat každý, ne)? Díky

Každý nemá zapotřebí podvádět, aby ušetřil pár korun. Spíš naopak - tolik lidí, pod jejichž úroveň tohle není, tolik nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
6.2.19 21:03

A to má jako smysl jaký tohle dělat? Dokážete si představit kolik stojí semestr studia? Tohle je svinstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66507
6.2.19 21:06
@Twixinka píše:
@Bandii to asi těžko, když si neudělá v prvním semestru zkoušky, tak jí vyhodí :roll: takže to půjde pouze po dobu prvního semestru ..

některé školy to kontrolují až na konci roku. Navíc to půjde jen do 26.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
6.2.19 21:09

@vokishka myslíš soukromé? statní si tohle nemůžou dovolit .. a dost pochybuji, že dcera zakladatelky půjde na soukromou školu, kterou by musela platit, když chtějí jen čerpat výhody :nevim:

• Citovat
  • Upravit
66507
6.2.19 21:10
@Twixinka píše:
@vokishka myslíš soukromé? statní si tohle nemůžou dovolit .. a dost pochybuji, že dcera zakladatelky půjde na soukromou školu, kterou by musela platit, když chtějí jen čerpat výhody :nevim:

slyšela jsem i o státní, ale je možné, že už to dělají jinak. Ale před pár lety to nechali a kontrolovali až k srpnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
6.2.19 21:17

@vokishka tak vzhledem k tomu kolik stojí semestr na statní škole, tak dost pochybuji, že to takhle nějaká státní škola dělá nebo dělala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3
6.2.19 22:29

Ano, vyhodí ji pravděpodobně po půl roce, dřív není důvod. Jsou i školy, které kontrolují podmínky pro postup dále až po roce. Platit by se nemělo nic, taky není žádný důvod. Ta sleva na dani pro pracujícího studenta by měla být 4020/rok, daňové zvýhodnění pro rodiče na 1. dítě by mělo být 15 204/rok. Pak nějaké slevy na jízdném, slevy ISIC atd., celkově teda přes 20 000/rok, kdyby to šlo jen půl roku tak 10 000, ale pořád mi to přijdou slušné peníze za 1 podepsaný papír (a myslím že se ještě platí 500 za přihlášku). Možná pro někoho jsou to drobné, ok ;)
Teoreticky by to mělo takto fungovat, ale zdá se mi to až moc jednoduché, proto se tady ptám jestli s tím má někdo zkušenosti nebo vidí háček. Protože to by pak všichni pod 26 po úspěšném studiu si mohli hodit další školu.
Co se týče nějaké morálky: víte kolik platíme státu na daních??? A jak (ne)efektivně jsou využity? A kolik tady je nezaplacených daní díky různým ‚daňovým optimalizací‘ jako je ta moje, akorát tam je tak o 5 nul víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Victoria1988
7.2.19 03:01

@chamel19 jo ale ty si ji nemůžeš zvýhodnit jako nezaopatrene dítě když už bude pracovat na full time.

• Citovat
  • Upravit
3
7.2.19 06:51

@Victoria1988 No a na základě čeho si to myslíte? Protože když bude v prezenční formě studia, bude mít pod 26, trvalé bydliště stále stejné, tak je (podle mě) dle zákona stále vyživované dítě, připravující se soustavně na budoucí povolání (že si u toho bude ‚přivydělávat‘ pracovním poměrem by nemělo vadit). Je to teda Zákon o státní sociální podpoře č. 117/1995 Sb. § 11-15. To že je to ojebávka je věc druhá, ale podle těchto zákonů by to mělo jít (si myslím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30474
7.2.19 07:05
@chamel19 píše:
Ano, vyhodí ji pravděpodobně po půl roce, dřív není důvod. Jsou i školy, které kontrolují podmínky pro postup dále až po roce. Platit by se nemělo nic, taky není žádný důvod. Ta sleva na dani pro pracujícího studenta by měla být 4020/rok, daňové zvýhodnění pro rodiče na 1. dítě by mělo být 15 204/rok. Pak nějaké slevy na jízdném, slevy ISIC atd., celkově teda přes 20 000/rok, kdyby to šlo jen půl roku tak 10 000, ale pořád mi to přijdou slušné peníze za 1 podepsaný papír (a myslím že se ještě platí 500 za přihlášku). Možná pro někoho jsou to drobné, ok ;)
Teoreticky by to mělo takto fungovat, ale zdá se mi to až moc jednoduché, proto se tady ptám jestli s tím má někdo zkušenosti nebo vidí háček. Protože to by pak všichni pod 26 po úspěšném studiu si mohli hodit další školu.
Co se týče nějaké morálky: víte kolik platíme státu na daních??? A jak (ne)efektivně jsou využity? A kolik tady je nezaplacených daní díky různým ‚daňovým optimalizací‘ jako je ta moje, akorát tam je tak o 5 nul víc?

Všichni platíme daně a ne, nestanu se automaticky zlodějem. Kdyby se tak choval každý, můžeme zpátky na stromy. Naštěstí -většina lidí se na sebe klidně ráno do zrcadla podívá a nemusí se mu ze sebe udělat šoufl. Vy si ty peníze užijte - však na vás taky dojde, vy inteligenti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.2.19 07:27

Kam se chce hlásit? Protože dost veřejných vysokých škol má po absolvování studia poplatky za další a delší studium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat