Sleva na studenta po VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Reakce:
Pokud ji nevyrazí hned, tak minimálně po prvním semestru
a to na tom moc netrhnete.
Bude pracovat, takže to nebude vyzivovane dítě. Ona si slevy uplatnit může. Nicméně zase, když tam nebude chodit, dlouho si je uplatňovat nebude… A musela by být na prezenčním. Třeba mě někdo opraví. Ale mělo by to být takhle.
za mě tam není háček, protože je to kokosovina ![]()
Edit: jo, teď koukám, že se i ptáš jen na ten půl rok…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Půjde to po dobu 1 akademického roku. Ušetřit může dost například při cestování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii to asi těžko, když si neudělá v prvním semestru zkoušky, tak jí vyhodí
takže to půjde pouze po dobu prvního semestru ..
- Citovat
- Upravit
@chamel19 píše:
Dobrý den,dcera končí studium toto léto a bude jí 25. Když se přihlásí na další vysokou školu, i když tam pak nebude vůbec chodit a bude pracovat, tak bude mít status studenta dalšího půl roku? A já slevu na dani za vyživované dítě a ona slevu na výplatě za to že je student + studentské slevy? Nebo je v tom nějaký háček (protože to by přece takhle mohl dělat každý, ne)? Díky
Každý nemá zapotřebí podvádět, aby ušetřil pár korun. Spíš naopak - tolik lidí, pod jejichž úroveň tohle není, tolik nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to má jako smysl jaký tohle dělat? Dokážete si představit kolik stojí semestr studia? Tohle je svinstvo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Twixinka píše:
@Bandii to asi těžko, když si neudělá v prvním semestru zkoušky, tak jí vyhodítakže to půjde pouze po dobu prvního semestru ..
některé školy to kontrolují až na konci roku. Navíc to půjde jen do 26.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka myslíš soukromé? statní si tohle nemůžou dovolit .. a dost pochybuji, že dcera zakladatelky půjde na soukromou školu, kterou by musela platit, když chtějí jen čerpat výhody ![]()
- Citovat
- Upravit
@Twixinka píše:
@vokishka myslíš soukromé? statní si tohle nemůžou dovolit .. a dost pochybuji, že dcera zakladatelky půjde na soukromou školu, kterou by musela platit, když chtějí jen čerpat výhody
slyšela jsem i o státní, ale je možné, že už to dělají jinak. Ale před pár lety to nechali a kontrolovali až k srpnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka tak vzhledem k tomu kolik stojí semestr na statní škole, tak dost pochybuji, že to takhle nějaká státní škola dělá nebo dělala ![]()
- Citovat
- Upravit
Ano, vyhodí ji pravděpodobně po půl roce, dřív není důvod. Jsou i školy, které kontrolují podmínky pro postup dále až po roce. Platit by se nemělo nic, taky není žádný důvod. Ta sleva na dani pro pracujícího studenta by měla být 4020/rok, daňové zvýhodnění pro rodiče na 1. dítě by mělo být 15 204/rok. Pak nějaké slevy na jízdném, slevy ISIC atd., celkově teda přes 20 000/rok, kdyby to šlo jen půl roku tak 10 000, ale pořád mi to přijdou slušné peníze za 1 podepsaný papír (a myslím že se ještě platí 500 za přihlášku). Možná pro někoho jsou to drobné, ok ![]()
Teoreticky by to mělo takto fungovat, ale zdá se mi to až moc jednoduché, proto se tady ptám jestli s tím má někdo zkušenosti nebo vidí háček. Protože to by pak všichni pod 26 po úspěšném studiu si mohli hodit další školu.
Co se týče nějaké morálky: víte kolik platíme státu na daních??? A jak (ne)efektivně jsou využity? A kolik tady je nezaplacených daní díky různým ‚daňovým optimalizací‘ jako je ta moje, akorát tam je tak o 5 nul víc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chamel19 jo ale ty si ji nemůžeš zvýhodnit jako nezaopatrene dítě když už bude pracovat na full time.
- Citovat
- Upravit
@Victoria1988 No a na základě čeho si to myslíte? Protože když bude v prezenční formě studia, bude mít pod 26, trvalé bydliště stále stejné, tak je (podle mě) dle zákona stále vyživované dítě, připravující se soustavně na budoucí povolání (že si u toho bude ‚přivydělávat‘ pracovním poměrem by nemělo vadit). Je to teda Zákon o státní sociální podpoře č. 117/1995 Sb. § 11-15. To že je to ojebávka je věc druhá, ale podle těchto zákonů by to mělo jít (si myslím).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chamel19 píše:
Ano, vyhodí ji pravděpodobně po půl roce, dřív není důvod. Jsou i školy, které kontrolují podmínky pro postup dále až po roce. Platit by se nemělo nic, taky není žádný důvod. Ta sleva na dani pro pracujícího studenta by měla být 4020/rok, daňové zvýhodnění pro rodiče na 1. dítě by mělo být 15 204/rok. Pak nějaké slevy na jízdném, slevy ISIC atd., celkově teda přes 20 000/rok, kdyby to šlo jen půl roku tak 10 000, ale pořád mi to přijdou slušné peníze za 1 podepsaný papír (a myslím že se ještě platí 500 za přihlášku). Možná pro někoho jsou to drobné, ok
Teoreticky by to mělo takto fungovat, ale zdá se mi to až moc jednoduché, proto se tady ptám jestli s tím má někdo zkušenosti nebo vidí háček. Protože to by pak všichni pod 26 po úspěšném studiu si mohli hodit další školu.
Co se týče nějaké morálky: víte kolik platíme státu na daních??? A jak (ne)efektivně jsou využity? A kolik tady je nezaplacených daní díky různým ‚daňovým optimalizací‘ jako je ta moje, akorát tam je tak o 5 nul víc?
Všichni platíme daně a ne, nestanu se automaticky zlodějem. Kdyby se tak choval každý, můžeme zpátky na stromy. Naštěstí -většina lidí se na sebe klidně ráno do zrcadla podívá a nemusí se mu ze sebe udělat šoufl. Vy si ty peníze užijte - však na vás taky dojde, vy inteligenti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kam se chce hlásit? Protože dost veřejných vysokých škol má po absolvování studia poplatky za další a delší studium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokud se přihlásí na prezenční studium, tak ano a jak píšeš, tak to bude pouze na půl roku, ptže pak jí pravděpodobně pro neplnění studijních povinností vyhodí .. o svém názoru na tento podvod kvůli pár stovkám raději pomlčím