Alimenty a přídavky na studenta do 26let
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
ROdiče jsou rozvedení? Alimenty běží dál a pokud nežádáte o zvýšení, tak soud nemusí rozhodovat, stačí se s tátou domluvit, že je bude posílat vám na konto. S přídavkama to nemá nic společného. A o přídavky na dítě stále žádá rodič.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nárok mít budeš na alimenty od otce i od matky. Ale vážně je budeš potřebovat? Ve 20 už jde o dospělého, pokud chceš jít z domu a starat se sama o sebe, tak přece se vším všudy. Taky jsem studovala při práci, je to jen o pohodlnosti, všechno se dá zvládnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka : no od 18 jsem si chodila zadat sama o přídavky ![]()
Anonymní: když chceš bydlet s přítelem, tak se snažte o sebe postarat sami, budeš mít alimenty, přídavky a na zbytek si vydělej. Na brigády můžeš i při studiu. Nechápu dnešní módu, chci bydlet sama (s přítelem ), ale rodiče, financujte mi to, já se starat nechci a pracovat nebudu. Já chodila na brigády od 16 a studia v DE jsem si financovala sama, když jsem chtěla pryč, tak jsem se musela postarat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Najdi si brigadu, jdi si bydlet teda kam chces a nech rodice co ti budou chtit prispivat. Jinak muzes bydlet gratis furt u rodicu, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já Teda nevím o jakých pridavkach mluvíš. Pokud studuješ tak můžeš dostat 700, ale musíš splňovat podmínky.
Já se odstěhovala od našich v 18 a pokračovala ve studiu dal. Bydlela jsem ve spolubydleni, a chodila na nic moc brigádu. Od tatky jsem od začátku střední školy dostávala 2000 měsíčně, když neměl tak neměl. Neřešila jsem to. Něco málo ještě mamka, ale to tak 500 měsíčně. Potom co jsem se přestěhovala s přítelem do společného, přídavky jsem dostávala dal, od tatky už fakt jak kdy spíše jsem jemu pomáhala a studovala dal a pak našla i lepší brigádu. Přítel pracuje, tak tam to je v klidu.
Jinak přídavky na děti jsou 700 měsíčně pokud se nepletu. Můžeš zároveň dostávat s alimenty. Ale abych měla jen status studenta proto, aby mi otec musel dávat peníze, to fakt ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sůvička80 píše:
@vokishka : no od 18 jsem si chodila zadat sama o přídavkyAnonymní: když chceš bydlet s přítelem, tak se snažte o sebe postarat sami, budeš mít alimenty, přídavky a na zbytek si vydělej. Na brigády můžeš i při studiu. Nechápu dnešní módu, chci bydlet sama (s přítelem ), ale rodiče, financujte mi to, já se starat nechci a pracovat nebudu. Já chodila na brigády od 16 a studia v DE jsem si financovala sama, když jsem chtěla pryč, tak jsem se musela postarat.
Brigadu mam od 15ti, do toho hraji aktivne fotbal a studuji ted druhak na gymplu
- Citovat
- Upravit
Pokud někdo žádá o přídavky na děti, tak musí doložit příjem celé rodiny,ne? I když bydlí někdo třeba u přítele, tak tam asi nebudemít trvalý pobyt. Proto jsem psala, že žádá rodič.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám dva dotazy. Bude mi brzo 18 a mamka říkala, že mi na účet můžou posílat každý měsíc 1500 jakožto přídavky na děti nebo 1500 od taťky na alimenty. Jenže si prý na ty přídavky budu muset žádat sama. Vyznáte se v tom někdo? Jsou lepší ty alimenty?
A druhý dotaz, když budu stále studovat do 26, ale třeba ve 20 si najdeme s přítelem byt a odstěhujeme se, trvaly pobyt budu mit pořád doma. Musí mi posílat alimenty i mamka?
Díky moc za každou radu.
Když se odstěhuješ, nebude ti blbé chtít po matce ještě alimenty? Tak buď po dobu studia u matky, nebo se osamostatni se ším všudy
Každopádně, jak ti padne 18 let, tak si musíš vše vyřizovat už sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hofida :treba by ji rodice stejne platili kolej ne? Tak je jedno jestli bude s pritelem nebo na koleji. A nechapu proc by si mela vsechno latit sama kdyz studuje, to je snad jeji napln prace ne…
Me rodice vse financovali az do 25 let, dokud jswm nedostudovala a taky jsem davno bydlela s pritelem a platili mi najem. Vyslo to totiz stejne jako kolej,takze tve argumenty nechapu… jasne, vyhodit v 18 z domu a plat si sam co chces. To je snad VS neco navic? Jako na stredni podporovat budem a na VS uz ne? Nechapu a je mi z toho smutno ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Hofida :treba by ji rodice stejne platili kolej ne? Tak je jedno jestli bude s pritelem nebo na koleji. A nechapu proc by si mela vsechno latit sama kdyz studuje, to je snad jeji napln prace ne…
Me rodice vse financovali az do 25 let, dokud jswm nedostudovala a taky jsem davno bydlela s pritelem a platili mi najem. Vyslo to totiz stejne jako kolej,takze tve argumenty nechapu… jasne, vyhodit v 18 z domu a plat si sam co chces. To je snad VS neco navic? Jako na stredni podporovat budem a na VS uz ne? Nechapu a je mi z toho smutno
tak podpořit jasně, ale bylo by fajn kdyby to celé nevyznívalo, co mi kdo dá, mě taky naši podpořili, ale vesměs jsme byla schopná si věci zajistit sama - brigádami apod..v době zkouškového a před mě založili rodiče, abych se mohla soustředit na školu, ale jinak jsme si vydělávala sama, přijde mi , že hodně mladých by všechno chtělo od rodičů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@astoret :moji mamku rodice take do 25 zivili nez dostudovala VS,ona ted zase me. Nevidim na tom nic divneho. Brigada je na prilepseni nebo treba cestovani, i kdyz i to mi rodice az do 25 platili… ma hlavni napln bylo studium. Oni taky prece nechodi do prace a nestuduji najednou…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@astoret :moji mamku rodice take do 25 zivili nez dostudovala VS,ona ted zase me. Nevidim na tom nic divneho. Brigada je na prilepseni nebo treba cestovani, i kdyz i to mi rodice az do 25 platili… ma hlavni napln bylo studium. Oni taky prece nechodi do prace a nestuduji najednou…
mám na to jiný názor, jsou školy, kde je to těžké skloubit a školy - obory, kdy je ostuda, když člověk do práce ani nejde, ale celkově prostě mám pocit, že pokud se odstěhuji k úřáteli a nechám vše za sebe platit rodiče, mně osobně to přijde zvláštní..takový jako, čus jdu si žít svůj řivot, ale vy za mě vše platte..mně to bylo blby i na vejšce, aby za mě vše platili, občas jsme chodila i na noční brigády, když mi to rozvrh neumožnoval , přišlo mi to důstojnější, přeci jen, už mi nebylo 16 a ve 20 chtít život po rodičích, ale každý to má jinak no..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A představ si, že jsou lidi, co pracují a studují zároveň
. A zvládají obojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@astoret : hmmm, ale porad proste studujes. U nas lidi,kteri soucasne i pracovali, udelali zkousky s odrenejma usima a nebo museli prodluzovat a nechodili na prednasky na ukor prace. Tohle by si treba nasi nikdy neprali,vzdy pro ne bylo dulezite abych mela co nejlepsi znamky a tak.
Hned jak jsem odstatnicovala, nastoupila jsem druhy den do prace a jiz po nich nechco ani koruni… takze na tom nevidim nic spatneho
Vsechny zkousky jsem udelala na prvni pokus na rozdil od pracujicich spoluzaku ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj. Mám dva dotazy. Bude mi brzo 18 a mamka říkala, že mi na účet můžou posílat každý měsíc 1500 jakožto přídavky na děti nebo 1500 od taťky na alimenty. Jenže si prý na ty přídavky budu muset žádat sama. Vyznáte se v tom někdo? Jsou lepší ty alimenty?
A druhý dotaz, když budu stále studovat do 26, ale třeba ve 20 si najdeme s přítelem byt a odstěhujeme se, trvaly pobyt budu mit pořád doma. Musí mi posílat alimenty i mamka?
Díky moc za každou radu.