Šli byste bydlet do starého domu?

Anonymní
19.5.21 22:29

Šli byste bydlet do starého domu?

Zajímali by mě vaše zkušenosti, nebo názory… Uvažujeme o koupi starého domu, který bude třeba kompletně zrekonstruovat. Upřímně mě se do toho moc nechce, vidím v tom spoustu práce…ale zase vidina hezkého domu s pokojíkama a zahradou se mi líbí. Ke všemu to je velký manželův sen. Muž je i hodně manuálně zručný a hodně práce zastane sám. Zatim bydlíme v paneláku, mě to nijak extra nevadí, ale chtěla bych aby si manžel splnil sen. Bohuzel pozemek na stavbu nového v našem městě nelze sehnat a jedíná moje podmínka je zůstat ve městě, kde mají děti již zázemí a kamarády…
Litujete někdo koupí starého domu? Zaskočili vás nějaké výdaje? Šli byste do toho znovu??S čím počítat?
Já mám problém i s tím, jestli v dome někdo neumřel aby tam nestrašilo :lol: Nebo myši 8o To doma samozřejmě neříkám :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13010
19.5.21 22:35

Zdravím

šla jsem

neočekávané výdaje byly naprosto neočekávané a neodhadnutelné a dodnes, po 25 letech nemáme hotovo :roll:

už bych to nikdy, fakt nikdy neudělala

u nás je muž manuálně docela nezručný a něco sice zastane, ale moc toho není…ale i kdyby byl, fakt bych to už neudělala, ty peníze nasypané do černé díry rozuměj starého plesnivého baráku za to fakt nestály

:cert:

a stále máme starej plesnivej barák

nové je nové a člověk ví co tam a kde tam má…nejde to srovnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
19.5.21 22:35

Ahoj, my jsme o koupi starého domu uvažovali. Po pozvání statika a sečteni všech výdajů na rekonstrukci jsme se raději rozhodli pro koupi pozemku o pár vesnic dal. Koupě toho starého domů s rekonstrukcí by nás stala dvakrát tolik, co nový dům… Hrozně jsem se bála i toho, jak píšeš… Že tam někdy mohl někdo umřít a i těch myší 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
19.5.21 22:36

My aktuálně opravuje starý dům, práce jak na kostele, ale jde to dobře a rychle. V létě se stěhujeme. Teď jsme v paneláku a máme tu myši :mrgreen: pokud aspoň jeden z vás není nadšenec do rekonstrukce a nerozumí tomu, tak to nedělejte. Pokud ale chlap je přesně ten případ, co si tu práci užije, tak směle do toho. Počítej s tím, že se ti spousta věcí může během oprav podelat, sem tam se něco rozpadne, občas něco naplanujes a pak zjistíš, že to nepůjde… ale ve výsledku to stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
19.5.21 22:37

Zda umřel,? ano asi umřel, ale to je mi jedno…každej jednou umře

myši? bleeeee nesnáším myši, nám šplhali po břečťanu, kterým byl barák porostlý a lezly až do kuchyně, všude, hnus, fuj

nyní máme kočky, miluju kočky, nesnáším myši

myši už nejsou :pankac: kočka je vždy připravena

jediná dobrá věc na našem baráku jsou kočky, které musely přijít kvůli myším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.21 22:41

Nikdy bych už nešla do starého domu. Máme to za sebou. Máme dům, kterému je „jen“ 55 let. Už 10 let jsme v rekonstrukci. Je to na prd. Času málo. I když počítáš s tím, že něco vydrží, tak se může stát, že se něco pos… Třeba tady byla koupelna po rekonstrukci, cca 15 let. Museli jsme ji udělat novou, protože se ucpal záchod, tak manžel kopal. Všude nové rozvody, voda, odpady…
Vydaje mi přijdou větší, než kdybychom stavěli…
Vím, že úmrtí tu bylo, ale nikdo tu nestraší. Myš jsme měli jednou.
EDIT: Manžel většinu věcí zvládá sám. Ale odnáší to i vztah, protože není čas a síla na nic.

• Citovat
  • Upravit
76616
19.5.21 22:46

Jen k tomu úmrtí v domě - nevím jaká je pravděpodobnost, ale drtivá většina zemřelých umírá v nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
19.5.21 22:47

Tak pokud máte finanční polštář na rekonstrukci, tak proč ne. Pokud budete čekat na každou výplatu a opravovat barák postupně x let, tak bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
19.5.21 22:47

Máme starý dům, původní stavení přes 100 let. Není tu všechno úplně ideální, vlastně skoro nic :lol: A bylo strašně drahý to dát dohromady, před námi proběhlo několik svérázných rekonstrukcí :lol: A myši máme, taky kunu a mravence :oops: A bývalý majitel tu zemřel. A v zimě je to tu děsný :roll:
Ale mám to tu ráda :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Modrásek modrý
19.5.21 22:48

Radim ti, ať nejdete do rekonstrukce starého domu. Nás to stálo manželství. Jednak ty výdaje nelze přesně odhadnout, jednak jsme se zcela odcizili, můj muž byl buď v práci nebo na stavbě, já sama s dětmi, dopadlo ti špatné, nedali jsme to.

• Citovat
  • Upravit
370
19.5.21 22:52

@Fiducia nebojíš se tam v noci sama :mrgreen: :mrgreen: já by se asi po… :mrgreen: :mrgreen: v našem bytě se kolikrát bojím být večer sama a ještě ve velkým domě :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
19.5.21 22:55

Taky záleží jak starý dům, ale podle toho co píšeš asi myslíš starší třeba než 50 let. Nešla bych do toho. Teď bydlíme ve stoletým domě, kterej si chlap pořídil ještě než jsme se poznali a uvažujeme, že odtud půjdeme pryč pokud situace dovolí. Je to jak říkají všichni. Hromada peněz a práce, nekonečné předělávání, bordel. Ono bydlet pořád částečně na staveništi je taky nic moc. Navíc i ty dispozice domu, přece jen kdysi před hooodně lety byly úplně jiný požadavky a lidi bydleli jinak. Taky máme problém s plísní a vlhkostí asi jako vetšina starých domů. Hlavně je dost smutný koukat okolo na ty, který začali stavět a za tři roky mají komplet hotovej hezkej novej barák podle svých představ a ty pořád makáš jak blbec a stejně to nemáš absolutně hotový. Myši doma nemáme, ale máme několik koček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.5.21 22:55
@Anonymní píše:
Zajímali by mě vaše zkušenosti, nebo názory… Uvažujeme o koupi starého domu, který bude třeba kompletně zrekonstruovat. Upřímně mě se do toho moc nechce, vidím v tom spoustu práce…ale zase vidina hezkého domu s pokojíkama a zahradou se mi líbí. Ke všemu to je velký manželův sen. Muž je i hodně manuálně zručný a hodně práce zastane sám. Zatim bydlíme v paneláku, mě to nijak extra nevadí, ale chtěla bych aby si manžel splnil sen. Bohuzel pozemek na stavbu nového v našem městě nelze sehnat a jedíná moje podmínka je zůstat ve městě, kde mají děti již zázemí a kamarády…
Litujete někdo koupí starého domu? Zaskočili vás nějaké výdaje? Šli byste do toho znovu??S čím počítat?
Já mám problém i s tím, jestli v dome někdo neumřel aby tam nestrašilo :lol: Nebo myši 8o To doma samozřejmě neříkám :lol:

Tak jestli ti nevadí na splnění snu o hezkém domečku čekat 30 let, než to manžel dá všechno dohromady, tak proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
19.5.21 22:59

@Sovička 00 občas trochu :oops: Pro všechny případy máme dva psy :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.5.21 23:00

My máme dům víc než 100let starý, komplet jsme ho zrekonstruovali a jsme tady spokojení. Na peníze nekoukáme, protože takhle velký dům s tak velkými zahradami by stál víc než jsme do rekonstrukce vrazili.

@Modrásek modrý píše:
Radim ti, ať nejdete do rekonstrukce starého domu. Nás to stálo manželství. Jednak ty výdaje nelze přesně odhadnout, jednak jsme se zcela odcizili, můj muž byl buď v práci nebo na stavbě, já sama s dětmi, dopadlo ti špatné, nedali jsme to.

A ty jsi nikdy netrávila čas na stavbě s manželem, nesbalila jsi děti a nejela za ním? Pokud vás odcizila taková hloupost, stejně by vám manželství ztroskotalo dřív nebo později.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max